Kort Utrechts Popnieuws Week 7 Kort Utrechts Popnieuws Week 7

Onder Invloed, Tosk, Postcards From Mars, La Corneille, Martyr en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 7

Onder Invloed, Tosk, Postcards From Mars, La Corneille, Martyr en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Onder Invloed, Tosk, Postcards From Mars, La Corneille, Martyr en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Onder Invloed en EKKO presenteren A New International en Lea Kliphuis in Molen De Ster
Voor het eerst sinds 2013 organiseert Onder Invloed weer een concert in Utrecht. In samenwerking met poppodium EKKO komt er dit keer een middagconcert in Molen De Ster in Lombok met de Schotse band A New International en de Nederlandse Lea Kliphuis. Op zondag 27 maart, Eerste Paasdag, spelen zij naast hun eigen werk een aantal speciale covers.

Tussen 2009 en 2013 organiseerde Onder Invloed, het project waarvoor muzikanten liedjes van hun voorbeeld coveren, met enige regelmaat concerten in verschillende Nederlandse steden, met het Utrechtse EKKO als vaste thuisbasis. Vanaf juni 2013 lag de focus vooral op de sessies die oprichter Matthijs van der Ven filmt voor onderinvloed.com. Naast live sessies op festivals als Into the Great Wide Open en Grasnapolsky waren er alleen Onder Invloed concerten in Glasgow, Schotland. Vanuit datzelfde Glasgow komt A New International - voorheen bekend als The Starlets - eind maart dus naar Utrecht. Ook speelt die middag Lea Kliphuis liedjes van haar nieuwe album The World Owes Me Nothing, dat onlangs verscheen bij Excelsior Recordings en door de pers ontvangen werd met gejuich. Meer informatie op ekko.nl of onderinvloed.com.

Video: ‘Blue City’ van Tosk
In de vorige editie van het Korte Utrechtse Popnieuws maakten we al melding van de debuut-EP van de nieuwe Utrechtse band Tosk die op 28 februari verschijnt. Inmiddels heeft de band ook een eerste video uitgebracht voor het nummer ‘Blue City’. De EP-presentatie is op zondagmiddag 28 februari in EKKO.


Ob-literate van Gagi Petrovic en Zeno van den Broek op 6 maart in première
Op zondag 6 maart gaat de productie Ob-literate van het componistenduo Gagi Petrovic en Zeno van den Broek in première in de Nicolaikerk in Utrecht. Ob-literate is een elektro-akoestische compositie voor vijf stemmen, drie kubussen en één orgel. Na de première in de Nicolaikerk gaat de productie op tournee en is in ieder geval te zien in het Orgelpark Amsterdam en tijdens Gaudeamus Muziekweek 2016.

Video: ‘Breathe’ van Postcards From Mars
In de afgelopen twee jaar bracht Bart van Dalen onder de naam Postcards From Mars al vier EP’s met indiefolkliedjes uit. 2016 staat in het teken van een album: op 7 april presenteert hij zijn debuut Growth in EKKO. Vooruitlopend daar op is deze week de eerste single/video ‘Breathe’ verschenen.


Video: ‘Rose’ van La Corneille
Deze week heeft La Corneille de derde single van het debuutalbum I Was a Bird uitgebracht. De video bij ‘Rose’ is een samenwerking met het Utrechtse dansgezelschap De Dansers. Op 7 en 8 april is La Corneille te zien op Tweetakt.


Video: ‘Into The Darkest Of All Realms’ van Martyr
Op 31 maart verschijnt You Are Next, het nieuwe album van de Utrechtse metalband Martyr. De eerste single/video van het album is ‘Into The Darkest Of All Realms’.


Ziggy Splynt wint Grote Prijs van Leusden
Het voorjaar is traditioneel de periode waarin veel bandwedstrijden plaatsvinden. De Grote Prijs van Leusden is één van de eerste wedstrijden in onze provincie die al klaar is. De Utrechtse rockband Ziggy Splynt won afgelopen de weekend in Poppodium De IJsbreker de finale en heeft zich daarmee automatisch gekwalificeerd voor de halve finale van De Utrecht Popprijs.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht