3voor12/Utrecht tipt, week 2

Rondé, Slag om Stukafest, Find Us In Slumberland, I'm With Stupid, Bombay, Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De eerste week van het nieuwe jaar zit er bijna op. Dat kun je de komende dagen op verschillende plekken vieren. Bijvoorbeeld zondagmiddag tijdens de traditionele Nieuwjaarsduik. Op verschillende plekken kun je zien wat de Utrechtse culturele instellingen het komende half jaar te bieden hebben. In dB's presenteren wij die dag The Brahms, J.A.E. en Valour Up Twice. Daarnaast kun je deze week naar de try-outs voor Eurosonic Noorderslag van Rondé en Bombay (voorheen Bombay Show Pig) en kun je donderdag in Hofman Café terecht voor de Slag om Stukafest. Dat en meer in de tips van deze week.

Wie: Rondé
Wat: pop
Wanneer: woensdag 7 januari 2015 (21.00 uur)
Waar: Café Miles
Schade: gratis

Rondé is één van de bands die het in 2015 misschien wel gaat maken. Met de single 'Run' hebben ze nog maar één, sterk nummer uitgebracht maar desondanks gingen ze in 2014 al hard. Deze week werden ze door 3voor12 uitverkozen als één van de 12van3voor12 voor 2015 en op z
aterdag 17 januari speelt het vijftal op Noorderslag. In voorbereiding daarop doen ze deze woensdag een try-out in Café Miles in Amersfoort waarbij nieuwe drummer Sharon Zarr wordt ingespeeld. Meer over Rondé lees je hier.

Wie: Alfonso y señor León, Charl Delemarre en Tim Dawn
Wat: Slag om Stukafest
Wanneer: donderdag 8 januari 2015 (21.00 uur)
Waar: Hofman Café
Schade: gratis

Tijdens de Slag om Stukafest strijden drie opkomende acts voor een plekje op het studentenkamerfestival in Utrecht op 4 februari. Dit jaar zijn dat Alfonso y señor León (instrumentaal), Tim Dawn (pop) en Charl Delemarre (blues/folk). De laatste won medio december de Grote Prijs van Nederland bij de singer-songwriters.
Ga er heen, luister en kijk wie op de line-up van Stukafest Utrecht terecht komt. Kom vooral ook vast in de stemming voor de gezellige huiskamerconcerten waar Stukafest garant voor staat.

Wie: I Took Your Name + Find Us In Slumberland
Wat: singer-songwriter, liedjes, indiefolk
Wanneer: vrijdag 8 januari 2015 (20.15 uur)
Waar: De Kargadoor
Schade: €5
 
I Took Your Name is het soloproject van audiotransparent en Kendler-gitarist Chris van der Ploeg. Van der Ploeg wilde aanvankelijk een ambient conceptalbum over rangeerterreinen maken, maar er kwamen vooral liedjes. Die liedjes speelt hij vanavond. Find Us In Slumberland is een vierkoppige band uit Utrecht waarvan het geluid te vergelijken is met o.a. Bon Iver, Angus & Julia Stone en Sigur Ros. Vanavond presenteert de band zijn nieuwe single 'Charlie'.

Wie: I 'm With Stupid
Wat: rock, reggae en dub
Wanneer: zaterdag 10 januari 2015 (19.00 uur)
Waar: ACU
Schade: €5

In oktober won I’m With Stupid de publieksprijs bij De Utrecht Popprijs. De met veel enthousiasme gebrachte mix van rock, reggae en dub zorgde voor een klein feestje in De Helling. Als prijs kreeg de band onder andere een live opnamesessie in ACU van het platform Pollination. De band heeft deze kans met beide handen aangegrepen en neemt aanstaande zaterdag een compleet live album op, dat tevens het debuut wordt. Er wordt flink uitgepakt: het ACU wordt omgetoverd tot een heus circus, met bijbehorende aankleding, kostuums en randprogrammering.

Wie: Bombay + Go Go Kill
Wat: indierock met een groove
Wanneer: zaterdag 10 januari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: €7,50

In 2012 verscheen debuutalbum Vulture/Provider van Bombay Show Pig. Goede recensies en overtuigende liveshows zorgden ervoor dat Bombay Show Pig behalve in Nederland ook tourde door Europa en de VS. Twee jaar verder is er veel veranderd: nieuwe sound, derde bandlid in de persoon van
bassist Gijs Loots en een nieuwe naam, Bombay. Ook komt er dit jaar een nieuw album. Zaterdag gaat de band de nieuwe nummers live uittesten in EKKO, ter voorbereiding van de show op EurosonicNoorderslag, een paar dagen later.

Wie: The Brahms, J.A.E. en Valour Up Twice
Wat: Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik
Wanneer: zondag 11 januari 2015 (15.00 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis

Harder is echt niet altijd beter. Sterker nog: wat is er fijner dan op een lome zondagmiddag bands te zien die op intiem volume hun kunsten vertonen? Artiesten waarvan je het normaal misschien niet zou verwachten doen tijdens deze Nieuwjaarsduik eens wat anders dan normaal en spelen exclusieve akoestische optredens in het midden van de zaal. Vanaf drie uur zie je achtereenvolgens 
Valour Up Twice (finalist Grote Prijs van Nederland), J.A.E. (hiphop) en het jonge indiepop viertal The Brahms. Meer over de bands lees je hier
 
Wat: Culturele Zondag Nieuwjaarsduik - muziek, lezingen, theater & film 
Wanneer: zondag 11 januari 2015 (11.00 uur)
Waar: diverse plekken in Utrecht
Schade: niets

Naast onze club kun je zondag op nog veel meer plekken in de stad je eigen culturele nieuwjaarsduik maken. Dus mocht je om wat voor bijzonder goede reden dB's willen overslaan, hebben we hier onze andere Nieuwjaarsduik-muziektips op een rijtje gezet: