Kort Utrechts Popnieuws Week 2 Kort Utrechts Popnieuws Week 2

The High Weeds, Amber Arcades, The Apologist, Nairobi Golf Kid, The Royal Engineers en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 2

The High Weeds, Amber Arcades, The Apologist, Nairobi Golf Kid, The Royal Engineers en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor onder andere The High Weeds, Amber Arcades, The Apologist, Nairobi Golf Kid en The Royal Engineers.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste single van The High Weeds
De nieuwe Utrechtse band The High Weeds bestaat uit behoorlijk ervaren muzikanten die laten horen nog lekker te kunnen rocken. Eerste single ‘Sickness’ is garage-pop in de sfeer van FIDLAR en Wavves.


Amber Arcades stuurt weer een fijn voorproefje de wereld in
Wij kunnen niet wachten tot het debuutalbum van Amber Arcades verschijnt en gelukkig worden er zo nu en dan nieuwe nummers online gezet, zoals het erg fijne ‘Turning Light’.


Video: ‘Reanimate’ van The Apologist
Stevige recht voor zijn raap rock, met lekkere, vette riffs: dat is wat het uit Amersfoort afkomstige The Apologist maakt. ‘Reanimate’ is het eerste nummer van de aanstaande EP die op 22 januari verschijnt en op diezelfde dag in Fluor wordt gepresenteerd.


Video: ‘Lost Shark’ van Nairobi Golf Kid
Nairobi Golf Kid maakte vorig jaar behoorlijk indruk met een optreden tijdens een editie van Club 3voor12/Utrecht. Afgelopen week verscheen de nieuwe single, het donkere ‘Lost Shark’.


Michiel Romeyn in nieuwe video van The Royal Engineers
Voor de nieuwe videoclip van de band The Royal Engineers heeft Michiel Romeyn (o.a.Debiteuren/Crediteuren en Alles Is Liefde) de rol van pastoor op zich genomen. De acteur werd door René Geelhoed, de zanger van The Royal Engineers, gevraagd om mee te doen aan de videoclip van de single 'Hey Sister'. Omdat Romeyn net als Geelhoed zijn roots heeft in Zeeland wilde hij graag aan de clip meewerken, maar hij stelde wel één voorwaarde: als tegenprestatie moest de band de schuur van Romeyn opnieuw in de verf zetten.


Vivants dropt maar weer eens een nieuwe single
Afgelopen week verscheen de derde single dit jaar van het Amersfoortse hiphopcollectief Vivants. Het nummer met de titel 'Nog Steeds Moe' is een solo track van Lazy.


Ziggy Splynt brengt EP Join uit
De Utrechtse rockband Ziggy Splynt is niet eenkennig: ze zijn gefascineerd door klassieke muziek, punk en funk. Op de debuut-EP Join hoor je vooral harde alternatieve rocknummers met stevig gitaarwerk en zang die wel wat weg heeft van Muse’s Matthew Bellamy.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht