3voor12/Utrecht tipt, week 13

Club 3voor12/Utrecht, Purling Hiss, Lost Bear, Joe Madman and the Sidewalkers, Maarten Vos, Club Sauvage, Maggie Björklund, Taco de V

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze live-tips voor deze week. We beginnen donderdag met een XL-editie (vier acts!) van onze eigen Club-avond in dB's. Vrijdag zijn we ook in dB's bij de 100e live-show van Lost Bear. Joe Madman and the Sidewalkers presenteert zaterdag het debuutalbum in EKKO maar je kunt ook naar de spannende zesde Gaudeamus Muziekdag, met o.a. Maarten Vos. In De Helling vindt die avond de eerste editie plaats van Club Sauvage. Zondag doen we het rustig aan met Maggie Björklund in TivoliVredenburg of Het Werfkelderconcert in de Kargadoor.

Wie: The Apologist + Heroism + EGO DREAMS + Thijs Heij
Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wanneer: donderdag 26 maart 2015 (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis

De lente is begonnen maar dat betekent niet dat we het bij de Club 3voor12/Utrecht van maart zachtaardig en liefelijk aanpakken. Op onze maandelijkse showcase-avond spelen deze keer de Amersfoortse bands The Apologist (stoner) en EGO DREAMS (garagepunk). Ook het Utrechtse Heroism heeft met een mix van rock, stoner en psychedelica een stevig geluid. Singer-songwriter Thijs Heij lijkt in eerste instantie een vreemde eend in de bijt. Degenen die hem eerder hebben gezien weten echter dat het er in zijn shows meestal niet zachtzinnig aan toe gaat. Niet voor niets is hij al eens schreeuwer-songwriter genoemd. En deze keer speelt Heij ook nog eens met een band. Omdat we vier bands hebben beginnen we stipt op tijd: eerste band start om 21.00 uur!


Wie: Purling Hiss + Lost Bear + Dead Meadow
Wat: Psychedelische rock + 90's indie
Wanneer: vrijdag 27 maart 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10 excl. vvk, € 12 aan de deur

We herinneren ons de eerste shows van Lost Bear nog als gisteren. Het is dan ook bijna niet te geloven dat deze Utrechtse indie-koningen alweer voor de 100e keer samen een podium delen. Wij zijn erbij! Naast de beertjes zijn we ook heel blij met Purling Hiss en Dead Meadow. Purling Hiss heeft een gruizig psychedelisch geluid maar maakt ondertussen perfecte popdeuntjes. Dead Meadow klinkt als een mengsel van psychedelische rock uit de jaren 60 en heavy metal uit de 70′s. Te gekke line-up dus! Ondertussen draaien wij deze klassieker nog een keer.


Wie: Joe Madman and the Sidewalkers + Texas Radio

Wat: Rock ’n roll met een stevige laag blues
Wanneer: zaterdag 28 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6

Het uit Alphen aan de Rijn afkomstige Joe Madman and the Sidewalkers presenteert deze zaterdag zijn debuutalbum The Call of Joe. De band speelt rock ’n roll met een stevige bluessaus, waarin invloeden van The Stooges en The White Stripes te horen zijn maar ook wordt verwezen naar de soundtracks van Ennio Morricone. Afgelopen jaar stond de band in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en in 2013 namen ze deel aan de Popronde. Support komt van Texas Radio uit Diepenheim: een fijne mix van rock ’n roll, blues en psychedelica.


Wie: Gaudeamus Muziekdag #6 met o.a. Brendan Faegre Edge Ensemble, Maarten Vos e.a.
Wat: Neo-klassiek
Wanneer: zaterdag 28 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: RASA
Schade: € 15

De zesde Gaudeamus Muziekdag biedt een avondvullend programma waarin verschillende producties centraal staan die het afgelopen seizoen bij Gaudeamus zijn ontwikkeld of nog in ontwikkeling zijn. Werk van een tiental componisten, veelal in combinatie met live elektronica, klinkt verspreid over de hele avond op verschillende plekken in RASA. Een van de uitvoerenden is de Utrechtse cellist Maarten Vos.


Wie: SHMLSS + De Fantoom + John PK + Stijn Sadée
Wat: Club Sauvage

Wanneer: zaterdag 28 maart 2015 (23.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 7 of gratis via levenslang geldige membership-card

Club Sauvage is een nieuwe club-avond die wordt georganiseerd door Stijn Sadée (dj/producer o.a. bij Rauw) en John PK (dj / Losse Schroeven). Het wordt een moderne clubavond die teruggrijpt op de iconische clubs als Studio 54, Paradise Garage en de Roxy maar dan zonder retro te zijn. Muziek en aankleding zijn eigentijds. De bezoekers moeten zich kunnen verliezen op interessante sets met house, disco, italo en obscure afro-grooves. Op de eerste editie staan SHMLSS, De Fantoom en residents John PK en Stijn Sadée. Entree is € 7 maar er zijn ook membership-cards waarmee je je hele leven lang gratis toegang hebt. Check voor acties de Facebook=pagina.
 

Wie: Maggie Björklund
Wat: Americana
Wanneer: zondag 29 maart 2015 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 14
 
De Deense Maggie Björklund ken je misschien wel als pedalsteelgitarist in The Peacocks, de all-female begeleidingsband van Jack White. Dat ze ook solo goed bezig is kun je horen op haar tweede album Shaken uit 2014. Weemoedige (gitaar)melodieën met subtiele vocalen kruipen langzaam onder je huid.


Wie: Taco de V + Fridolijn

Wat: Het Werfkelderconcert

Wanneer: zondag 29 maart 2015 (19.30 uur)
Waar: de Kargadoor
Schade: € 8

Twee hoofdacts tijdens deze editie van Het Werfkelderconcert. De Utrechtse singer-songwriter Taco de V reikte het afgelopen jaar tot de halve finales van de Grote Prijs van Nederland. Fridolijn scoorde met haar band Finn Silver nummer 1-hits in o.a. Japan en speelde op North Sea Jazz. Haar solo-debuutalbum verschijnt eind dit jaar uit en je kunt er nu al nummers van horen. Je krijgt liedjes waarin folk, elektronica, jazz en singer-songwriter samensmelten.