De bandbustape van … The Fire Harvest De bandbustape van … The Fire Harvest

Wat draaien muzikanten onderweg?

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

De bandbustape van … The Fire Harvest

Wat draaien muzikanten onderweg?

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Touren, het is voor elke band zowel een vloek als een zegen. De ene keer voel je je in de, steevast te kleine, bandbus als een bezeten kind op een schoolreisje, de andere keer sijpelt de levensvreugde uit je lijf door de kater-irritaties, allesoverheersende zweetgeur en het troosteloze rijden. In welke epische rit je ook terechtkomt, in de bus staat altijd muziek aan. Maar wat draaien de Utrechtse muzikanten onderweg? Muziek die dicht in de buurt ligt van wat ze zelf spelen? Of juist iets heel anders? En wie kiest de liedjes? In de rubriek ‘de bandbustape van ...’ vragen we Utrechtse acts hun tape te delen. Deze keer is dat de tape van The Fire Harvest.

The Fire Harvest (uit De Bilt!) is geen band die heel veel live speelt. Maar als ze het doen, dan doen ze het ook goed. Rond pasen vorig jaar speelde de slowcoreband een aantal shows in Nederland en België, ter gelegenheid van een met de Belgische band Reiziger uitgebrachte split-single. Van 20 tot en met 26 februari tourt het viertal door Nederland, België en Duitsland als begeleidingsband van de de Canadese singer-songwriter Michael Feuerstack. Feuerstack kun je kennen van zijn bands Snail House en Wooden Stars, en zijn samenwerkingen met onder andere Julie Doiron, Eric’s Trip en Colin Stetson. The Fire Harvest is tijdens deze tour niet alleen de begeleidingsband van Feuerstack maar verzorgt tijdens de optredens ook de support. Op donderdag 19 februari, aan de vooravond van de tour, zijn The Fire Harvest en Michael Feuerstack te zien in dB’s in Utrecht.

Onderweg draait The Fire Harvest in ieder geval deze tape. De nummers op de compilatie zijn heel democratisch tot stand gekomen: elk bandlid mocht er vijf aanleveren. Het is een eclectische verzameling geworden die meer dan 50 jaar beslaat. De openingstrack van Abner Jay is een regelrechte ontdekking, maar er staan ook klassiekers op zoals ‘Some Velvet Morning’ van Nancy Sinatra en Lee Hazlewood of Neil Young’s ‘Old Man’. Met nummers van The Thermals of Raketkanon wordt het hardere werk echter ook niet geschuwd. Luister vooral zelf!


Te zien: The Fire Harvest + Michael Feuerstack, donderdag 19 februari 2015 (21.00 uur) @ dB’s, Utrecht

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht