Kort Utrechts Popnieuws Week 15

Amber Arcades, Kypksi, Black Oak, Siebe Palmen en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met o.a. aandacht voor Amber Arcades, Kypksi, Black Oak en Siebe Palmen.

Nieuwe track Amber Arcades online
De release-show van het debuutalbum van Amber Arcades is nog twee maanden weg maar de band heeft gelukkig al weer een nieuw nummer naar buiten gebracht. ‘Fading Lines’ is de titeltrack van het album.


Kypksi Live
Kypski Live is een gaaf nieuw project van Kypksi (scratcher, producer, ex-C-Mon & Kypksi). Kypski wil live-productie, vingerdrummen, scratchen en instrumenten terugbrengen in het dj-en. Het eerste deel is een remix van Mura Masa’s 'Lovesick Fuck' die is opgenomen in de Regentenzaal aan de achterkant van Kytopia. Volgende delen zijn niet alleen remixes maar ook eigen werk. Je kunt hem helpen om nieuwe delen te realiseren.


Nieuwe single Black Oak
Black Oak is een samenwerking tussen Geert van der Velde van The Black Atlantic en Thijs Kuijken van I am Oak. Samen combineren ze het beste van hun beide bands. De nieuwe single ‘The Grain’ is afkomstig van het album Equinox, dat op 13 mei uitkomt.


Siebe Palmen komt met lyric-video bij 'Wist Jij Veel'
Vrijdag 15 april 2016 was het precies drie jaar geleden dat Boston werd opgeschrikt door een aanslag tijdens de jaarlijkse marathon. Eén van de slachtoffers was een 8-jarig jongetje. Naar aanleiding van dit verhaal schreef zanger/liedschrijver Siebe Palmen het nummer ‘Wist Jij Veel’, dat te vinden is op zijn EP Onkruid. Met de gebeurtenissen in Brussel en Parijs nog vers in het geheugen wordt het thema keer op keer weer actueel. Daarom heeft Palmen een lyric-video van het nummer uitgebracht.


Nieuwe single/lyric-video Between the Jars
Between the Jars bestaat uit vijf Utrechtse studenten met een interesse in de jaren zeventig. Ze spelen rock met een hoge dosis blues, funk en wat psychedelica. Deze week is de nieuwe single/lyric-video ‘One Of Them’ verschenen.


Nieuwe single Tim Treffers
'Reaching for the sky' is de nieuwe single van de Utrechtse singer/songwriter Tim Treffers. De track is afkomstig van zijn debuutalbum 'Never trust a man in a fur coat' dat onlangs is uitgekomen op Spotify en Deezer.


Nieuw kleinkunstpodium Café Chardonnay
De Duitse kleinkunstenares Isabel Nolte presenteert het nieuwe reizende cabaret- en kleinkunstpodium Café Chardonnay. Café Chardonnay is een avond vol muziek, sketches, conferences en verhalen die gebracht worden door een drietal acts. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 6 mei in Stadskasteel Oudaen. Op deze avond zijn er optredens van Tjeerd Gerritsen, winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015, en Kasper van der Laan, o.a. bekend van de tv-programma’s PadoemPatsss en Rambam. Op de talentspot staat kleinkunstduo Loes en Die Kleine en niemand minder dan Ingmar Heytze schuift aan als eregast. De avond begint om 20.00 uur, de entree is € 12,50, inclusief pauzedrankje.