3voor12/Utrecht tipt, week 21 3voor12/Utrecht tipt, week 21

Warm Soda, Echo Movis, OBESE, Pocket Knife Army, Lepeltje Lepeltje, WATDAJEL, Le Guess Who?, Klein New Orleans, KNG56

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 21

Warm Soda, Echo Movis, OBESE, Pocket Knife Army, Lepeltje Lepeltje, WATDAJEL, Le Guess Who?, Klein New Orleans, KNG56

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Lekker hoor, die extra lange weekenden. Om te zorgen dat je je niet verveelt hebben we daarom extra veel live-tips op een rij gezet: veel garagerock, twee Utrechtse album-releases en veel toffe festivals (check Thee Oh Sees op Le Guess Who? presents One Night in Pandora!). Klikken is weten. Goed weekend!

Wie: Warm Soda + The Miseries + The Black Cult
Wat: garagerock

Wanneer: woensdag 20 mei 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Warm Soda is 'pas' sinds 2012 bij elkaar maar gooide al hoge ogen met het debuutalbum Someone For You en de liveshows, onder andere op SXSW 2013. In juli 2013 liet de band in EKKO al zien dat de met veel energie gespeelde, eigenzinnige combinatie van pop, glam en garagerock voor een prima live-show zorgt. Woensdag 20 mei een nieuwe kans op een avond die helemaal in het teken staat van garagerock want de support komt van The Miseries en The Black Cult.


Wie: Echo Movis + Willem Wits
Wat: eclectisch met vooral veel psychedelisch
Wanneer: donderdag 21 mei 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7
 
We luisteren al een tijdje naar Beautiful Glitch van Echo Movis en vonden er ook al iets van: "Met deze ingrediënten, aangevuld met koortjes en hier en daar soundscapy elektronica, maakt de band licht psychedelische indiepop die telkens net iets afwijkt van de doorsnee songstructuur die we vaak horen bij indiebandjes. De band grossiert in verrassende overgangen, waardoor je als luisteraar telkens kleine cadeautjes krijgt wat maakt dat de plaat fris blijft voelen tot het eind toe. Er worden veel verschillende muzikale invloeden toegepast, die de nummers van elkaar laten verschillen, van Afrikaans klinkende ritmes tot rocky refreinen en R&B-achtige licks." Wat ons betreft genoeg redenen om op donderdag 21 mei naar de albumrelease in EKKO te gaan. Zeker ook omdat de support van het Amersfoortse wonderkind Willem Wits komt, met zijn kinderliedjes voor volwassenen.


Wie: OBESE
Wat: stoner

Wanneer: donderdag 21 mei 2015 (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 7

"Onder de naam OBESE brengen zij namelijk moddervette stoner met een sludgy randje. Corpulente riffs worden op debuutplaat Kali Yuga aaneengeschreeuwd door een dikke, rauw 
brulstem en er wordt korte metten gemaakt met alles wat lief, roze en gezellig is. Als een bulldozer dendert deze gesmeerde machine 45 minuten lang de speakers uit, maar met geraffineerde precisie." Dat schreef onze recensent over het debuutalbum van de Utrechtse stoner/metalformatie OBESE. Benieuwd hoe dat live klinkt? Op donderdag 21 mei presenteert de band het album in dB's.


Wie: Project Bongo + De Koorts + Willem Wits + The Badger & the Bass + Mevrouw Tamara + meer
Wat: Lepeltje Lepeltje
Wanneer: vrijdag 22 - maandag 25 mei 2015 (12.00 - 0.00 uur)
Waar: Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
Schade: gratis

Lepeltje Lepeltje is een gratis toegankelijk cultureel foodfestival voor jong en oud. Je kunt je er van vrijdag 22 tot en met maandag 25 mei verlekkeren aan het verse en ambachtelijke eten van mobiele foodstalls, over de markt struinen voor creatieve en ambachtelijke producten of genieten van fijne live bands en dj’s met een lekker speciaalbiertje of een wijntje in de hand. Het muziekprogramma is erg uitgebreid met onder andere Project Bongo, De Koorts, Willem Wits (solo, maar ook een dj-set), The Badger & the Bass, Mevrouw Tamara, Postcards from Mars en veel meer. Onder de dj's vind je een aantal van de organisatoren van Amersfoortse dance-festivals. Een mooie combinatie dus. Het complete culturele programma vind je hier


Wie: Pocket Knife Army (Utrecht) + She Owl (ITA)
Wat: Pollination Huiskamerconcert

Wanneer: vrijdag 22 mei 2015 (20.00 uur)
Waar: adres (in Utrecht centrum) na inschrijving via info@pollination.nl
Schade: donatie

De Utrechtse stichting Pollination (www.pollination.nl) is weer begonnen met hun huiskamerconcerten. Twee duo's staan op vrijdag in een prachtige huiskamer in het centrum van Utrecht: het Italiaanse She Owl en het Utrechtse Pocket Knife Army. She Owl maakt donkere, percussie-rijke muziek en doet bij vlagen denken aan Bat for Lashes, My Brightest Diamond en PJ Harvey. Pocket Knife Army stond in april nog in dB’s en Hofman café, maar is nu terug op de plek waar hun mix van organische en mechanische klanken is ontstaan: een huiskamer. PKA maakt gebruik van synths, akoestische en elektrische gitaar, pianet (een soort elektrische piano met metalen tongetjes in plaats van snaren) en mooie vocalen. Denk aan 
Portishead vermengd met Imogen Heap en Thom Yorke. Op een intieme plek, middenin het centrum van Utrecht. Wel even inschrijven.


Wie: DJ Hagy + Sailing to Suez + Indentity Circus + Jorn ten Ham + meer
Wat: Watdajel art festival
Wanneer: zaterdag 23 mei 2015 (13.00 - 23.00 uur)
Waar: De Stadstuin, Europalaan 20 
Schade: € 6 online, € 8 aan de deur

Watdajel Art festival brengt innovatieve projecten samen om zo een inspirerend overzicht te bieden van eigentijdse 'mixed-media'. Dat betekent een evenement met schilderijen, fotografie, street-art, veel muziek, installaties en audio visuele installaties. Deze editie van Watdajel vindt plaats in De Stadstuin (waar ook Elevator Sessions een nieuw honk gevonden heeft), een te gek gebouw van zes verdiepingen aan de Europalaan in Utrecht. Het pand heeft ook een buitentuin waar je kunt chillen en dansen.

Wie: Morgan Delt + Kevin Morby + Noura Mint Seymali + Pallbearer + Wand + Thee Oh Sees
Wat: Le Guess Who? presents One Night in Pandora
Wanneer: zaterdag 23 mei 2015 (19.00 - 02.20 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 29,50

Na de grootse editie van afgelopen november doet Le Guess Who? festival het voor de mei-editie rustig aan. Le Guess Who? presenteert One Night in Pandora vindt plaats op zaterdag 23 mei met als headliner de Amerikaanse psych-/garageband Thee Oh Sees. Verder komen naar Utrecht: de psychedelische zonderling Morgan Delt, de Mauretaanse sensatie Noura Mint Seymali, US doom metalband Pallbearer, LA fuzzy psychrockers Wand en Kevin Morby (bekend van The Babies en Woods). En dat alles in de fijne Pandora-zaal!


Wie: Broken Brass Ensemble, Robbing Banks, Flip Noorman, Koppersnellers (brass), de Bucket Boys (bluegrass), De Stokers (ska), Pierre et Les Optimistes en meer
Wat: Klein New Orleans

Wanneer: zondag 24 mei 2015 (15.00 - 23.00 uur)
Waar: Breedstraat, Utrecht
Schade: gratis

Wie had ooit gedacht dat de Utrechtse Breedstraat en de stad New Orleans nog eens in één zin genoemd zouden worden? Na eerste Pinksterdag zullen de inwoners van Utrecht niet beter weten dan dat deze straat de Nederlandse afspiegeling is van de Amerikaanse stad die bekend staat om brassbands op elke straathoek en gumbo eten in de open lucht. Het gratis toegankelijke festival Klein New Orleans biedt heel veel muziek met Reverend Shine Snake Oil co. (één van de top-acts op de eerste editie van Woodlum festival) Broken Brass Ensemble en one-man band Robbing Banks, schreeuwpoëet Flip Noorman, Koppersnellers (brass), de Bucket Boys (bluegrass), De Stokers (ska), Neutral Ground Brass Band (brass), Erik Ankoné & the Gone Wrong Kings (blues) en Pierre et Les Optimistes (gypsy). Maar er is ook bijpassende catering, bijvoorbeeld gumbo, po'boys en fried shrimps van Klein New Orleans-cateraars Sas & Kat. Hier lees je meer over het festival. O ja, voor wie geen genoeg krijgt van Les Bon Temps is er nog een afterparty in EKKO met onder andere The Pignose Willy's.

Wie: Diane Cluck + R. De Selby
Wat: antifolk
Wanneer: zondag 24 mei 2015 (20.00 uur)
Waar: KNG56
Schade: € 6

Het was even stil qua optredens op KNG56, het op één na kleinste podium van Utrecht. Maar ze zijn terug, met maar liefst twee shows in de komende weken. Te beginnen met deze op eerste Pinksterdag, op de eigen locatie aan de Kromme Nieuwegracht. Vanaf 20.00 is de ruimte open voor optredens van het Amerikaanse antifolk icoon Dianne Cluck en van R. De Selby. Die laatste heb je misschien al eens gezien als gitarist van I am Oak. Deze avond presenteert hij zijn nieuwe fingerpicking-experimenten. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren bij KNG56 altijd aan te raden. Dat doe je door een mail te sturen aan podium.kng56@gmail.com.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht