Club 3voor12/Utrecht opent 2016 met traditionele Nieuwjaarsduik

Charl Delemarre, Willem Wits en DUIJF spelen Nederlandstalige, akoestische sets op de zondagmiddag

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We openen 2016 met een speciale editie van Club 3voor12/Utrecht op zondag 10 januari: de Nieuwjaarsduik, een onderdeel van de Culturele Zondag. Een intiemere setting dan je normaal gesproken gewend bent, waarbij luisteren centraal staat. En voor alleen deze editie is alles Nederlandstalig: Charl Delemarre, Willem Wits en DUIJF. Ook anders: we zitten op de zondagmiddag in plaats van de gebruikelijke donderdagavond. Wel is de Club gewoon in dB’s en is de entree zoals altijd gratis.


Charl Delemarre
Goede kans dat je Charl Delemarre al kent: hij zat al meerdere malen bij DWDD, werd getekend bij Sony en won in 2014 de Grote Prijs van Nederland. Ondertussen speelde hij stad en land af en wist hij, met of zonder band, overal te overtuigen. De intense nummers worden met zulke bezieling gebracht dat elk gezongen woord binnenkomt en elke gespeelde noot weet te raken. Elke vorm van compromis is hierbij van de baan, je leeft tenslotte maar een keer. Nu Delemarre officieel naar Utrecht verhuisd is kunnen wij geen betere troubatour bedenken om het jaar 2016 mee te openen.

Willem Wits
Het mooie van Willem Wits? Je weet nooit wat je kunt verwachten. De nummers op zijn nieuwste album Jochie Toch variëren van kinderlijk naïef tot hartverscheurend en geen live-show is ooit hetzelfde. In steeds variërende bezettingen brengt Willem zijn nummers in steeds andere arrangementen en soms zelfs geïntegreerd in een alles overkoepelend verhaal. Eén ding is zeker: het wordt hoe dan ook een bijzonder schouwspel. Wits is een intrigerende verschijning en een begenadigd verhalenverteller, en alle nummers op Jochie Toch staan als een huis.

DUIJF
DUIJF is het project van Mathijn den Duijf, een bijzondere vaste kracht in de Utrechtse muziekscene. Hij is muzikant, audiofiel, tekstdichter, muziekwetenschapper, producer en natuurlijk mede-grondlegger van het befaamde Kytopia. Dit jaar heeft hij onder de naam DUIJF ook een eigenzinnige soloplaat uitgebracht die vol staat met poëtische teksten in het Nederlands, afgewisseld met flarden Italiaans. Live brengt Den Duijf zijn muziek met begaafde muzikanten die raad weten met zijn uitgebalanceerde arrangementen en niet schromen om hier ook hun eigen improvisaties aan toe te voegen.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik-editie met Charl Delemarre, Willem Wits en DUIJF, zondag 10 januari 2016 (14.00 uur) @ dB’s