Kort Utrechts Popnieuws Week 28

COPPERSKY, Sofie Letitre, Bewilder, SPOEL, The Fifty Dollar Band

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een overvolle editie met aandacht voor COPPERSKY, Sofie Letitre, Bewilder, SPOEL, The Fifty Dollar Band.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Video: ‘Hometown Show’ van COPPERSKY
Een dag voor hun optreden op 5 juli bij A Day in the Forest releaste COPPERSKY een nieuwe video. ‘Hometown Show’ is een ode aan hun mooie thuisstad Utrecht.

Video: ‘Bare’ van Sofie Letitre
We wachten al een tijdje op nieuwe muziek van Sofie Letitre, en deze week werden we beloond. 'Bare' is de nieuwe, donkere single van Sofie Letitre, afkomstig van de EP Uncanny Valley die op 21 september verschijnt.

Debuutalbum Bewilder verschijnt op 28 augustus
Bewilder is nog zo’n act waarvan we uitkijken naar nieuw materiaal. De afgelopen maanden zijn al verschillende singles van de band van Maurits Westerik (GEM) verschenen, maar het debuutalbum komt er nu echt aan. ‘Dear Island’ verschijnt op 28 augustus bij Excelsior Recordings en wordt gepresenteerd op Into The Great Wide Open. Op 30 augustus speelt de band trouwens op openluchtfestival SPOEL, in Culemborg.

Festival SPOEL presenteert sterke line-up
Het eerder genoemde SPOEL is de nieuwe naam van het openluchtfestival met eigentijdse muziek, theater, poëzie en picknick op Werk aan het Spoel te Culemborg. Met optredens op zes verschillende podia en een sterke line-up met bekende acts als Moss, Falco Benz, Klangstof, Bewilder, Robbing Banks, IX en Rina Mushonga heeft het festival een stevig muzikaal fundament. Moss staat voor het eerst dit jaar in volledige bezetting op het podium. De band werkt achter de schermen aan een nieuw album en komt speciaal voor SPOEL uit de studio. Falco Benz is met zijn synthesizersound en synchrone lichtshow een echte publiekstrekker op festivals. Net terug van een festivaltournee staat Rina Mushonga met haar band ook in Culemborg op het podium. En Bewilder speelt dus nummers van het nieuwe album ‘Dear Island’. Op het programma staan ook leuke acts en gedichten van cabaretier Andries Tunru, Youetta Visser en Wordbites. Kijk voor de volledige line-up van muziek- en theateracts op de website van SPOEL. SPOEL vindt plaats op zondag 30 augustus van 13.00 tot 20.00 uur. Tickets à € 15,- p.p. (t/m 17 jaar € 10,-) zijn t/m 25 augustus verkrijgbaar via www.spoel.info.

The Fifty Dollar Band debuteert met One Hundred Years of Grace
Uit de afgelegen moerassen en hete woestijnen van Utrecht komt The Fifty Dollar Band met verhalen over de road, de schietbaan en wraak. Het trio leunt sterk op de invloeden van country-giganten zoals Waylon Jennings, Johnny Cash, Glen Campbell en Lee Hazlewood en gooit daar een beetje Ennio Morricone bij voor een filmisch americana geluid. Debuutalbum One Hundred Years of Grace is recent verschenen en te downloaden via het 2419 record label.