Het Geheim van Starsound Finaleweekend

Nog elf bands in de race

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Egbert Schroeder ,

In het weekend van 9 en 10 januari vinden in de Starsound Studio de finales plaats van Het Geheim van Starsound, de bandwedstrijd voor bands die bij de studio repeteren. De winnaar stroomt door naar de voorrondes van De Utrecht Popprijs. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door The Brahms en die band ging er uiteindelijk met de Popprijs vandoor. Het finaleweekend beslaat twee dagen met de de publieksfinale op vrijdag en de juryfinale op zaterdag.

In de maanden november en december vonden de vijf voorrondes van Het Geheim van Starsound plaats. Uit elke voorronde ging één band door naar de publieksfinale en één naar de juryfinale. De bands die op vrijdag tijdens de publieksfinale spelen zijn Willem, AC/Dshe, Infected Mind, Sweet Bastards en The Mad Baron. Uit deze bands wordt door publiek en jury één winnaar gekozen die zich daarmee kwalificeert voor de juryfinale een dag later.

Tijdens de juryfinale op vrijdag spelen Raise the Ace, Jungle Tour, Spool, Duke John, Find us in Slumberland, Seven to Eleven en de band die de publieksfinale wint. De jury van het Geheim van Starsound bestaat uit dj’s van 3FM en Radio 538

Te zien: Finales van Het Geheim van Starsound, vrijdag 9 en zaterdag 10 januari 2015 (deuren 19.30 uur open) @ Starsound Studio, Ceylonlaan 7, Utrecht.