Kort Utrechts Popnieuws Week 1

Lost Bear, Blubberpad, Baby Face Nelson, Stukafest, Big Hare, Ode to the Quiet en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Lost Bear, Blubberpad, Baby Face Nelson, Stukafest, Big Hare, Vivants, Ode to the Quiet en meer

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Lost Bear begint het nieuwe jaar met 'CRAAASH!'
‘CRAAASH!’ is de nieuwe single van Lost Bear en het eerste nummer van het nieuwe album Inside The Dragon, dat later in 2016 verschijnt op Tiny Room Records. Inside The Dragon wordt volgens de band “een eclectisch dubbelalbum vol lo-fi pareltjes, met invloeden uit de 60's psych, noise, classic rock en (post-)punk”. De b-kant van de single, Captain Salt, is exclusief voor deze release uit de stapel van meer dan 150 opgenomen nummers gekozen, om zo ook een ander geluid te laten horen. Volgens de band wordt 2016 'het Jaar van de Beer'.


Jan Schellink presenteert de 117 nummers die hij in 2015 maakte
2015 stond voor Jan Schellink in het teken van Blubberpad, de naam waaronder hij elke maand een cd met nieuwe nummers maakte en die presenteerde met een release-party in zijn eigen huis. Op zaterdag 9 januari 2016 presenteert Schellink tijdens het Blubberpad eindfeest een verzamelbox met 12 cd’s waarop alle 117 nummers staan . De presentatie is vanaf 15.00 uur in Studio Moskou (naast dB’s). Bekenden en onbekenden zullen een aantal nummers van de box uitvoeren.

Baby Face Nelson presenteert nieuw album en nieuwe video
Op zaterdag 16 januari presenteert Baby Face Nelson het nieuwe album Steam Driven Heartache. Het verschijnen wordt diezelfde dag gevierd met een release-show in ACU. Vooruitlopend daarop is deze week de eerste videoclip van het album uitgekomen, ‘From Hercules CA to Maricopa AZ’.


Stukafest Utrecht maakt programma bekend
Op woensdag 17 februari vindt de Utrechtse editie plaats van Studentenkamerfestival Stukafest. Die avond kun je in Utrechtse studentenkamers naar optredens van onder andere Andrea Noske, Awesome Space, Daniëlle Schel, De Likt, Matt Winson, Ode to the Quiet, Wooden Soldiers en Wordbites.

Video: ‘Scissor Dance’ van Big Hare
‘Bizar en energiek’ schreven we eerder over het electroduo Big Hare. Dat is ook wel van toepassing op de video bij hun nieuwe single ‘Scissor Dance’. Het nummer is afkomstig van het debuutalbum Hasyayoga dat op 27 februari wordt gepresenteerd in Vechtclub XL.


‘Mo Money’ nieuwe single van Vivants
Het Amersfoortse hiphop-collectief Vivants gaat in 2016 gewoon verder met waar ze in 2015 mee bezig waren: het in hoog tempo droppen van nieuwe tracks. 'Mo Money' heet de nieuwe single, waarop wordt samengewerkt tussen Jae Fly en Jorno. De beats zijn wederom van Apollo.


Video: ‘Blij Zijn Dat Je Leeft’ van de Sp aties
‘Blij Zijn Dat Je Leeft’ is het titelnummer van de laatste EP van de Nederlandstalige garagebiet-band de Sp aties en die track heeft nu ook een video.


Ode to the Quiet covert Interpol
Ode to the Quiet werkt hard aan nieuwe nummers, maar heeft ondertussen ook nog tijd gevonden om één van hun favoriete nummers opnieuw te arrangeren en op te nemen: ‘Pioneer to the Falls’ van Interpol. Een tijd geleden kreeg de band ook een aanbod van Eftal Dirlik om in een video op de muziek van de band te dansen. Dat werd de video voor ‘Pioneer to the Falls‘, die afgelopen zomer in Turkije is opgenomen.


De Warme Winkel brengt Amadeus met elektrische gitaren
Vanaf woensdag 20 januari speelt theatergroep De Warme Winkel in samenwerking met Nieuw West de voorstelling Amadeus in de Stadsschouwburg in Utrecht (waarna het gezelschap door Nederland en België tourt, om vervolgens weer in Utrecht te eindigen). In deze voorstelling spelen acteurs Vincent Rietveld en Marien Jongewaard samen met gitaristen Bram en Jasper Stadhouders de strijd tussen Mozart en Salieri, maar niet zoals in de film. De voorstelling gaat over het conflict tussen 'Het genie' en 'de vakman', de 'artist artist' en de 'cultureel ondernemer', een scheidslijn die met de dag belangrijker lijkt te worden. Bram en Jasper Stadhouders maken deze strijd hoorbaar met een mengeling van klassieke, moderne en experimentele muziek. Geen Mozart op violen en piano's, maar op elektrische gitaren. Theater én muziek dus.