Kort Utrechts Popnieuws Week 5 Kort Utrechts Popnieuws Week 5

Club No Man's Land, PopSport, Coppersky, Kyteman, Kollin, Men of Mega en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 5

Club No Man's Land, PopSport, Coppersky, Kyteman, Kollin, Men of Mega en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met aandacht voor Club No Man's Land, PopSport, Coppersky, Kyteman, Kollin, Men of Mega en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

John Coffey te gast bij Club No Man’s Land
Het Utrechtse productieplatform voor muziek- en beeldcultuur, De Coöperatie, presenteert op donderdag 11 februari de tweede editie van Club No Man’s Land in Kytopia. Het avondprogramma voor de nieuwe generatie makers en managers die een opleiding volgen in het MBO en HBO kunstvakonderwijs biedt ruimte voor ontmoeting en kennisdeling om tot nieuwe inzichten en samenwerkingen te komen. De Coöperatie investeert met Club No Man’s Land in verschillende netwerken en legt de verbinding tussen onder andere de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Herman Brood Academie en de Nederlandse Popacademie.

Het programma op 11 februari gaat van start met optredens van Julius Philips (NPAC) en Figgy (HKU). Daarna neemt John Coffey plaats op de bank voor een Q&A. Studenten krijgen de kans om vragen te stellen en tot nieuwe inzichten te komen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Na de terugkoppeling volgt een showcase van 45ACIDBABIES (HBA) waarna het programma wordt afgesloten met een borrel. Tussen de verschillende programmaonderdelen is tijd om te netwerken en studenten van andere opleidingen te leren kennen. Studenten en recente alumni van de kunstvakopleidingen kunnen zich inschrijven op www.decooperatie.net. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Deelname is gratis.

PopSport Utrecht weer van start!
PopSport, hét talentenprogramma voor jonge bands en acts, gaat weer van start in Utrecht. Getalenteerde en gedreven bands, acts of muzikanten tussen de 12 en 20 jaar krijgen de kans om gecoacht te worden door professionals. Met een divers aanbod van workshops kunnen zij hun artistieke, zakelijke en sociale skills ontwikkelen en maken ze kennis met de muziekbusiness. Van singer-songwriter tot metalband, van pop & rockband tot dj en van rapper tot jazzband; iedereen tussen de 12 en 20 jaar die méér wil met zijn muziek kan zich aanmelden voor PopSport. Aanmelden doe je via de website www.popsport.nl, tot uiterlijk 15 februari.

In februari worden de deelnemende bands en muzikanten geselecteerd. Van maart tot en met juni volgen de deelnemers gezamenlijke workshops, krijgen ze individuele begeleiding en een professionele fotoshoot. Het programma wordt afgesloten met een showcase in EKKO. Op deze avond wordt de act gekozen die zich het meest ontwikkeld heeft, om door te stromen naar het verdiepende landelijke traject dat in september van start gaat.

Coppersky brengt in ‘Reservoirs’ ode aan Tivoli Oudegracht
Afgelopen week verscheen ‘Reservoirs’, de nieuwe single van Coppersky. De video die bij het nummer hoort is een ode aan het in 2014 gesloten Tivoli Oudegracht (nu Kytopia). De beelden zijn gefilmd tijdens een support-show voor Band of Skulls in april 2014. ‘Reservoirs’ is afkomstig van het tweede Coppersky-album dat op 4 maart in De Helling wordt gepresenteerd.


Kytemans nieuwe passie
Tijdens Studio Stekker kregen we al een voorproefje van Kytemans nieuwe passie: modulaire synthesizers. Zoals met alles is hij hier ook met enorm veel passie ingedoken. Onlangs verscheen de eerste proeve van zijn nieuwe werk: een acht minuten durende en in één take opgenomen video van het nummer ‘Root Canal Therapy’.


Video: ‘Postbode’ van Kollin
Kollin is een jonge, nieuwe rapper uit 033. ‘Postbode’ is zijn nieuwste video en op zaterdag 20 februari kun je hem zien in Fluor (Amersfoort) bij de eerstvolgende editie van De Nachtapotheek, samen met SMIB en YUNG INTERNET.


Men of Mega is weer een duo
Goed nieuws uit het Men of Mega-kamp. Mede-oprichter Jasper ten Kleij is teruggekeerd op het oude nest, waardoor we weer kunnen spreken van een chiptune-duo (Bart de Jong was de afgelopen periode in zijn eentje Men of Mega). De eerste keer dat je Ten Kleij live kunt zien is op vrijdag 19 februari in EKKO bij Eindbaas 19.5.

Soenda festival maakt volledige line-up van outdoor-editie bekend
Terwijl de indoor-editie van Soenda festival nog plaats moet vinden (op 13 februari @ De Fabrique) heeft de organisatie al de volledige line-up voor de outdoor-editie bekend gemaakt. Soenda presenteert op 21 mei in de Ruigenhoekse Polder meer dan 30 artiesten uit 7 verschillende landen. De vier podia bieden een breed aanbod op het gebied van techno, house en disco met artiesten als Chris Liebing, Len Faki, Blawan, Kölsch, Mano Le Tough, Ben Sims, Surgeon, Motor City Drum Ensemble en Midland. Live acts komen vanuit Voices From The Lake, Virginia Ft. Steffi & Dexter en Polar Inertia.


Nieuw festival By The Creek zoekt het water op
Op 9 juli 2016 vindt op recreatieterrein Middelwaard bij Utrecht de eerste editie plaats van By the Creek Festival. ZeeZout, Vunzige Deuntjes, KLEAR en BASIS komen hier samen voor een dag dansen in de natuur. Met elk een eigen stage zorgen zij voor een combinatie van house, r&b, hiphop, techno en beats. ZeeZout brengt op By the Creek een sterk programma in een intieme setting. Vunzige Deuntjes zorgt voor een dansbaar feestje met een mix van hiphop, r&b en al het goede van de 90’s en 00’s. KLEAR heeft de afgelopen twee jaar furore gemaakt met innovatieve boekingen zoals Kaytranada, Bonobo, The Gaslamp Killer, Snakehips, Romare, STWO, Sango en Bondax. Op By the Creek verzorgen ze een combinatie van house, beats, hiphop & disco. En ook het geluidssysteem, de lichtshows, de visuals en de sterke programmering waar club BASIS aan de Oudegracht om bekend staat zijn straks terug te vinden op By the Creek. Recreatieterrein Middelwaard ligt in Vianen en het festivalterrein is op 9 juli van van 12.00 tot 23.00 uur geopend. Meer informatie vind je op de website van het festival.

Riverdistrict stopt
In oktober presenteerde Riverdistrict nog zijn tweede album Kansas Anymore maar afgelopen week maakte de band bekend te stoppen. Zanger/gitarist en songschrijver Tim Nolet is een tijdje geleden verhuist naar Berlijn maar belangrijker is dat hij “Persoonlijk geen muziek meer uit mijn poten of uit mijn hoofd kan krijgen”, zoals hij op de Facebook-pagina van de band schrijft. Dat besluit kwam niet zomaar: “Na een hoop wikken en wegen, twijfelen en uitstellen is dan toch de kogel door de kerk. Riverdistrict stopt. De laatste vijf jaar waren ontzettend leuk, soms zwaar, soms hilarisch en eigenlijk altijd heel gezellig.” Riverdistrict heeft in zijn carrière twee albums uitgebracht en maakte met ‘Heartbreakers’ de Utrechtse song van het Jaar van 2014

Kraak releaset debuut-EP
Rik Kraak speelde bas bij Handsome Poets, Intwine, Sensuàl, Skiggy Rapz en Knobsticker maar debuteert nu als Kraak met de Fire Fighters EP. Kraak heeft al zijn muzikale ervaring – van rock tot bossa nova – in de EP verwerkt met als resultaat vijf echte popsongs. In de verte hoor je inspiratiebronnen terug als Beck, Jack Johnson en Donald Fagen. “Het doel was om een ultieme autorijplaat te maken”, zegt Kraak. “Het vrije gevoel dat je ervaart als je over de eindeloze highways in Californië rijdt. De liedjes zijn puur en eerlijk. Ik probeer de luisteraar te inspireren, daarnaast moet de muziek je gewoon een lekker gevoel geven.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht