Kort Utrechts Popnieuws Week 23 Kort Utrechts Popnieuws Week 23

Beijing Punk, Willems Wonder Weiland, Geinbeat x HBA, Beatsofreen, Dias Latinos en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 23

Beijing Punk, Willems Wonder Weiland, Geinbeat x HBA, Beatsofreen, Dias Latinos en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een overvolle editie met aandacht voor Beijing Punk, Willems Wonder Weiland, Geinbeat x HBA, Beatsofreen, Dias Latinos en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Chinese band en documentaire over underground muziekscene in Bejing in ACU
Volgende week presenteert Pollination een bijzondere avond met indierockbands in ACU. Op de line-up staat onder andere Carsick Cars, één van China’s meest bekende en gerespecteerde indiebands. De band is beïnvloed door de drones van Velvet Underground, Suicide en Sonic Youth. Uitverkochte clubshows in China leidden tot optredens als voorprogramma van Sonic Youth in Europa. Carsick Cars speelde drie achtereenvolgende jaren op SXSW (2010-2012). Support komt van de Utrechtse indieband Lost Bear, dat op 31 mei een nieuw album heeft uitgebracht. Voorafgaand aan het optreden wordt op zondagavond 7 juni tijdens Filmhuis Pasthéi in ACU de film Beijing Punk vertoond. Deze controversiële documentaire van Shaun Jefford over de underground muziekscene in Bejing heeft een flink aantal awards binnen gesleept en geeft vanuit een interessant perspectief een mooi beeld van het communistische China.


15e editie muziekfestival Willems Wondere Weiland
Ook dit jaar zet Willem de hekken naar zijn Wondere Weiland weer wagenwijd open. Het gelijknamige festival vindt alweer voor de 15e keer plaats, traditiegetrouw op de eerste zaterdag van juli. Dit jaar is dat zaterdag 4 juli van 14.00 tot 0.00 uur. De entree is zoals altijd gratis. Het festivalweiland ligt aan de Oeverweg in Amersfoort, vlak naast station Vathorst. Vanaf het station wordt de route aangegeven en rijden er gratis pendelbussen. Op twee podia biedt het festival voor ieder wat wils. Van de Nederlandstalige indierockband De Koorts tot de grunge-formatie Nefalem. En van singer-songwriter Jos van Burgsteden tot de progressieve rock & metal van Schizoid Lloyd. Ook death-/trashmetalband KhaoZ staat op het affiche. De dag wordt afgesloten met dj-act Project Mayhem. Op www.willemswondereweiland.nl/programma vind je het complete overzicht.

Geinbeat en de Herman Brood Academie gaan samenwerken
Het Nieuwegeinse festival Geinbeat gaat dit jaar samenwerken met de Herman Brood Academie. Een van de twee podia van het festival, dat dit jaar plaats vindt op zaterdag 11 juli, wordt omgedoopt tot ‘Herman Brood Academie stage’. Op dit podium presenteert aanstormend talent van de Academie zichzelf, waaronder funkrockband Raise the Ace, math-/noisecore formatie Mary Fields en indieband Echo Movis. Daarnaast spelen op dit podium verschillende bands die regionaal en landelijk hun sporen al verdiend hebben en hun wortels op de Herman Brood Academie hebben. Een voorbeeld daarvan is The Brahms, dat vorig jaar De Utrecht Popprijs heeft gewonnen. Verder maakt ook Rondé zijn opwachting op Geinbeat. Een half jaar geleden had de band landelijk succes met het nummer ‘Run’ en onlangs scoorden ze hun tweede 3FM megahit met hun track ’We Are One’. De band won verder de 3FM Serious Talent Award en staat dit jaar naast Geinbeat op grote festivals zoals Concert at Sea en Lowlands. Naast de optredens op het Herman Brood Academie Stage, is er ook een prima programma op het andere podium, het Geinbeat stage, met onder andere The Indien, Sue the Night en John Coffey die zullen optreden. Op de website van Geinbeat is het volledige programma te vinden. De 21ste editie van Geinbeat vindt plaats op het stadsbalkon bij CityPlaza in Nieuwegein.

Beatsofreen komt met twee EP's
Vooruitlopend op het verschijnen van zijn tweede EP Dimensions (op 26 juni) presenteert de Utrechtse producer Beatsofreen de EP 'Beatsofreen Unreleased'. Op de drie nummers van deze EP laat hij zijn verscheidenheid horen en mengt hij verschillende genres zoals dub, hiphop, elektronica en Afrikaanse ritmes. Volgens zijn label Darker Than Wax zouden fans van Flying Lotus, J Dilla, Flako, Mo Kolours en Beatsofreen's werk moeten kunnen waarderen. 'Beatsofreen - Unreleased' is gratis te beluisteren / downloaden via onder andere Soundcloud.


Nieuwe locatie, nieuwe datum en nieuwe naam voor festival Dias Latinos
Als alles goed gaat is er in het weekend van 3, 4 en 5 juli 2015 een nieuwe editie van het Latijns-Amerikaanse festival Dias Latinos. Voorwaarde is wel dat er voor 22 juni a.s. 5500 kaartjes in de voorverkoop zijn verkocht. De voorverkoop van de kaartjes loopt via de kassa van de Flint en is deze week gestart. Via de teller op de website www.diaslatinos.nl kun je volgen hoeveel kaartjes er zijn verkocht. Het festival heeft dit jaar als naam Nuevos Dias Latinos en vindt plaats op nieuwe locatie De Nieuwe Stad op de Oliemolenhof te Amersfoort. De toegangsprijs is € 7,50 voor de vrijdag en de zondag en € 10,- voor de zaterdag. Alle kaartjes zijn inclusief 2 consumpties. Er is ook passe-partout verkrijgbaar en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Als het festival niet doorgaat krijg je je geld terug. Het voorlopige programma is te vinden op de website van het festival en bestaat onder andere uit artiesten zoals Izaline Calister en Lilian Veira. Ook zijn er diverse dansworkshops, een tangosalon en dj’s.

Video: 'We Just Livin'' van Vivants
Een paar weken geleden bracht het Amersfoortse hiphopcollectief Vivants zijn debuutalbum V For Vivants uit. Afgelopen week verscheen de video van de tweede single 'We Just Livin'. Het album is te beluisteren op Spotify en te verkrijgen via iTunes en andere digitale winkels.


Solo-track voor rapper Ossie van hiphop-collectief The Front
De Amersfoortse hiphop-formatie The Front, bestaande uit Godenzoon, Tripes en Ossie, is bezig met een productief jaar. Naast een reeks met ‘cyphers’, die zij in 2015 op elke 16e van de maand uitbrengen, is afgelopen week een solo-track van Ossie verschenen: 'Never krijg je me stil'.


KhaoZ neemt afscheid van zanger en gitarist
Als gevolg van de bekende muzikale en persoonlijke meningsverschillen hebben de Amersfoortse death-/trashmetalband KhaoZ en zanger Johan Wesdijk en gitarist Erik-Jan Brinker besloten om afscheid van elkaar te nemen. In een bericht bedankt de band de beide muzikanten voor zes jaar hard werken en “a hell of a good time”. KhaoZ gaat zonder het duo  door met de vier overblijvende leden: Olav Bus combineert zijn grunts met de partijen van de vertrokken Wesdijk en de overgebleven gitarist Michel Alderliefsten vult de muzikale ruimte in die Brinker heeft achtergelaten. Aan het eind van 2014 en in 2015 heeft KhaoZ al een aantal shows in de nieuwe bezetting gespeeld. De eerstvolgende kans om de band in de nieuwe formatie te zien is op 19 juni in de Boothill Saloon in Amersfoort en op zaterdag 4 juli op het eerder genoemde festival Willems Wondere Weiland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht