Kort Utrechts Popnieuws Week 11 Kort Utrechts Popnieuws Week 11

PALMSY, DeWolff, Jorn ten Ham, OBESE, The Odyssey en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 11

PALMSY, DeWolff, Jorn ten Ham, OBESE, The Odyssey en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor PALMSY, DeWolff, Jorn ten Ham, OBESE, The Odyssey en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

PALMSY releast nieuwe single
De jonge indierockband PALMSY heeft deze week zijn tweede single 'You're far Too Cool for Me' uitgebracht. Zelf noemen ze de muziek die ze maken gitaargedreven indiepop en op het nummer zijn invloeden van The Strokes en Phoenix te horen. De van de Herman Brood Academie afkomstige band speelt dit weekend in de finale van de Rob Acda Award en is op woensdag 6 maart in Utrecht te zien op Tweetakt festival.


Pop Up art sale in Plato van Baroness’ John Dyer Baizley
John Dyer Baizley is niet alleen de voorman van de Amerikaanse band Baroness maar hij maakt ook nog kunst. Op woensdag 23 maart, voorafgaand aan de uitverkochte show van die avond in De Helling, doet hij een korte pop up art sale in Plato utrecht. Baizley neemt dan posters, prints, stickers en gitaarpedalen mee. Naast werk van Baizley zijn er ook twee prints te koop van de Nederlandse kunstenaar Marald van Haasteren (die ook aanwezig is) die samen met Baizley verantwoordelijk is voor de coverart van het Purple-album van Baroness. Hier lees je meer over de samenwerking tussen Van Haasteren en Baizley.

Video: 'Love Dimension' van DeWolff
Vorige week heeft DeWolff een psychedelische, futuristische video uitgebracht bij de laatste single ‘Love Dimension’, een nummer van het nieuwe album Roux-Ga-Roux. Meer dan zes minuten lang freaken op de prachtige animaties, real-life beelden en natuurlijk de muziek.


Nieuw werk van Jorn ten Ham
Vlak voor het weekend verscheen nieuw werk van de Utrechtse singer-songwriter Jorn ten Ham online. Het is weliswaar ‘nog maar’ een demo van het nummer ‘Restless Stagger’ maar wij zijn benieuwd naar de definitieve versie. Je kunt Ten Ham overigens live zien op vrijdag 25 maart als hij speelt op de 2e editie van The Bakery Seasons in de Stadstuin. Ook van de partij zijn dan Sam Rodrigues en Disci X Lerrie.


StrandedFM, LoFriday en Moria organiseren samen avond
Op vrijdag 25 maart organiseren StrandedFM, LoFriday en Cultureel Centrum Moira een avond met experimentele muziek. Er zijn optredens van Blanka (donkere post punk/minimal Wave uit het Canadese Montreal), Seiren (duo met experimentele elektronische beats), Owlbites (ambient/drone/no-wave project van ex-lid van MTT, Amber Arcades en Body Politics) en Toto Boroto (slaapkamer no-fi-project). De StrandedFM-dj´s draaien tussen de acts door en verzorgen een liveradiostream via www.stranded.fm. Je kunt vanaf 17.00 uur terecht in Cultureel Centrum Moira (Wolvenstraat 10). Er wordt een kleine bijdrage als entree gevraagd.

Video: ‘Begetter Dead Letter’ van OBESE
De Utrechtse stonersludgeband OBESE heeft deze week een nieuwe clip uitgebracht. ‘Begetter Dead Letter’ is afkomstig van het goede debuutalbum Kali Yuga.


The Odyssey last pauze in
In verband met privé-omstandigheden heeft The Odyssey helaas moeten besluiten voor onbepaalde tijd een pauze te nemen. De Utrechtse rockband die in de tweede helft van 2015 zijn debuut-EP uitgebracht geeft aan een pauze te nemen, maar te hopen de draad zo snel mogelijk weer op te pakken. Het optreden op zaterdag 19 maart 2016 in De Rotonde in Berkel en Rodenrijs is voorlopig het laatste.

Weer een nieuwe track van Frenquency
In het Korte Utrechtse Popnieuws van vorige week meldden we al het verschijnen van Frenquency’s ‘How Does It Feel’. Deze week is er weer een nieuwe track uitgekomen. ‘I’m On A Mafia’ is verschenen op een compilatie (volume 003) van het label Never Slept.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht