The Apologist, Heroism, EGO DREAMS en Thijs Heij op Club 3voor12/Utrecht maart

Drie harde bands en schreeuwer-songwriter zorgen voor stevige avond

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De lente is begonnen maar dat betekent niet dat we het bij de Club 3voor12/Utrecht-editie van maart zachtaardig en liefelijk aanpakken. Op onze maandelijkse showcase-avond spelen deze keer de Amersfoortse bands The Apologist (stoner) en EGO DREAMS (garagepunk). Ook het Utrechtse Heroism heeft met een mix van rock, stoner en psychedelica een stevig geluid. Singer-songwriter Thijs Heij lijkt in eerste instantie een vreemde eend in de bijt. Degenen die hem eerder hebben gezien weten echter dat het er in zijn shows meestal niet zachtzinnig aan toe gaat. Niet voor niets is hij al eens schreeuwer-songwriter genoemd. En deze keer speelt Heij ook nog eens met een band. De gratis Clubavond vindt traditiegetrouw plaats op de laatste donderdag van de maand: donderdagavond 26 maart dus.

The Apologist
Denk bij The Apologist aan stoner en harde rock. De Amersfoortse band nam deel aan de Popronde 2013 en gooide hoge ogen met de video's/singles 'The Lesser Gods' en 'Wasted Time'. De afgelopen maanden heeft de band hard gewerkt aan nieuw materiaal dat ze donderdagavond gaan laten horen. Een deel van dat nieuwe materiaal gaan ze overigens opnemen met Jurriaan Sielcken (Lucas Hamming, Aestrid, Echo Movis, Coppersky, De Koorts etc.).

Heroism
Ook Heroism kunnen we onder het kopje stoner plaatsen, maar dat is misschien te makkelijk. Het viertal combineert rock, stoner en psychedelica tot een stevig maar ook melodieus geluid. Dit voorjaar brengt de band het debuutalbum uit, voorzien van een gelikte documentaire.

EGO DREAMS
EGO DREAMS maakt garagepunk zoals we die kennen van bands als Fidlar, together PANGEA, Parquet Courts, Wavves en ga zo maar door. Onlangs bracht de band EP Tired' uit (te beluisteren op bandcamp) die met een dampende show in de Amersfoortse Boothill Saloon werd gepresenteerd.


Thijs Heij
Je zou Thijs Heij kunnen kennen van De Beste Singer Songwriter, waar hij auditeerde met zijn nummer 'Als iets in de knoop zit'. Maar net zo goed kun je hem hebben gezien in de band van Erny Green of uit de erg goede Joy Division coverband waar hij, met diezelfde Erny Green en Henk Koorn (Hallo Venray), deel van uit maakt. Donderdagavond speelt Heij zijn solo-werk, voor de eerste keer met een band, en presenteert hij zijn nieuwe single.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht maart met The Apologist, Heroism, EGO DREAMS en Thijs Heij, donderdag 26 maart 2015 @ dB’s. Zaal open 20.30 uur, aanvang 21.00 uur en de entree is gratis!