3voor12/Utrecht tipt, week 7

Inlakech, Paceshifters, Klarälven, Hillbilly Hoedown, Paulusma + Chasing Rainbows, Hiss Golden Messenger

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Keuzes, keuzes, keuzes; de Utrechtse live-agenda van deze week staat weer boordevol interessante shows. Een mooie aanleiding om de after-Grasnapolsky-dip te verdrijven, zullen we maar zeggen. Onze tips: de release-show van Inlakech in EKKO op woensdag en, voor wie het harder wil, Paceshifters in Stathe. Donderdagavond laat presenteert Klarälven de tweede EP in De Klub. Check het artikel voor de rest van onze tips.

Wie: Inlakech
Wat: pop/folk
Wanneer: woensdag 11 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7,50 of € 15,00 inclusief cd

Inlakech is een vijfkoppige formatie rond zangeres en songwriter Nienke Lohuis. De stijl van de band is het beste te omschrijven als intense pop/folk met een rauw randje. Live heeft de band, die uit ervaren muzikanten bestaat, al veel indruk gemaakt.
Inlakech tourde het afgelopen jaar ter ondersteuning van de film De Nieuwe Wildernis en Lohuis won verschillende prijzen. Vanavond presenteert de band de debuut-EP Elephants, tijdelijk te streamen via de luisterpaal.

Wie: Paceshifters
Wat: alternatieve rock
Wanneer: woensdag 11 februari 2015 (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: € 6,50

Voor het uit Wijhe afkomstige noise-rocktrio Paceshifters was 2014 een goed erg jaar. Niet alleen verscheen in september het sterke derde album Breach, maar vooruitlopend daarop speelde de band al op Pinkpop en de Zwarte Cross. De band sloot het jaar in stijl af met een twee maanden durende tour door Canada, als support van White Cowbell Oklahoma. Live gaat het er vol op, zoals je woensdag in Stathe kunt zien en horen.

Wie: Klarälven
Wat: electro indiepop
Wanneer: donderdag 12 februari 2015 (23.00 uur)
Waar: De Klub
Schade: € ?

Klarälven is het electro/indiepop-project van Finn Kruijning (Moss) en zangeres/songschrijver Leine. Vanavond presenteren ze in De Klub de tweede EP. Live worden Kruijning en Leine begeleid door Koen van de Wardt (Moss/Klangstof) en Wubbo Siegers (voorheen Novack en nu ook Klangstof). Beide EP's zijn nu te streamen via de luisterpaal.

Wie: Blue Grass Boogiemen + Big Blind John + Buffalo Tommi
Wat: Hillbilly Hoedown
Wanneer: zaterdag 14 februari 2015 (22.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 10,00

Voor de Blue Grass Boogiemen zijn we altijd te porren. De vier mannen spelen al jarenlang met veel flair bluegrass van een internationaal niveau. Met het laatste bij Excelsior Recordings verschenen album Delivering the Grass heeft de band weer een nieuw publiek bereikt. Op deze Hillbilly Hoedown kun je niet alleen de Boogiemen zien, maar ook Big Blind John en Buffalo Tommi.


Wie: Paulusma + Chasing Rainbows

Wat: gitaarpop
Wanneer: zaterdag 14 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11,00

Vorig jaar stond voor Jelle Paulusma vooral in het teken van de geslaagde reünie van Daryll-Ann. Ondertussen had hij ook al een nieuw solo-album klaarliggen. Het in november verschenen Pulling Weeds is steviger en venijniger dan zijn eerdere platen en live kun je een stevige rockshow verwachten. Passende support (als we het wel zo mogen noemen) komt van Chasing Rainbows, een samenwerking tussen de Amerikaan Lawrence Rengert en drummer/producer Henk Jonkers (Fatal Flowers en Hallo Venray). Samen met een groep ervaren muzikanten hebben ze debuutalbum ‘With Henk Jonkers’ opgenomen, met daarop liedjes die doen denken aan The Velvet Underground en The Beatles.


Wie: Hiss Golden Messenger + Phil Cook
Wat: folk
Wanneer: zondag 15 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 14,00

Hiss Golden Messenger stond begin 2014 op het Fading Trails festival en was daar één van de hoogtepunten. 
In september 2014 bracht hij zijn vijfde album Lateness of Dancers uit, dat is opgenomen met leden van Megafaun en klinkt als de plek waar het is opgenomen: een schuur in North Carolina. Phil Cook, één van die Megafaun-leden, speelt tijdens de tour in de band van Hiss Golden Messenger én verzorgt de support-optredens. Hij speelt telkens wat op dat moment goed voelt. Wat het vanavond wordt is dus een verrassing.