Kort Utrechts Popnieuws Week 6 Kort Utrechts Popnieuws Week 6

I am Oak, DISCOHEN, Pino Plaza, Adam & the Relevants, Tosk en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 6

I am Oak, DISCOHEN, Pino Plaza, Adam & the Relevants, Tosk en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor I am Oak, DISCOHEN, Pino Plaza, Adam & the Relevants, Tosk, 2 Utrechtse hard-/metalcore bands en Sailing to Suez.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Video: I am Oak - ‘Omen’
Twee jaar geleden overleed de vader van Thijs Kuijken (I am Oak) op 57-jarige leeftijd aan kanker. Hij verwerkte het met het prachtige, diep-ontroerende album Our Blood, dat 26 februari verschijnt op Snowstar Records en diezelfde dag wordt gepresenteerd in EKKO. Kijk hieronder de video van het nieuwe nummer Omen, waarin de nacht het overneemt van de dag.


Video: DISCOHEN - ‘I Was Made for Lovin’ You’
Als opmaat naar Valentijnsdag heeft DISCOHEN deze week de single 'I Was Made For Lovin' You' uitgebracht, een sfeervolle bewerking van de discohit van KISS. De video bij de single is samengesteld uit sfeervolle beelden uit erotische films uit de jaren zestig. DISCOHEN speelt discoklassiekers zoals Leonard Cohen ze zou uitvoeren: relaxed en sexy. Disco gaat meestal over dansen of over de fysieke uitingen van de liefde maar DISCOHEN zingt niet over dansen. Het debuutalbum Popular Positions verschijnt op 20 mei. Op 28 mei wordt dat gevierd met een release-party in Kytopia.


Pino Plaza geeft laatste optreden
Op zondag 14 februari speelt Pino Plaza zijn laatste optreden ooit. Pino Plaza is het erg persoonlijke solo-project waarmee Lost Bears Arno Breuer. Het afscheidsoptreden vindt plaats in Studio Patrick (naast de Vechtlub XL), de studio die met Lost Bear bevriende bands delen, en begint om 20.30 uur. Support komt van één van die bevriende bands.

Adam & the Relevants komt met debuutalbum uit en lanceert single

Adam & the Relevants presenteert op 11 maart het gelijknamige debuutalbum en presenteert dat een dag later tijdens een releaseshow in EKKO. Adam & the Relevants maakt aanstekelijke gitaarpop die soms rammelt, soms opruiend wild is maar waarvan elk liedje een refrein heeft. De band is geïnspireerd door 90’s bands als Oasis en Weezer maar ook door hedendaagse bands als Wavves en FIDLAR. De liedjes zijn zorgeloos, scherp en lopen over van branie. Gewoon een bonte verzameling stevige en vooral catchy liedjes die direct in je hoofd blijven zitten. “Het heeft veel tijd en flink wat moeite gekost, maar het resultaat is het wachten meer dan waard!”, meldde zanger/gitarist Adam Quann. In de aanloop naar het album heeft de band deze week de nieuwe single ‘Gallivanting’ gelanceerd, die gaat over een net iets te wild ‘maandagavondfeestje’, compleet met YouTube-dj’s, slaapkamerdisco en verstopt bier in de achtertuin.


Tosk komt met debuut-EP
Tosk is een nieuwe band uit Utrecht die alternatieve rock maakt met een stevig fundament van bas en drums met daarover breed uitwaaierende gitaren. Als raakvlakken of inspiratie noemt de band zelf Talking Heads, Grandaddy en The War on Drugs. Op zondag 28 februari presenteert de band in EKKO zijn eerste EP Blue City, die is opgenomen onder leiding van producer Koen Willem Toering (Sunday Sun, Woost, Automatic Sam). Binnenkort verschijnt de eerste video maar tot die tijd doen we het nog even met ‘City of Brides’. De release-show begint om 14.00 uur, is gratis toegankelijk en er zijn ook optredens van TIAN en Luba the Baroness.


Utrechtse hard-/metalcore bands releasen split-EP
De Utrechtse hard-/metalcore bands Dock 83 en WRECKAGE hebben donderdag 11 februari hun split-EP Silently, I will collapse uitgebracht via Smithsfoodgroup DIY. De EP is te streamen via ErrorError Ezine of de bandcamp-pagina’s van de bands, respectievelijk www.dock83.bandcamp.com en wreckagenl.bandcamp.com.


Nieuwe single voor Sailing To Suez
Op vrijdag 5 februari heeft het Utrechtse rockduo Sailing To Suez zijn nieuwe single ‘Horizon’ uitgebracht. Het nummer is de opvolger van de eerdere single Silver Throne en EP Checkmate.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht