3voor12/Utrecht tipt, week 9 3voor12/Utrecht tipt, week 9

Club 3voor12/Utrecht, Charl Delemarre/JOIA, Opkikker invites Atomnation, L.A. Fest, Microwolf, Nachtbrigade Winterparade

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 9

Club 3voor12/Utrecht, Charl Delemarre/JOIA, Opkikker invites Atomnation, L.A. Fest, Microwolf, Nachtbrigade Winterparade

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We beginnen onze tips van deze week met Club 3voor12/Utrecht in dB's met Pocket Knife Army, Rhinorino en Romanovs dat zijn EP presenteert. Op vrijdag staat Grote Prijs-winnaar Charl Delemarre in de Kargadoor. Veel elektronisch verder deze week. Vrijdag kun je in EKKO een heel scala aan Atomnation-acts zien bij Opkikker invites Atomnation. Zaterdag gaan we los bij het uitverkochte Stekker in de Tunnel. Maar mensen zonder kaartje niet getreurd: Nachtbrigade Winterparade in Amersfoort heeft nog een paar kaarten en vooral ook een mooie line-up! Heel andere koek is L.A. Fest op zaterdag in ACU. Hardcore-only tijdens deze DIY-avond waarop het nieuwe Legends Arising-magazine wordt gelanceerd. Ook op zaterdag presenteert Microwolf zijn debuutalbum in het intieme Mirliton Theater.

Wie: Romanovs + Rhinorino + Pocket Knife Army
Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wanneer: donderdag 26 februari 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis

Op deze tweede editie van onze maandelijkse showcase-avond in dB’s spelen nieuwe Utrechtse talenten Rhinorino, Pocket Knife Army en Romanovs. Tevens lanceert Romanovs tijdens deze editie zijn nieuwe EP Crucifixation. Traditiegetrouw vindt de – gratis! – Clubavond plaats op de laatste donderdag van de maand: donderdagavond 26 februari dus.

Wie: Charl Delemarre + Joia
Wat: singer-songwriters
Wanneer: vrijdag 27 februari 2015 (20.15 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 5

Charl Delemarre won in december De Grote Prijs van Nederland en was in februari te zien op Stukafest. De in Rotterdam gesitueerde songwriter zingt persoonlijke liedjes over diepe dalen en hoge pieken.
Support JOIA weet te overtuigen met haar warme stem en intense performance en ze neemt je mee in haar intieme songs.

Wie: Applescal (live) + Olaf Stuut (live) + Polynation (live) + Nuno + Pitto
Wat: OPKIKKER invites Atomnation
Wanneer: vrijdag 27 februari 2015 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8 early bird, € 10 aan de deur

EKKO heeft al verschillende artiesten van het Berlijns/Amsterdamse label Atomnation ontvangen, zoals David Douglas en Weval. Vrijdagavond de 27e staat helemaal in het teken van het label: OPKIKKER invites Atomnation. Op de line-up:
Applescal wiens album Dreaming in Key uit 2013 werd opgepikt door blogs als Pitchfork en XLR8R. Recent is de Mirage EP uitgekomen, die een stuk donkerder klinkt dan zijn eerdere werk. Olaf Stuut brengt een live-set met misschien wel wat nieuw werk. Polynation is een nieuwe Atomnation-act. Het is een tweemansband met de broer van Olaf Stuut in de gelederen. Hosts Nuno en Pitto zijn er vanzelfsprekend ook weer bij.

Wie: L.A. Fest met Gone To Waste + Client. + World Weary + others
Wat: hardcore
Wanneer: zaterdag 28 februari 2015 (16.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8 en voor € 10 euro krijg je het fanzine erbij

Op 28 februari verschijnt de tweede editie van The L.A. Journal, het fysieke magazine van het hardcore-blog Legends Arising. Het verschijnen wordt gevierd met een heuse release-party: L.A. Fest. In het Utrechtse ACU zijn er die dag vanaf 16.00 uur optredens van Gone to Waste, Client., WORLD WEARY, Teethgrinder, ANGST en LOTUS. Er wordt ook werk geëxposeerd van Florian Schömmer (de man achter het artwork van Client.’s nieuwe album Joy Is The Only Treat) en van Anne Carolien Köhler en Max Horn. Behalve goede (hardcore-)muziek is er ook drank, goed eten en dus de twee editie van The L.A. Journal. Het tijdschema wordt later in het Facebook-event
geplaatst.

Wie: Microwolf + Lend Me Your Underbelly + Weerthof
Wat: folk, drones, field recordings, beats, psychedelica en wereldmuziek
Wanneer: zaterdag 28 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: Mirliton Theater
Schade: € 9

Helemaal stoppen met muziek, of toch nog één keer proberen dat Grote Meesterwerk te maken; dat was de keuze waar Benjamin van Vliet a.k.a. Microwolf drie jaar geleden voor stond nadat hij met zijn band Moi, le voisin zijn derde, ambitieuze plaat DIS had gemaakt en een grote stilte intrad. Het werd die tweede keuze. Het resultaat: YOU BETTER GO NOW, een grillige en wild ambitieuze fusie van folk, drones, field recordings, beats, psychedelica en wereldmuziek. YOU BETTER GO NOW wordt gepresenteerd op zaterdag 28 februari in Mirliton Theater in Hoog Catharijne. De muzikale gasten zijn pianist/improcomponist Jarno van Es, soundscapegitarist Lend Me Your Underbelly, popknutselaar Weerthof en esc.rec-platenbaas Harco Rutgers.


Wie: Gary Beck (UK), Harvey McKay (UK), De Sluwe Vos, Mirella Kroes, San Soda (BE) en veel meer
Wat: Nachtbrigade Winterparade

Wanneer: zaterdag 28 februari 2015 (13.00 - 1.00 uur)
Waar: De Nieuwe Stad, De Kelder, Werktheater
Schade: € 27,50

In een omgeving van oude industriële fabrieken, een machtig decor en non-stop beleving vindt op 28 februari van 13.00 uur tot 01.00 uur de derde editie van de Nachtbrigade Winterparade plaats. Op de line-up onder andere Gary Beck (UK), Harvey McKay (UK), De Sluwe Vos, Mirella Kroes, San Soda (BE), Arjuna Schiks (live), Nuno Dos Santos, Applescal (live) en veel meer. Het complete programma vind je hier. En je kunt ook meer te weten komen over de mannen van Kultlab, die onder andere de Nachtbrigade organiseren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht