The Brahms heeft zaterdag 29 augustus in een volle Melkweg de Sena Performers POPnl Award 2015 gewonnen. Nadat de Utrechtse band er eerder al met de winst vandoor ging bij de regionale bandwedstrijden het Geheim van Starsound en De Utrecht Popprijs eindigde het viertal ook bij deze landelijke bandcompetitie op het hoogste schavot.

De Sena Performers POPnl Award is één van de grootste bandcompetities van Nederland. Aan de editie van dit jaar namen veertien bands deel: alle provincies (met uitzondering van Zuid-Holland) en de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag waren muzikaal vertegenwoordigd. De bands traden op in The Max en de Oude Zaal van de Melkweg, waarna een vakjury bepaalde welke act het prijzenpakket zou krijgen, dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5.000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, optredens en promotiefoto`s. Dit jaar was er voor het eerst ook een publieksprijs bij de Sena Pop NL Award. Assorted Travellers uit Flevoland was de favoriete band van het publiek en won een geldbedrag ter waarde van € 3.000,- uit het Sena Muziekproductiefonds.

The Brahms mocht dit jaar Utrecht vertegenwoordigen, omdat de band in 2014 De Utrecht Popprijs heeft gewonnen. Met het winnen van deze Sena Performers POPnl Award is 2015 nu al een heel succesvol jaar voor het viertal dat elkaar op de Hermand Brood Academie leerde kennen. Begin dit jaar verscheen de debuut-EP Meraki, de single Golden wordt veel gedraaid op 3FM en de band is uitverkozen tot Serious Talent op 3FM en Hollandse Nieuwe van de Maand juni bij 3voor12. Ook is The Brahms geselecteerd voor het reizende muziekfestival Popronde, waardoor de band dit najaar op podia in verschillende grote steden is te zien. Het eerste moment waarop The Brahms weer in Utrecht speelt is op zaterdag 19 september bij IBB-Fest.