Kort Utrechts Popnieuws Week 25 Kort Utrechts Popnieuws Week 25

Jo Marches, Cos, Rumor, Willems Wondere Weiland, Daan Quittner, Gluren Bij De Buren

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 25

Jo Marches, Cos, Rumor, Willems Wondere Weiland, Daan Quittner, Gluren Bij De Buren

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Jo Marches, Cos, Rumor, Willems Wondere Weiland, Daan Quittner, Gluren Bij De Buren.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Jo Marches brengt debuutsingle ‘The Night’ uit
Jo Marches is het geesteskind van de Utrechtse songwriter Johanneke Kranendonk. Haar band beweegt zich naar eigen zeggen muzikaal ergens in het schemergebied tussen Tame Impala, Lykke Li en Portishead. Samen met David Hoogerheide (Krach, Cheaters) werkte Kranendonk in studio The Church aan twee EP’s waarvan de eerste in het najaar uitkomt. Vorige week is eerste single ‘The Night’ uitgekomen, met een clip die is gemaakt door de Utrechtse Iris Deppe. Jo Marches is geselecteerd voor de Popronde 2016.


Video: ‘Kassameisje’ van Cos
‘Kassameisje’ is de nieuwe single van de Utrechtse rapper Cos. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Gert Jan Naber, die ook clips heeft gemaakt voor o.a. Sef, SFB, Typhoon, Lijpe, en SBMG.


Rumor stopt
Festival voor avontuurlijke muziek Rumor heeft voor de komende Cultuurnotaperiode een negatief advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurnota van de Gemeente Utrecht. Het gevolg is dat het festival geen geld meer krijgt en dat het daarom vanaf 2017, na 21 jaar, stopt met het organiseren van de Rumor festivals. Daarmee verdwijnt er een plek waar experimentele muziek gehoord kan worden. Rumor doet dit jaar in ieder geval nog twee festivalavonden, op 22 september en 3 december.

Drummer Daan Quittner studeert af in TivoliVredenburg
De Utrechtse drummer Daan Quittner sluit zijn studerende leven af op maandag 27 juni met een grootschalig, ambitieus eindexamenconcert. Een primeur ook nog eens, want niet eerder bood TivoliVredenburg plaats aan aan een afstudeerconcert. Voor Quittner is de live-performance erg belangrijk. Zijn energieke drumspel staat dan ook centraal tijdens het eenmalige concert waarop hij samen met twaalf topmuzikanten klassiekers speelt uit de fusion, R&B, soul en pop. Voor Quittner, die vanwege zijn ondernemerschap als muzikant ook genomineerd is voor een prestigieuze HKU Award 2016, komt hiermee een droom uit: “Naast het werk van mijn grootste invloeden zoals Snarky Puppy, Justin Timberlake en Sting zal er ook eigen werk van mijn band Boom Petit op het programma staan. De avond is opgezet om af te studeren aan het conservatorium, maar in de eerste plaats wordt het een avond genieten van goede muziek. Niets is me te gek; zolang de groove er maar in zit!”

Gluren Bij De Buren Woerden zoekt huiskamers en artiesten
Huiskamerfestival Gluren Bij De Buren keert in 2016 terug in Woerden, op zondag 6 november. Op de eerste editie hebben 26 artiesten in 26 woonkamers opgetreden. De organisatie is voor de tweede editie van het festival op zoek naar artiesten en huiskamereigenaren om mee te doen. Gluren Bij De Buren is relatief nieuw in Woerden, maar in andere steden zoals Amersfoort, Utrecht en Nieuwegein is het festival inmiddels een begrip. Elke artiest geeft drie keer een optreden van maximaal 30 minuten en elke voorstelling is gratis te bezoeken.

De komende weken gaat de organisatie op zoek naar huiskamereigenaren die hun huiskamer willen openstellen en artiesten die daar willen optreden. Het doel is om in elke wijk van Woerden wederom in minimaal vier huiskamers optredens te laten plaatsvinden. Dit jaar mogen ook huiskamers uit Zegveld, Kamerik en Harmelen zich inschrijven. Wil je jouw huiskamer omtoveren tot theater en/of voor een dag eigenaar zijn van je eigen poppodium? Meld je dan aan als huiskamer. Dat kan tot 1 september 2016 via de website.

Willems Wondere Weiland schuift enkel meters op
Het festivalterrein van muziekfestival Willems Wondere Weiland verschuift dit jaar enkele honderden meters van het oorspronkelijke ‘weiland’. Aanleiding is dat er sinds enkele maanden een ooievaarspaartje zijn nest heeft gemaakt op het festivalterrein. Om de natuur niet negatief te beïnvloeden heeft de festivalorganisatie ervoor gekozen om een nieuwe locatie te zoeken en deze gevonden in de Palestinaweg Oost in Amersfoort. Op zaterdag 2 juli worden de hekken van het ‘nieuwe’ weiland om 14.00 uur geopend en vinden op drie podia optredens plaats. De dag wordt afgesloten met de Amersfoortse culthelden Los Condors. Meer informatie vind je op de website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht