3voor12/Utrecht lokaliseert: Robbing Banks

Robbing Banks speelt in OZEBI Snooker Centre

Camera & montage: Timo Millitz & Sonia Laan / Audio: Wout de Kruif / Set-assistent: Milou Van de Wetering / Tekst: Bas van Laar ,

Het nieuwe concept 3voor12/Utrecht Lokaliseert laat veelbelovende bandjes spelen op onverwachte locaties. Het doel hierbij is zowel het bandje als de locatie onder de aandacht te brengen. Een combinatie die vaak verrassende videosessies oplevert.

Robbing Banks klinkt als een volledige band, maar het is toch echt maar een persoon, Robin van Saaze. Nadat hij deel was van verschillende bandjes , besloot de Utrechter het heft in eigen handen te nemen en sloot zich op in een vakantiehuisje in Zeeland. Daar werd Robbing Banks geboren. Van Saaze maakt onversneden garagerock en zijn eerste plaat Got Love Need Money staat vol korte, overstuurde maar ijzersterke nummers. Hij leerde zichzelf begeleiden op gitaar en drums tegelijk en nam het op met wat er maar in de buurt lag. Meeer dan een paar microfoons en een laptop had hij niet nodig. Niks hoeft, alles mag.
 
Robbing Banks speelt deze sessie 'Let’s Go Home' in OZEBI Snooker Centre Utrecht, gelegen in de Biltstraat. OZEBI was in de 20e eeuw een zwem- en badgelegenheid en werd na de sluiting in 1986 verbouwd tot een snooker- en poolcentrum. Het interieur is vrijwel gelijk gebleven aan het origineel en het gebouw zelf heeft inmiddels  de status van gemeentelijk monument. Naast pool en snooker is er ook ruimte voor lasergamen.