Kort Utrechts Popnieuws Week 38

Ramblin' Roots, Lost Bear, Professor Lex en Kruloh, Voice4Thought festival, Bitter Grounds

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Ramblin' Roots, Lost Bear, Professor Lex en Kruloh, Voice4Thought festival en Bitter Grounds.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Line-up Ramblin’ Roots festival 2016 compleet
Het Ramblin’ Roots festival maakte deze week vier nieuwe acts bekend. Met de bevestigingen van Admiral Freebee, Ian Siegal, Session Americana en Jalen N’Gonda is de line-up van deze editie compleet. Op zaterdag 22 oktober staat TivoliVredenburg weer in het teken van het beste uit de wereld van de soul, americana, blues, alternative country en aanverwante muziekstijlen. Eerder al werden namen als als Bombino, Matt Andersen & The Bona Fide, Richmond Fontaine en Jelka van Houten bekend gemaakt. Door de toevoegingen van de Vlaamse  rootsrocker Admiral Freebee, de Amerikaanse jonge soulzanger Jalen N’Gonda, het uit Boston afkomstige zeskoppige americana collectief Session Americana en de Britse blueszanger Ian Siegal is het programma van Ramblin’ Roots 2016 compleet! De eerder bevestigde zangeres Bettye Lavette heeft haar tour geannuleerd, waardoor haar optreden op Ramblin' Roots helaas niet door kan gaan.

Video: ‘Geeter’ van Lost Bear
Alsof we deze week nog niet genoeg Lost Bear-nieuws hebben gehad (album-recensie en verslag van de release-show) hebben de vijf beertjes deze week ook een nieuwe video uitgebracht. In het van het nieuwe album afkomstige ‘Geeter’ zie je een gieterman. Logisch toch?


Nieuwe banger van Professor Lex en Kruloh
In één van de vorige edities van het Korte Utrechtse Popnieuws roemden we de productiviteit van de Utrechtse hiphopdame Kruloh al. Nu doet ze mee op de nieuwe single van Professor Lex, die deze week is verschenen. Aanleiding voor de track met de titel ‘Empire’, is de gelijknamige serie die vanaf deze week te zien is op Fox.

Afrika en Kytopia op zondag 25 september
Op zondag 25 september ontvangt Kytopia vluchtelingen, migranten en reizigers uit Tsjaad, Kameroen en Ivoorkust als onderdeel van festival Voice4Thought. De hoofdthema’s zijn rap en spoken word, die ondersteund wordt door muzikanten uit de orkestbak van Kyteman. Optredende artiesten zijn Valséro (rap, Kameroen), Croquemort (slam/poetry, Tsjaad), Didier (singer/all round musician, Tsjaad), Amee (singer/slam, Ivoorkust), Niels Broos (keys, Nederland) en DJ DNA (bekend van Urban Dance Squad en nog veel meer, Nederland). De avond begint om 20.00 uur. Meer informatie in het Facebook-event.

Bitter Grounds releaset eerste single van nieuwe plaat
Bitter Grounds is een nieuwe punk/ska/reggae-band uit Utrecht. Nou ja, nieuw? Je kent de bandleden misschien nog als Beans. In februari hebben ze de EP Remnants uitgebracht maar inmiddels ligt er ook een nieuwe plaat klaar. Die verschijnt binnenkort bij een Duits en een Engels label. De band speelt op het moment veel, maar vooral in Duitsland. ‘Struck Out’ is de eerste single van de nieuwe plaat.