Kort Utrechts Popnieuws Week 8 Kort Utrechts Popnieuws Week 8

The Ame, VISIE, I'm With Stupid, Dead Giveaway, Pur Sang en veel video's

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 8

The Ame, VISIE, I'm With Stupid, Dead Giveaway, Pur Sang en veel video's

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor The Ame, VISIE, I'm With Stupid, Dead Giveaway, Pur Sang en video's van Close Up, Mevrouw Tamara, Microwolf en Heroism.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Rockband The Ame brengt debuut-EP Ame Once uit
Met een live optreden in Café Onder de Linde viert de Amersfoortse rockband The Ame op vrijdag 27 februari de release van de debuut-EP Ame Once. Samen met EGO DREAMS en S.U.S verzorgt de band een avond vol gitaargeweld in het Café aan de Groenmarkt. De vier nummers op de EP zijn te omschrijven als vuige stoner-rock’n’roll. Na het winnen van de Grote Prijs van Leusden aan het begin van 2014, is de band aan de slag gegaan met het schrijven van nummers en hebben ze veel gespeeld. In december 2014 is de band de Bandbunker-studio van Per Expressie ingedoken om met bevriende producer Rafael Milia de EP op te nemen. De entree in Onder de Linde is gratis.

Nieuwe dansavond VISIE in De Helling
In augustus 2014 berichtten we over de kans voor nachtelijke creatievelingen om een driemaandelijkse clubavond in De Helling te starten. Eén van die nieuwe concepten beleeft op 7 maart zijn openingsavond. De initiatiefnemers van VISIE vonden dat er te weinig plek was voor goed beeld tijdens het uitgaan, en dat random visuals achter de dj vaak alleen maar afleiden. Tijdens VISIE vormen de optredens een samenwerking tussen muzikant en visuele kunstenaars, en verspreiden de beelden zich gedurende de avond door de zaal. In de foyer van De Helling is er voor het publiek gelegenheid tot visuele zelfontplooiing via een grote videomuur en interactieve live-projectie. De line-up voor de eerste editie is Anik (visuals: Tim van der Meer), Big Hare (visuals: Astrid Florentinus) en Second Hand Spaceship (visuals: Art.Ist).

Monteer je eigen video van de nieuwe single van I’m With Stupid
Sinds deze week staat ‘All Gone’ online, de nieuwe single van I‘m With Stupid. Als je de website van de band bezoekt, kun je de single zien en horen. De band die rock, reggae en dubmuziek mixt heeft een tool ontwikkeld waarmee je je eigen videoclip live kunt monteren. De clip is opgenomen tijdens een speciaal en uitverkocht optreden in ACU, afgelopen januari. Vanuit verschillende camerastandpunten kun je je favoriete bandlid in beeld krijgen - of juist iemand in het publiek. Check het op imwithstupidmusic.com. Op 1 april verschijnt het debuutalbum.

Dead Giveaway komt met debuutalbum We Come in Pieces
Op 19 maart verschijnt het debuutalbum van de half Utrechts/half Nijmeegse punkband Dead Giveaway op White Russian Records. De band is opgericht in 2013 en bestaat uit leden die hun sporen hebben verdiend in bands als Of No Avail, Close Second, Antillectual en Laternpoll. Als Dead Giveaway maken ze recht-toe-recht-aan catchy en melodieuze punkrock met een randje grunge, waarin de jaren negentig nooit ver weg zijn. Dead Giveaway is ook één van de dertig bands die een kans heeft om op het prestigieuze Belgische Groezrock festival te mogen spelen. Op We Come in Pieces staan elf nummers die appelleren aan fans van Bob Mould, Foo Fighters, Samiam, Pulley en Face to Face. Luister alvast naar het nummer 'Prodigy'.


Op Park Voorn heet nu Pur Sang
In 2014 deden we verslag van de eerste editie van Op Park Voorn. Vanaf nu heet het evenement echter Pur Sang. En dat niet alleen: er vinden in 2015 vier concerten plaats. Twee op de ridderhofstad Park Voorn te Utrecht en twee op een gloednieuwe locatie midden in de bossen van Lage Vuursche: Landgoed Pijnenburg. Bij Pur Sang kun je deze zomer midden in de natuur dineren aan lange tafels en genieten van een avondconcert. De eerste Pur Sang vindt plaats te Landgoed Pijnenburg op 26 april.

Video: ‘Vixen’ van Close Up
Eind januari speelde Close Up de nieuwe single ‘Vixen’ al op Club 3voor12/Utrecht. Afgelopen maandag is het nummer ook officieel uitgebracht op alle digitale platformen en op YouTube.

Video: ‘Prooi’ van Mevrouw Tamara
Ook Mevrouw Tamara heeft een nieuwe clip uitgebracht en wel van het nummer 'Prooi', één van de nummers die op het debuutalbum Zo Lang Mogelijk komt te staan. De albumpresentatie vindt plaats op 29 maart in de kleine zaal van Paradiso.

Video: ‘Silly’ van Microwolf

Zaterdag 28 februari presenteert Microwolf zijn debuutalbum You Better Go Now in het Mirliton Theater. In de aanloop naar die avond is ook de eerste video uitgebracht, behorend bij het nummer 'Silly'.

Nieuwe track Feiertag
Een tijdje geleden meldden we al dat Hamertje Tik inmiddels Feiertag heet. Ondanks die naamswisseling is hij nog net zo productief als eerder. Vorige week verscheen de gratis te downloaden track 'Pigeon Love'.
 

Video: ‘Mr. Dog’ van Heroism
Na de popronde van 2014 werd het even stil rond de Utrechtse stonerrockband Heroism. Met reden: er is hard gewerkt aan het debuutalbum, dat later dit jaar verschijnt. De eerste single/video is nu ook uitgebracht: check ‘Mr. Dog’ hieronder.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht