Kort Utrechts Popnieuws Week 22 Kort Utrechts Popnieuws Week 22

The Daydream Fit, Wooden Soldiers, Vivants, Oorsprong festival, Willems Wondere Weiland en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 22

The Daydream Fit, Wooden Soldiers, Vivants, Oorsprong festival, Willems Wondere Weiland en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor The Daydream Fit, Wooden Soldiers, Vivants, Oorsprong festival en Willems Wondere Weiland.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Video: ‘Lisa Rowe’ van The Daydream Fit
In één van de vorige edities maakten we al melding van de samenwerking van de uit Utrecht en Enschede afkomstige post-punk/noiserockband The Daydream Fit met Sonic Youths Lee Renaldo. Deze week heeft de band de video ‘Lisa Rowe’ uitgebracht, een tweede nummer van de binnenkort te verschijnen EP.


Video: 'Belly of the Beast' van Wooden Soldiers
Deze week is de nieuwe clip van de Utrechtse (nu-)folkband Wooden Soldiers verschenen. 'Belly of the Beast' gaat over het zoeken naar een eigen identiteit binnen de huidige maatschappij (en diens verwachtingen) en hoe lekker het kan zijn om van de norm af te wijken. Dit heeft de band vormgegeven in een absurdistische en humoristische videoclip in samenwerking met Kristiaan Asscheman.


Vivants releast nieuwe, laatste track
De leden van het Amersfoortse hiphopcollectief Vivants zijn op dit moment druk met hun respectievelijke solo-carrières. Deze week hebben zij daarom nog één gezamenlijke, door Apollo geproduceerde track uitgebracht met als titel ‘Lowrider’.


Eerste editie Oorsprong festival in het Oude Postkantoor
Oorsprong is een nieuw mini-festival dat op zaterdag 18 juni wordt gehouden in het Oude Postkantoor in Utrecht. Op het festival zijn bands, theater, spoken word, korte films en kunst. Daarnaast zijn er creatieve workshops waaraan je zelf mee kunt doen. Oorsprong is een initiatief van De Poptempel, dat in Utrecht kleinschalige festivals organiseert die een link hebben met spiritualiteit. Op Oorsprong willen de organisatoren je meenemen naar het begin, naar het eeuwenoude Genesis. Het muziekprogramma bestaat onder andere uit VanDryver (moderne klassieke pop) en Fort Wonder (indierock). Ook kun je luisteren naar singer-songwriters als Lilac Skye en Jürgen Visser. Studenten van de HKU laten korte films zien en Tekno Trip zorgt voor een act die doet denken aan een ouderwets hoorspel. Het festival vindt plaats in het Oude Postkantoor aan de Neude in Utrecht en duurt van 19.00 uur tot 1.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en € 17,50 aan de kassa.

Willems Wonder Weiland maakt line-up bekend
Op zaterdag 2 juli gaan de hekken van het festivalweiland ligt aan de Oeverweg in Amersfoort weer open voor Willems Wondere Weiland, een festival voor iedere muziekliefhebber. Op de line-up staan singer- songwriters, ruige rockers en dj’s, veelal uit de regio. Op het hoofdpodium spelen onder andere Rhinorino, Bloodphemy en Los Condors. Het volledige programma staat hier. WWW begint om 14.00 uur en duurt tot 0.00 uur. Net als de vijftien vorige jaren is de entree gratis. Het festivalweiland ligt zoals gezegd aan de Oeverweg in Amersfoort, vlak naast station Vathorst. Vanaf het station wordt de route aangegeven en rijden er gratis pendelbussen.

Jazzfunkband Mo' Juice komt met nieuwe EP
De zeskoppige jazzfunkband Mo' Juice heeft deze maand zijn nieuwe EP Eyes on the Farm Road uitgebracht. Op die EP haalt de band inspiratie uit de jazztraditie, maar omdat ze het ook belangrijk vinden om muziek te maken die níeuw is laten ze zicht ook inspireren door hedendaagse elektronische muziek en hiphop. Hierdoor ontstaat volgens de band een eigen geluid dat niet in een bepaalde periode is te plaatsen, maar iets nieuws probeert te creeëren. Referenties zijn Herbie Hancock, Snarky Puppy, J Dilla, Jaga Jazzist en Funkadelic. De EP is te beluisteren via Soundcloud.


Sailing to Suez komt met nieuwe single 'Superstar'
'Superstar' is de nieuwe single van het Utrechtse duo Sailing to Suez. De band speelde het nummer al een tijdje live en heeft het nu ook opgenomen. Op 11 juni kun je Sailing to Suez zien in Park Lepelenburg, op een benefietconcert van Veritas. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht