Kort Utrechts Popnieuws Week 23 Kort Utrechts Popnieuws Week 23

Marsman, BEAUX, Lijpe, eindpresentatie NPAC, Nachtklooster en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 23

Marsman, BEAUX, Lijpe, eindpresentatie NPAC, Nachtklooster en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor Marsman, BEAUX, Lijpe, eindpresentatie NPAC, Nachtklooster en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Marsman presenteert New Kind of Purple
In 2005 al begon Marsman met het maken van hiphop-beats. De laatste jaren heeft hij de tijd genomen om meer bewust na te denken over wat hij met zijn muziek wil communiceren, in plaats van het uitbrengen van nummers die in een soort van onbewuste staat zijn ontstaan. Zijn nieuwe album New Kind of Purple heeft dan ook meer diepgang en voorstellingsvermogen dan eerder werk. Luister zelf naar het album op de luisterpaal of op soundcloud.


Debuutsingle voor BEAUX
Dubbel feest op donderdag 9 juni voor de leden van de Utrechtse band BEAUX: ze speelden ‘s avonds op het eindexamenfestival van de Herman Brood Academie en die dag verscheen ook hun debuutsingle ‘Where This Could Go‘.


Video: ‘Strijders’ van Lijpe
Begin deze maand verscheen ‘Strijders’, de nieuwe video van de Maarssense rapper Lijpe. De track, waarop hij wordt bijgestaan door D-Double en SBMG, is afkomstig van zijn aankomende, tweede album Jackpot.


NPAC presenteert Show-off eindpresentatie in EKKO
Dinsdag 21 juni presenteren de eerstejaars studenten van de Nederlandse Popacademie hun eigen cd in EKKO. Op deze avond spelen diverse acts met uiteenlopende muziekstijlen, van rock tot hip-hop. De cd bestaat uit tracks uit verschillende genres. Het evenement heeft als titel ‘NPAC represents: Show-Off’ en staat voor het einde van een geslaagd schooljaar, waar de studenten hebben geleerd hoe ze zichzelf op de markt zetten en dit bewijzen door zelf de touwtjes in handen te hebben van de eindshow. Op de cd staan onder andere de alternatieve rockband Innovation, die tot de halve finale van de Utrechtse bandwedstrijd Clash of the Titans is gekomen, en singer-songwriter Django Boegheim die in de finale van deze wedstrijd staat. Meer informatie in het Facebook-event.

Freddy43 releast 'EP01'
De Utrechtse producer/beatmaker Freddy43 releaste afgelopen week een vier tracks tellende EP met de veelzeggende titel 'EP01'. Freddy43 is al sinds 2006 actief in de hiphopscene als één van de leden van het duo OJAJOH. In 2014 verlegde Freddy zijn focus naar het produceren van instrumentale elektronische muziek, met EP01 als het eerste resultaat. De EP is de eerste in een serie van drie releases die de komende tijd uitgebracht worden via het Amsterdamse label Basserk Records. De sound op EP01 is volgens Freddy43 te omschrijven als abstract elektronisch, geïnspireerd op de hedendaagse repeterende stedelijke omgeving. Check de EP op soundcloud.


Strowis organiseert deze zomer weer een reeks Sunday Afternoon Concerts
Deze zomer kun je op de zondagmiddag in een groene omgeving genieten van akoestische optredens. Hostel Strowis organiseert namelijk vanaf zondag 26 juni voor het derde achtereenvolgende jaar tien zondagen lang de Sunday Afternoon Concerts in de eigen binnentuin, één van de verborgen schatten van Utrecht. Twee nieuwe artiesten van binnen en buiten Utrecht spelen daar wekelijks in een intieme setting. Bij slecht weer worden de concerten verplaatst naar de sfeervolle foyer van Strowis, ook met prachtig uitzicht. Bezoekers zijn welkom vanaf 15.00 uur en de concerten beginnen om 16.00 uur. Daarna zorgt de Kikkerkeuken voor een veganistische maaltijd voor maar €7,50. Toegang is verder gratis.

Het programma ziet er als volgt uit: 26 juni Lily Kiara & Jimmy Robinson (USA), 3 juli Maurice van Hoek & Tourlou, 10 juli Fýl & Boris Dzaneck, 17 juli Pretty Pollys & Colour Changing Egg, 24 juli Niekse & Mañana Groove, 31 juli Clasine Haringsma & Maria Josephine, 7 augustus The Graine & Olivier Cried Wolf, 14 augustus Siberian Oxygen & Tunnelbirds, 21 augustus The Unknown Known & Crimson Inc en 28 augustus Judy Blank & Circle J.

Eerste artiesten voor NachtKlooster bekend
Op zaterdag 24 september krijgt Kult Kompagnie wederom de sleutel van het klooster in Woerden om daar een nieuwe editie te organiseren van NachtKlooster, een avond met nieuwe ontdekkingen en waar je aangenaam wordt verrast. Bij het programma van dit jaar wordt onder andere samengewerkt met de Herman Brood Academie en IndieXL. Afgelopen week zijn de eerste muzikanten bekendgemaakt die op de aanstaande editie spelen. Een aantal van deze acts heb je de laatste jaren ook op een editie van Club 3voor12/Utrecht kunnen zien. De eerste namen zijn Geysers, Postcards From Mars, The Yukon Club, Charl Delemarre en Blupaint. Tickets voor NachtKlooster kosten € 10,00 en zijn te koop via de website van Het Klooster.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht