3voor12/Utrecht tipt, week 50

The Indien, Willem Wits, TIAN, Find Us In Slumberland, Pondertone, Circles

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze live-tips van deze week: The Indien en Willem Wits kondigen het weekend aan waarin TIAN en Alexi Lalas ons twee releases geven voor de prijs van één, Utrechts talent schittert in gevangenis Wolvenplein, gitaarbands knallen bij Left Of the Dial en Circles uiteindelijk het weekend bijzonder afsluit in de Metaal Kathedraal.

The Indien + Son Mieux

Wie: The Indien + Son Mieux
Wat: psychedelische pop en elektronische singer-songwriter

Wanneer: vrijdag 11 december 2015 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Het gaat hard met The Indien. De Haagse band stond al op onder andere Eurosonic Noorderslag en Lowlands en speelt op de dag zelf op de verkiezing van de Song van het Jaar in Tivoli. ’s Avonds spelen ze een volle set in EKKO. De band maakt hedendaagse soulvolle songs, maar met een beat die doet denken aan de jaren 60. 3FM Serious Talent Son Mieux verzorgt het voorprogramma en is zeker een band om in de gaten te houden.

Willem Wits

Wie: Willem Wits
Wat: eigenzinnig en Nederlandstalig
Wanneer: vrijdag 11 december 2015 (20.45 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 5

Willem Wits speelt kinderliedjes voor volwassenen van zijn nieuwe album Jochie Toch. Waar hij in zijn debuut Cardboard Boy zijn puberteit verwerkt, grijpt hij in Jochie Toch terug naar zijn kindertijd. Dit doet hij met teksten vol humor, ironie en eerlijkheid. Figgy en Siebe Palmen gaan vooraf aan het optreden van Willem Wits en samen belooft het een fijne avond te worden vol Nederlandstalige luisterpop.

Alexi Lalas + TIAN

Wie: Alexi Lalas + TIAN
Wat: indiepop en elektronica
Wanneer: zaterdag 12 december 2015 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5

Alexi Lalas stond al in het voorprogramma van London Grammar en Blaudzun, werd door 3voor12/Utrecht uitgeroepen als meest veelbelovende band van 2014 en tourden het afgelopen jaar mee met de Popronde. Nu presenteert de indiepopband zijn tweede album It’s A Better Version Of You in EKKO. Als voorprogramma staat de elektronische tweemansband TIAN op het programma die zijn debuut-EP uitbrengt. Twee releases van veelbelovende bands voor de prijs van één.

Update (10/12): wegens gezondheidsproblemen kan Alexi Lalas niet spelen, Alcuna Wilds vervangt.

De Vrije Wolf Is Los

Wie: Onegg, Vic Willems, Find Us In Slumberland, e.a.
Wat: De Vrije Wolf is Los

Wanneer: zaterdag 12 december (14.00 uur)
Waar: Wolvenplein
Schade: Gratis

Muziek, beeldende kunst, dans, fotografie en meer is komende zaterdag te bekijken in Wolvenplein. Beleef de gevangenis van binnenuit en luister naar talenten als Find Us In Slumberland, met hun licht psychedelische droompop, singer-songwriter Vic Willems met zijn intrigerende liedjes en de eeneiige tweeling die met Onegg boeiende en harmonieuze elektronica laten horen. Dit alles voor niks, nada, noppes. Maar kom wel op tijd, want vol is vol!

Left Of The Dial

Wie: Pondertone, The Light Brigade, Wounded Kite, e.a.
Wat:
Left Of The Dial festival
Wanneer: zaterdag 12 december (16.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Nog een festival op zaterdag. Wie er niet zo veel voor voelt om in een gevangenis rond te lopen, kan ook gewoon naar dB’s waar Left of the Dial bewijst dat de gitaar-underground nog springlevend is. Pondertone is één van de bands die optreden. Een maand geleden brachten ze nog hun nieuwe album From Now On uit. Volgens onze recensent word je luisterend naar het album “rondgeleid in een apocalyptisch land door een gedesillusioneerde gids met een absurd gevoel voor humor.” Interessant? Ga kijken die band.

Circles

Wie: Circles
Wat: epische muziek

Wanneer: zondag 13 december 2015
Waar: Metaal Kathedraal
Schade: € 5

Circles is een interdisciplinaire performance van componist Stef Veldhuis, die met zijn project KIND al indruk maakte op de 3voor12/Utrecht Clubavond, en gitarist Vic Willems. Voor Veldhuis is dit tevens zijn afstudeerperformance voor de HKU opleiding Musician 3.0. Samen met een vierkoppig koor onderzoeken ze in Circles de rondgang van een mensenleven door een combinatie van muzikale en theatrale elementen. Dit belooft bijzonder te worden. Het kan wat frisjes worden in het grote industriële pand, dus neem je allerwarmste trui mee!