Kort Utrechts Popnieuws Week 3

PHOS, Per Expressie, Find Us In Slumberland, Rosemary & Garlic, Chamon en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor PHOS, Per Expressie, Find Us In Slumberland, Rosemary & Garlic, Chamon en meer.

Eveline Vroonland is PHOS geworden
Singer-songwriter Eveline Vroonland heeft sinds een paar weken een nieuwe naam: PHOS. Onder die nieuwe naam presenteert Vroonland in januari haar door Skiggy Rapz geproduceerde debuutalbum Never Obsolete (nu te horen op de luisterpaal). In 2014 bracht Vroonland een EP uit, 3FM riep haar uit tot serious talent en met de single 'Safe & Sound' trad ze op in De Wereld Draait Door. Zelf omschrijft ze haar muziekgenre als 'Dream & Bass'. Over de reden voor de naamswijziging zegt ze: "PHOS is Grieks voor licht. Net als mijn naam Eveline. Het thema licht past heel goed bij mijn nieuwe muziek". Het eerste optreden onder haar nieuwe naam is op zaterdag 17 januari tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Vorige week verscheen de nieuwe single 'Fall Out'.

Per Expressie & Bandbunker: De Grote oPEn Dag
Al meer dan tien jaar bouwt, draait, maakt, kleurt, speelt en zaagt het Amersfoortse Per Expressie aan festivals en evenementen voor en door Amersfoortse jongeren. Dat wordt gevierd met een open dag. Zaterdag 31 januari gaan alle remmen los op Perron Expressie en de BandBunker. Je kunt meebouwen aan decorstukken, herinneringen ophalen en meedoen. De hele dag staan er optredens gepland, en er zijn een aantal prominenten gestrikt voor de 'sprinkplanksessies'. Ook kun je de studio-opnames bijwonen van de band Olli's Gone in de Bandbunker. De open dag is voor iedereen die wel eens een kijkje zou willen nemen achter de deuren van Perron Expressie en de oefenruimtes en studio van de Bandbunker. Oudgedienden, buurtbewoners, maar vooral ook jonge creatievelingen. Per Expressie laat je zien op welke gebieden ze het verschil heeft kunnen maken, aan de hand van verhalen van een aantal muzikanten, organisatoren en kunstenaars. De open dag vindt plaats tussen 15.00 en 22:00 uur.

Single: 'Charlie' van Find Us In Slumberland
Vorige week presenteerde Find Us In Slumberland de eerste single 'Charlie' in de Kargadoor. Het nummer is inmiddels ook te beluisteren. In februari neemt Find Us In Slumberland deel aan HBA on Tour, samen met Echo Movis en our Minor fall.

Rosemary & Garlic debuteert met The Kingfisher EP
Rosemary & Garlic is een samenwerking tussen Anne van den Hoogen en Dolf Smolenaers. Eerder speelden ze samen in de band Yesterday's Men waarmee ze in 2012 op de Popronde speelden. The Kingfisher is de eerste EP van Rosemary & Garlic. De band maakt sfeervolle folkballades met een vintage, sixties sound. Live wordt Rosemary & Garlic versterkt door cellist Laurens Neels.

Singer-songwriteravond verhuist van Eigen Schuld naar Tilt
De maandelijkse singer-songwriteravond die nu een jaar in Café Eigen Schuld heeft gedraaid wordt per direct verplaatst naar Cafe Tilt en ook de vaste dag verandert. De nieuwe edities vinden elke laatste zondag van de maand plaats. De eerstkomende is op 25 januari met op de line-up organisator Potman jr., Valour Up Twice (afgelopen zondag nog akoestisch te zien op de Nieuwjaarsduik) en Yvon Mocking.

Chamon brengt vierde single uit van aankomend album
De Utrechtse hiphop producer Chamon heeft met 'Tell me' de vierde single uitgebracht van zijn tweede produceralbum Unlimited Creativity. Op deze soulvolle, laidback track word Chamon bijgestaan door de Mc’s Koncept (Brown Bag All Stars) en Maloney (Breaking Wreckords). Het refrein word gezongen door S-Cape Artist. Het idee achter de track was om de track 'Tell me' van de legendarische Amerikaanse hiphopgroep Slum Village in een nieuw jasje te steken en die track als inspiratie te gebruiken voor deze single. 'Unlimited Creativity' komt waarschijnlijk in 2015 uit.