3voor12/Utrecht tipt, week 11 3voor12/Utrecht tipt, week 11

Sunday Sun, Steve Wynn, Op Se Koppie, Hausmagger, Peter Pan Speedrock, Sous les pavés, la plage

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 11

Sunday Sun, Steve Wynn, Op Se Koppie, Hausmagger, Peter Pan Speedrock, Sous les pavés, la plage

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Uit het gevarieerde live-aanbod van dit weekend hebben we weer zes optredens geselecteerd die we tippen. Het zwaartepunt ligt op vrijdag, met Steve Wynn in EKKO en Op Se Koppie in de Winkel van Sinkel, en zaterdag als Hausmagger en Peter Pan Speedrock voor het hardere werk zorgen. Donderdag kun je naar Sunday Sun in EKKO en dit weekend vindt ook de tweede editie plaats van akoestisch muziekfestival Sous les pavés, la plage.

Wie: Sunday Sun + Lucas Hamming
Wat: pure pop
Wanneer: donderdag 12 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

'Highly Respected Rebel' van de eerste EP van Sunday Sun uit 2012 beloofde al veel goeds, maar debuutalbum We Let Go bevat nog meer vrolijke popliedjes die prima op de radio passen. Single 'I Call You Honey' is daar al veel gedraaid en Spotify zette de band bovenaan zijn 2015-tiplijst. In januari spraken we met het viertal over het album en donderdag spelen ze in EKKO als onderdeel van de voorjaarstour. Support komt van Lucas Hamming, die op zijn nieuwe EP op een heel geslaagde manier laat horen. Inspiratie komt van onder andere Paul Weller, Miles Kane en Arctic Monkeys.


Wie: Steve Wynn (solo) + Man From The South
Wat: klassieke popsongs met een literaire touch

Wanneer: vrijdag 13 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Steve Wynn is een cultheld. Aan het begin van de jaren tachtig speelde hij in The Dream Syndicate, een band die naast REM, The Replacements en Hüsker Dü als een van de meest invloedrijke bands uit die periode gezien wordt. In 1989 begon hij een solo-carrière en had hij allerlei zijprojecten zoals Gutterball en The Baseball Project (met o.a. Peter Buck en Mike Mills van REM). Wynn is een ijzersterke songschrijver én een goede verteller. Meestal speelt Wynn met band maar in EKKO is hij alleen, met zijn elektrische gitaar. De passende support komt van Eindhovenaar Man From The South, die in december zijn tweede album Paeonia uitbracht.


Wie: Sticks & Moon, Nuno Dos Santos, Samuel Deep, TUIG en meer

Wat: Op Se Koppie

Wanneer: vrijdag 13 maart 2015 (23.00 uur)
Waar: De Winkel van Sinkel
Schade: normal bird € 10, late bird € 12,50

Een nieuw feestje van de mensen achter d
e Fluff Disco en Bonte Avond. Voor 'Op Se Koppie' vragen ze artiesten om één keer iets heel anders te doen dan ze gewend zijn. Ze moeten volledig uit hun comfort zone gaan. Alle guilty pleasures mogen (of moeten) uit de kast: dancehall, hiphop, ordinaire reggaeton, gouwe ouwe houseklassiekers, hitjes en veel meer zullen de revue passeren. En alsof dat niet genoeg is zijn er ook bloemetjes, plantjes, hottubs, groteske opblaaselementen, meterkastbandsessies, wc raves, confetti, co2 kanonnen om je de avond en nacht van je leven te bezorgen. Op de line-up staan Sticks & Moon, Nuno Dos Santos, Samuel Deep, TUIG en meer. Daarnaast verzorgen een aantal toffe, hippe en leuke kroegen, koffiezaken en andere fijne Utrechtse plekken in 'Cafe de Club' voor een waar muzikaal spektakelstuk: barmannen en barvrouwen zorgen dit keer niet voor volle glazen drank, maar zijn verantwoordelijk voor jouw dans door hun eigen guilty pleasures de dansvloer op te slingeren. Feestje!


Wie: Hausmagger + Disco in the Disco
Wat: Nederlandstalige rock met een randje ironie en 100% beleving
Wanneer: zaterdag 14 maart 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10

Hausmagger dus, de fijnproevers weten genoeg. De voorverkoop is al gesloten, maar aan de zaal zijn nog 40 kaarten verkrijgbaar. Je weet wat je te doen staat!

Wie: Peter Pan Speedrock + Death Alley
Wat: speedrock uit Eindhoven Rock City
Wanneer: zaterdag 14 maart 2015 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 15

Peter Pan Speedrock (denk Turbonegro, The Hellacopters, Nashville Pussy) bestaat al een jaar of twintig maar laat nog steeds geen spoortje van vermoeidheid horen en speelt menig jongere band moeiteloos naar huis. Het laatste album Buckle Up & Shove It! uit 2014 klinkt nog hetzelfde als altijd, en dat is een compliment. Why fix something if it ain't broke.


Wie: De Anale Fase (B), Olga Vocal Ensemble, Hilbrandt, Willie Darktrousers, Gariboff (D), Chayah
en Roosbeef
Wat: Sous les pavés, la plage
Wanneer: zaterdag 14 en zondag 15 maart 2015
Waar: In de Ruimte
Schade: € 25,00 (€ 20,00 met CJP-korting) inclusief overnachting en ontbijt (ook voor de niet-slapers)

Op 14 en 15 maart vindt het akoestische muziekfestival Sous les pavés, la plage (SLPLP) voor de tweede keer plaats in het kloostergewelf van In De Ruimte aan de Oudegracht in Utrecht. SLPLP is een kleinschalig festival met singer-songwriters en akoestische optredens, poëzie, kunst, film en theater. Het programma begint op zaterdag 14 maart om 19.30 uur en loopt door tot de zondagmiddag. Bevestigde namen zijn o.a. De Anale Fase (B), Olga Vocal Ensemble, dichters Anne Broeksma en Alexis de Roode, Hilbrandt, Willie Darktrousers, Gariboff (D) en Chayah. Verder is er een Do It Yourself Silent Disco (dansen met je eigen mp3-speler), kun je poëzie plukken, bij het vuur aan de werf zitten en blijven slapen. De volgende ochtend is er ontbijt, meer muziek en poëzie. Op zondagmiddag geeft Roos Rebergen van Roosbeef een exclusief solo-optreden. Er zijn 150 toegangskaarten beschikbaar voor het festival, waarvan maximaal 50 slaapplaatsen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht