Kort Utrechts Popnieuws Week 18 Kort Utrechts Popnieuws Week 18

APRIL, Batobe, Waking Skies, Stahlr, Audio Adam en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 18

APRIL, Batobe, Waking Skies, Stahlr, Audio Adam en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor APRIL, Batobe, Waking Skies, Stahlr en Audio Adam.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

APRIL presenteert nieuwe EP
Het is lang stil geweest rond APRIL. In 2015 heeft de band samen met Daniël Rose (C-Mon & Kypski, SKIP&DIE) achter gesloten deuren gewerkt aan het perfectioneren van hun live show. Hoe dat uit is gepakt kun je op 7 mei zien in Paradiso, wanneer de band de nieuwe EP Times Away presenteert. De EP staat tijdelijk op de luisterpaal en is ook te beluisteren op bandcamp. Check de video voor C.B.T.G.


Batobe presenteert Symmetrical EP
De Utrechtse producer Batobe maakt spannende beats met “de ballen van rock ‘n roll”. In zijn live shows wisselt hij gitaarspel af met het bouwen van beats, het creeëren van effecten en het bespelen van zijn synthesizers. Met Thom Yorke, Flume, Moderat en Jon Hopkins als inspiratie probeert hij zijn eigen stempel te drukken op de elektronische muziek. Op 19 mei presenteert Batobe in het Muziekhuis Utrecht (Loevenhoutsedijk 301) zijn nieuwe EP Symmetrical via een liveshow met visuals, waarbij het publiek via een webapp mee kan bepalen wat er op het podium gebeurt. Beluister alvast de nieuwe single 'Time for You’.


Video: ‘Astronauts’ van Waking Skies
Op vrijdag 29 april heeft de poprockband Waking Skies zijn nieuwe single Astronauts uitgebracht. De bijbehorende videoclip is een ‘one-shot’-video rondom professionele dansers Remy Tilburg en Robin Kroes, gefilmd in De Gelderlandfabriek in Culemborg. Op zaterdag 7 mei viert de band de release met een single release feestje in Café Stathe in Utrecht.


Debuutsingle voor Stahlr
Stahlr is een nieuw project van MTT’s Anne Broekman en de Utrechtse producer Krampfhaft. Muzikaal laten ze zich onder andere inspireren door horrormovies zoals je kunt horen en zien in de video van de eerste single 'Into the Black'. Op 18 juni speelt Stahlr in ACU.


Nieuwe single voor Audio Adam
Iets meer dan een jaar geleden presenteerde Audio Adam zijn tweede album Moving Down The Grey Line. Daarna heeft de band veel gespeeld en is er in de persoon van Emiel Schaap een nieuwe bassist gerecruteerd. Met hem heeft de band de nieuwe single ‘The Standoff’ opgenomen, die deze week is verschenen.


Video: 'What If' van Rhinorino
Een tijdje geleden is de Today EP van Sexy, Stoner, Rock 'n Roll-trio Rhinorino verschenen. Inmiddels heeft de band een video gemaakt bij het nummer ‘What If’.


Video: ‘Venice Beach’ van Malibu
Gare pop, noemt het Utrechts/Tilburgse viertal Malibu zijn eigen muziek. Of: “Nederlandstalige teksten over mensen met goede bedoelingen, professoren, slackers, wolven, hippies en zielepieten. Malibu mixt bravoure met een laathetlekkerlos-mentaliteit.” Bekijk de clip van ‘Venice Beach’ en je krijgt een beeld van wat ze ongeveer bedoelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht