Kort Utrechts Popnieuws Week 13 Kort Utrechts Popnieuws Week 13

The Fire Harvest, Sunday Sun, DJHAGY, Future Sounds, And Friends Concerts en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 13

The Fire Harvest, Sunday Sun, DJHAGY, Future Sounds, And Friends Concerts en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor The Fire Harvest, Sunday Sun, DJHAGY, Future Sounds, And Friends Concerts en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

The Fire Harvest komt met debuutalbum Singing, Dancing, Drinking
Op 6 mei verschijnt Singing, Dancing, Drinking: het debuutalbum van The Fire Harvest. Ruim tien jaar geleden schreef Gerben Houwer, toen nog drummer/zanger van de postrock-formatie We vs. Death, al zijn eerste liedjes onder de naam The Fire Harvest. Na de eerste EP-release in 2012, twee Europese tours, een bezettingswisseling en een Record Store Day-split 7” single met de Belgische band Reiziger, verschijnt dit voorjaar dan eindelijk het debuutalbum. Voor de opnames van Singing, Dancing, Drinking heeft de band de hulp van Daniel Romano en Kenneth Meehan ingeschakeld. Gitarist Nicolai Adolfs trof het duo bij een optreden in Duisburg, waar Romano geïnteresseerd bleek in het opnemen van het album. Een paar weken later stonden acht van zweet doordrongen nummers op band. Het geluid van The Fire Harvest doet denken aan de hoogtijdagen van (alt-)country, slowcore en (post)punk; een tijd waarin de bandleden muzikaal gevormd werden. Voor de fysieke release van de plaat slaan twee toonaangevende Nederlandse labels, Subroutine en Snowstar Records, voor het eerst de handen ineen. Het album wordt op zaterdag 14 mei gepresenteerd met een optreden in Theater Kikker.


Nieuwe single Sunday Sun
Het is lente en dus een goed moment voor een nieuwe single van Sunday Sun. Luister naar ‘When We Kiss’.


Nieuwe EP Project Bongo
Ook de nieuwe EP van Project Bongo past goed bij het voorjaar. Weekends is te vinden op alle gangbare streamingdiensten en de track ‘Girls Don’t Mind’ staat ook op Soundcloud.


DJHAGY
De bandleden van het Utrechtse DJHAGY speelden eerder in We Love People in Bearsuits, Niek Pronk en het niet meer bestaande Yellowstone. Samen maken ze shoegaze-pop, waarbij je moet denken aan bands als Wild Nothing, DIIV en Föllakzoid. ‘Liberté’ is de nieuwe single van de band en loopt vooruit op een EP die later dit jaar uitkomt.


Nederlandse Pop Academie presenteert Future Sounds in TivoliVredenburg
Sinds maart presenteert de Nederlandse Pop Academie (NPAC) samen met TivoliVredenburg onder de naam Future Sounds een avondvullend programma. Verschillende acts van de Nederlandse Pop Academie laten hun laatste ontwikkelingen zien op de Rabo Open Stage in de hal van TivoliVredenburg. De eerstvolgende editie is op woensdag 6 april en vanaf 20.00 uur zijn er optredens van Chris Angel, About Miss Pineapple, Nikora en Lavender Jones. De entree voor de Future Sounds-avonden is gratis.

Nieuwe concertreeks And Friends Concerts in Hofman Café
And Friends Concert is een nieuwe concertreeks in Hofman Café, waarbij elke maand een andere artiest centraal staat die zelf het programma voor die avond mag samenstellen. De eerste editie is op woensdag 6 april en de artiest die dan centraal staat is de Utrechtse folkrocker Tommy Ebben. Ebben speelt zelf en neemt voor deze avond Yori Swart en Electric Company mee.

De 26-jarige Yori Swart studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, was 3FM Serious Talent, won de Grote Prijs van Nederland, Amsterdamse Popprijs, NH Pop Live, Sena Performers POPnl Award en deed al mee aan de Popronde. Electric Company is een jonge vijfkoppige band rond de oorspronkelijk uit Nottingham afkomstige gebroeders Chapman. De psychedelische indiepopband is ontstaan aan de Herman Brood Academie en geïnspireerd door het songschrijven en de catchy melodieën van Brice Springsteen en The War on Drugs. Een kaartje voor And Friends Concerts kost 5 euro.


Video: ‘Lilyfield’ van Robbing Banks
Robbing Banks heeft deze week een nieuwe video uitgebracht bij het nummer ‘Lilyfield’, afkomstig van zijn tweede album This & That. De video is gemaakt door Iris Deppe Illustrations.


Sam Rodrigues brengt eerste single uit
De Utrechtse pop-zanger/gitarist Sam Rodrigues brengt in de week van 4 april zijn eerste single ‘Animal’ uit. Het nummer is afkomstig van de gelijknamige EP die op 13 april verschijnt en op diezelfde dag gepresenteerd wordt in EKKO. Het voorprogramma tijdens de EP release wordt verzorgd door de Tilburgse band Convoy.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht