3voor12/Utrecht tipt, week 6 3voor12/Utrecht tipt, week 6

Stukafest, The Shape of Punk to Come, LiveBuild, Adrian Crowley, Maurits Westerik, Henk Koorn, Fat White Family

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 6

Stukafest, The Shape of Punk to Come, LiveBuild, Adrian Crowley, Maurits Westerik, Henk Koorn, Fat White Family

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We beginnen onze live-tips van deze week met Stukafest, waar je misschien wel optredens van Emil Landman of Spinvis kunt zien maar net zo goed onontdekt talent. Donderdag gaan we voor hard op de jubileum-editie van The Shape of Punk to Come. Zaterdag zijn we overdag bij de instores voor 24 uur LiveBuild en 's avonds bij singer-songwriter Adrian Crowley in EKKO. Zondagmiddag gaan we relaxen in café De Stad met Maurits Westerik en Henk Koorn om 's avonds helemaal los te gaan bij Fat White Family in EKKO. En dan is het alweer maandag.


Wie: Emil Landman, Spinvis, On Eva, Argibald, Big Moose, Charl Delemarre e.a.

Wat: Stukafest

Wanneer: woensdag 4 februari 2015 (20.30 uur begint de eerste ronde)
Waar: diverse studentenkamers
Schade: € 4,50 per ronde of € 11 voor drie rondes of € 14,50 voor drie rondes en Stukafeest

Tijdens Stukafest kun je je weer even student wanen door in een Utrechtse studentenkamer een concert, theater- of dansvoorstelling of poëzievoordracht te bezoeken. Er zijn drie rondes met elk een half uur pauze ertussen, zodat je genoeg tijd hebt om van studentenkamer naar studentenkamer te fietsen. Een van de artiesten die je kunt zien is Charl Delemarre, winnaar van de Grote Prijs van Nederland en van de slag om Stukafest.
Het festival wordt afgesloten met een eindfeest in EKKO. Kaarten koop je hier, tot het begin van de voorstellingen. Geen kaarten aan de deur.


Wie: Herder + 2 Years to Apocalypse + GGU:LL
Wat: The Shape of Punk to Come
Wanneer: donderdag 5 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Donderdag vindt de vijfde en daarmee jubileumeditie plaats EKKO's stevige punkavond The Shape of Punk to Come. Het feest wordt luister bij gezet door Herder (snoeiharde metal met een doom randje) 2 Years to Apocalypse (hardcore) en GG:ULL. Concertorganisatie Gouda Hardcore zorgt voor de dj-sets en Europa’s grootste hardcore-label Reflections Records stalt een grote markt uit in het café.


Wie: My Blue Van, Bodypolitics, Angelo Boltini, Wooden Soldiers, San Francisco, Pelvic Fins en meer
Wat: 24 uur LiveBuild instores

Wanneer: zaterdag 7 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: div. locaties
Schade: € 11

Zaterdagmiddag 7 februari geven verschillende bands instore-optredens tijdens de jubilemeditie van 24 uur LiveBuild. De instores zijn onderdeel van tientallen Utrechtse initiatieven die dat weekend aandacht vragen voor het goede doel LiveBuild. Met deze instores zamelt 3voor12/Utrecht en andere organisaties geld in voor de organisatie LiveBuild, die de opbrengst gebruikt voor een waterproject in Kameroen. Na afloop van de instores is er een Pollination-jamsessie in ACU, waar alle muzikanten die een instore hebben gegeven, samen jammen. Hier vind je het blokkenschema met alle acts en locaties. 's Avonds is de afterparty in De Helling met onder andere 030303, het DJ-Buffet en de Fluff disco.


Wie: Adrian Crowley + Katie Kim
Wat: singer-songwriter
Wanneer: zaterdag 7 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Hoewel zijn album ‘I See Three Birds Flying’ veel bijval kreeg van muziekjournalisten betekende dat nog niet de doorbraak voor de melancholische singer-songwriter Adrian Crowley. Zijn recent verschenen album ‘Some Blue Morning’ is minstens zo mooi. Misschien kan hij daarmee wel een doorbraak bij een groter publiek realiseren, om te beginnen op zaterdag in EKKO.

Wie: Maurits Westerik + Henk Koorn
Wat: pop
Wanneer: zondag 8 februari 2015 (aanvang 15.00 uur, café open 14.00 uur)
Waar: Café De Stad
Schade: € 5

Zondagmiddag spelen Maurits Westerik en Henk Koorn in café De Stad. Westerik, die je kent van GEM, speelt liedjes van zijn nieuwe band Bewilder. Henk Koorn is de frontman van Hallo Venray dat in 2014 met Show een heel sterk album uitbracht. Zowel Westerik als Koorn spelen een set van drie kwartier, en misschien ook nog wel wat nummers samen.


Wie: Fat White Family + The Voyeurs
Wat: garagerock

Wanneer: zondag 8 februari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

De eerste keer dat Fat White Family in Nederland speelde was in een stampvol ACU, tijdens Le Guess Who? De zanger eindigde de show naakt en de rest van de band hem aan het einde van het optreden ook niet meer helemaal op een rijtje. Met het tweede optreden in EKKO bevestigden ze de reputatie die ze met die eerste show hadden gezet. Live is het een charmante en wilde rommel maar ondertussen speelt de band eigenlijk best strak. Fat White Family is een act die je live moet en wilt zien, het liefst ook in een dampende Club. Zoals EKKO, op zondag dus.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht