Kort Utrechts Popnieuws Week 40

Sofie Letitre, Utrecht Popprijs, bFake, David Douglas, Aafke Romeijn en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor Sofie Letitre, Utrecht Popprijs, bFake, David Douglas en Aafke Romeijn.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Sofie Letitre primeurt ‘Not Helping’
Wie Sofie Letitre live heeft gezien kan al bekend zijn met ‘Not Helping’, het nieuwe nummer dat afgelopen week in première ging bij Kaltblut Magazine. De track is afkomstig van haar nieuwe EP Take To Heels die op vrijdag 14 oktober uitkomt. De EP-presentatie is een dag later, in De Helling.


bFake doet Kraftwerk op nieuw single
De laatste keer dat we bFake zagen crashten ze op een te gekke manier het Bevrijdingsfestival. Deze week verscheen de nieuwe single van het trio dat bestaat uit DJ DNA en de Zuid-Afrikaanse rappers PinKi en da Bruin. ‘Kraftwerk Vocoder’ is een ode aan (vanzelfsprekend) Kraftwerk en aan de Sennheiser VSM 201 Vocoder. Op het nummer doet ook voormalig Urban Dance Squad-drummer Michel Schoots mee.


Halve finale De Utrecht Popprijs in het Utrechts conservatorium
Op zaterdag 22 oktober vindt de halve finale plaats van De Utrecht Popprijs, de overkoepelende bandwedstrijd waarin de winnaars van de lokale bandwedstrijden in de provincie Utrecht uitkomen. In het Utrechts conservatorium wordt die middag gestreden tussen Ziggy Splynt (winnaar Clash of the Titans én Grote Prijs van Leusden), Sidewalk (winnaar Het Geheim van Babylon), Nowhere Near (winnaar Kei van Amersfoort), SOOS (winnaar Grote Prijs van Leidsche Rijn), Filthy Felons (winnaar Grote Prijs van Nieuwegein, 12:04 (winnaar Jampop) en Sured (winnaar De Beste Singer-Songwriter van Utrecht). De eerste band begint om 13.00 uur met spelen. De middag eindigt rond 17.00 uur met de bekendmaking van de finalisten.

David Douglas presenteert nieuwe track op Kitsuné Hot Stream
Blaudzun is na zijn uitstapje met Haty Haty weer druk met eigen werk. Ook producer David Douglas, met wie hij Haty Haty vormde, heeft niet stilgezeten. Deze week verscheen de single ‘Lucine’, naar verluidt een voorbode van nog meer nieuwe nummers.


Aafke Romeijn komt met nieuwe single en EP
Na het succes van ‘Alles Went’ met Sef heeft Aafke Romeijn deze week een nieuwe solo-single uitgebracht. ‘Bobbie’ loopt vooruit op de nieuwe EP Anders Nog Iets die op 14 oktober verschijnt.


Video: ‘Ahhotep’ van Nowell
Het lijkt er bijna op dat Nowell elke week een nieuwe track dropt. Het nummer dat ze deze week online heeft gezet heet ‘Ahhotep’, vernoemd naar de Egyptische eerste vrouwelijke krijger ter wereld. Volgens Nowell een nummer “voor alle sterke vrouwen overal ter wereld”.


Video: ‘Niks voor mij (Jenny)’ van Malibu
Het Tilburgs/Utrechtse Malibu “maakt slackerpop met hiphop-invloeden. Ze doet denken aan vergeelde vakantiefoto's uit de jaren 60. Aan clips op TMF van rappers in een zwembad. Aan een Lamborghini die staat te verroesten in Tilburg Noord. Nederlandstalige teksten over mensen met goede bedoelingen, professoren, slackers, wolven, hippies en zielepieten. Malibu mixt bravoure met een laathetlekkerlos-mentaliteit. Hang die hangmat op, sla je kokosnoot stuk en geef je over. De zon schijnt, ook in de winter.” Benieuwd hoe dit klinkt? Kijk en luister naar de clip voor ‘Niks voor mij (Jenny)’.


Voorstelling Happiness met muziek van Frank Wienk en Niels Broos
Op donderdag 13 oktober staat de voorstelling Happiness van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag in Podium Hoge Woerd in De Meern. Happiness is een bitterzoete komedie die geïnspireerd is op de gelijknamige film van de Amerikaanse regisseur Todd Solenz. Bijzonder is dat de voorstelling live-muziek heeft van Slagwerk Den Haag, gecomponeerd door Frank Wienk (o.a. Binkbeats) en Niels Broos (o.a. The Kyteman Orchestra).