Kort Utrechts Popnieuws Week 7 Kort Utrechts Popnieuws Week 7

Microwolf, Ego Dreams, Stillwave, J.A.E., The Fire Harvest, Postcards From Mars en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 7

Microwolf, Ego Dreams, Stillwave, J.A.E., The Fire Harvest, Postcards From Mars en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Microwolf, Ego Dreams, Stillwave, J.A.E., The Fire Harvest, Postcards From Mars en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Microwolf debuteert met compromisloze krautfolk op esc.rec
Helemaal stoppen met muziek, of toch nog één keer proberen dat Grote Meesterwerk te maken; dat was de keuze waar Benjamin van Vliet a.k.a. Microwolf drie jaar geleden voor stond nadat hij met zijn band Moi, le voisin zijn derde, ambitieuze plaat DIS had gemaakt en een grote stilte intrad. Het werd die tweede keuze. Solo teruggetrokken met een flinke verzameling instrumenten, een iMac en een nieuw alias maakte hij dan eindelijk eens die plaat die hij eigenlijk al tien jaar wilde maken: YOU BETTER GO NOW. Een grillige en wild ambitieuze fusie van folk, drones, field recordings, beats, psychedelica en wereldmuziek. De muzikale wereld van een 21 ste-eeuwse zoekende dertiger met een monumentale platenkast, een existentiële honger en een lak aan uw smaak en verwachtingen. YOU BETTER GO NOW wordt gepresenteerd op zaterdag 28 februari in Mirliton Theater in Hoog Catharijne. De avond begint om 20.00 uur, entree is € 9 en de muzikale gasten zijn pianist/improcomponist Jarno van Es, soundscapegitarist Lend Me Your Underbelly, popknutselaar Weerthof en esc.rec-platenbaas Harco Rutgers. De eerste single heet 'The Microphones'.


Kleine teaser van garagepunkband Ego Dreams

Ego Dreams is een nieuwe gagagepunkband met een aantal ervaren Amersfoorste muzikanten in de gelederen. In januari heeft de band zijn debuut-EP Tired opgenomen, die op 20 februari uitkomt. Tijdens de opnames hebben ze een paar videocamera’s mee laten lopen, waardoor eerste nummer en eerste video 'Playing Dead' deze week heeft kunnen verschijnen.

Stillwave komt met nieuwe single 'Tarmac Plains'
Stillwave zit duidelijk in een creatieve flow. Na een EP in september en een single in november is er alweer een nieuwe single. Het sfeervolle 'Tarmac Plains' begint relatief rustig maar bouwt op naar een groots en donker refrein.

Nieuwe single J.A.E.: 'Godendragers'
"Een song om de belangrijke vrouwen in je leven mee te eren." Dat vertelde J.A.E. tijdens de nieuwjaarsduik over zijn nieuwe single 'Godendragers'. De single, afkomstig van zijn De Lyfestyle EP die in april verschijnt, is deze week uitgekomen.

Video: 'Empire Watertree' van The Fire Harvest
Slowcoreband The Fire Harvest speelt 'Empire Watertree' al een tijdje live. Het nummer staat ook op de cassette 'a red tape', die op donderdag 19 februari verschijnt. De tape bevat zestig minuten met alle studio-opnames van de band tot nu toe, inclusief niet eerder verschenen nummers en een aantal nieuwe liedjes. En bij aankoop van de cassette krijg je er een walkman bij. Op de dag van de release (19 februari) speelt The Fire Harvest in dB’s, samen met Michael Feuerstack.


Derde EP Postcards From Mars
Een paar weken geleden zagen we Bart van Dalen nog achter de drumkit zitten bij een garagepunkband. Deze week heeft hij de nieuwe EP van zijn singer-songwriterproject Postcards From Mars uitgebracht. Three / Four is, zoals de naam al zegt, de derde in een reeks van vier. De EP is te vinden bij de meeste online-diensten, zoals Spotify.

Inschrijving voor bandwedstrijd De Kei van Amersfoort van start
Bands uit Amersfoort en omstreken: bandwedstrijd de Kei van Amersfoort gaat weer beginnen. Net zoals vorig jaar zijn er drie voorrondes (op 3, 10 en 17 april). De finale is op 8 mei in Podium De Kelder. Inschrijven kan hier tot woensdag 11 maart.

Diftong brengt zijn vierde album uit
Singer-songwriter Diftong heeft zijn vierde solo-album The Rocket Swing opgenomen in het Canadese Nova Scotia. Verschillende Canadese muzikanten hebben een bijdrage geleverd aan het album, waaronder Dale Murray (die het album ook heeft geproduceerd) en Christina Martin. Het nummer 'Dying of the Light' is speciaal geschreven als eerbetoon aan de Welshe dichter Dylan Thomas. The Rocket Swing bevat americana en is op 1 februari verschenen.


Koningsnacht in TivoliVredenburg met De Revolutie
In samenwerking met Elevation Events, SlapFunk Records en Something Happening Somewhere presenteert TivoliVredenburg op zondag 26 april tijdens Koningsnacht De Revolutie. In Ronda, Pandora, Cloud Nine en omliggende ruimtes ben je van 22.00 tot 7.00 uur onder de pannen met een line-up van house en techno. In de Ronda staan onder andere Len Faki, Robert Hood, Surgeon, Bicep, DJ Tennis en Ryan Elliott. Ook Trouw-resident Sandrien en het daverende duo Abstract Division zijn van de partij. Het Utrechtse platenlabel SlapFunk host ondertussen in Pandora een nacht met fijne house. In Cloud 9 kun je techno en house vinden. In het verlengde van zijn year-round clubnight Something Happening Somewhere (SoHaSo) presenteert TiVre-resident Nuno dos Santos allemaal mooie gasten. Meer informatie vind je hier.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht