Kort Utrechts Popnieuws Week 34 Kort Utrechts Popnieuws Week 34

Gellybooty, Close Up, FLUOR, Tunnelbirds, Geysers en Free Hugs

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 34

Gellybooty, Close Up, FLUOR, Tunnelbirds, Geysers en Free Hugs

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Gellybooty, Close Up, FLUOR, Tunnelbirds, Geysers en Free Hugs.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eenmalige reünie voor funktrots Gellybooty
De Utrechtse funktrots Gellybooty komt op vrijdag 2 oktober nog eenmaal bij elkaar voor een reunion show. Gellybooty was tussen 1997 en 2004 een van de succesvolste funkbands van Nederland met optredens in het hele land en ook veel in Tivoli en De Vrije Vloer. Gellybooty deed in funk, soul en hiphop en dat alles met een 10 man/vrouw sterkte liveband. In die periode zijn drie cd’s uitgebracht, waarvan twee met DJ DNA achter de knoppen. Lees ook onze terugblik op 12,5 jaar Gellybooty uit 2004. Ruim 10 jaar na het laatste optreden in De Helling komt de band weer bij elkaar om nog een keer als vanouds het dak er af te spelen. Dat gebeurt vanzelfsprekend in dB’s, de plek waar de band repeteerde en waar ook vele uren werden doorgebracht in het gezellige café. Gellybooty-zanger Frank warmt met zijn nieuwe band Chesko de boel op en om 23.00 uur is het de beurt aan de band zelf om er weer eens wat ouderwetse funk-soul-gogo-hiphop uit te knallen. De band speelt in de oude line up: tien man sterk en aangevuld met verschillende gasten uit het rijke Gellybooty-verleden. Voor en na de optredens is er funky vinyl, opgediend door Finch, Funkturm en Yo! No-D 4 P. En je kunt ook een bezoek brengen aan het enige echte eenmalige Gellybooty Museum. De deuren van dB’s gaan overigens al om 20.00 uur open.

Voor wie Gellybooty nooit heeft gezien of gehoord hier een kleine geschiedenis.

Nieuwe single Close Up
Deze week heeft de Utrechtse band Close Up zijn nieuwe single/video ‘San Francisco Swim' uitgebracht. Het zomerse nummer is een voorbode van meer werk dat later dit jaar moet verschijnen.


PLAATJES opent FLUOR

De officiële opening van het nieuwe Amersfoorste podium FLUOR ligt nog wat verder weg, maar op 26 september kun je er al je eerste dansje wagen. FLUOR opent die dag voor het eerst de deuren van het volledige pand met PLAATJES, dezelfde dansavond waarmee De Kelder ook op legendarische wijze werd afgesloten. Alle residents van PLAATJES / FLUOR komen draaien, net zoals “alles wat daar als organisatie en bevriende Amersfoortse boegbeelden en dwazen omheen draait”. De deur van FLUOR gaat om 22.00 uur open.


Tunnelbirds presenteert nieuwe cd
Op zondag 30 augustus presenteert Tunnelbirds (primitieve rock ‘n roll) zijn nieuwe cd Honhner Sessions. Probeer één van de 100 handgedrukte exemplaren te pakken te krijgen voor of na hun show in dB’s als support van The Hussy. De deuren van dB’s gaan zondagmiddag om 15.00 uur open.

Tussendoortje van Geysers
Eind juni verscheen Kaleido Sun, de debuut-EP van Geysers. Inmiddels is hij al weer druk bezig met een nieuwe EP. Tussendoor vond hij echter ook nog even tijd om dit uptempo nummer online te zetten, dat niet op de nieuwe EP komt.

Instrumentale track van Utrechtse producer/DJ Free Hugs gaat viral
Bij de Utrechtse producer en DJ Free Hugs hoor je een combinatie van soul, hiphop en deep house. De resident DJ van het Gegeven Paard (de bar van TivoliVredenburg) heeft deze week een video uitgebracht van zijn instrumentale hiphoptrack ‘I’ve Been Shot’. Dat nummer is eerder opgepikt door het wereldberoemde dansduo Les Twins en gebruikt tijdens World of Dance in Los Angeles. De track zelf heeft al over de 300.000 views op youtube, de originele footage van World of Dance gaat richting de 5 miljoen views op YouTube uploaden getalenteerde dansers hun eigen choreo's op Free Hugs’ muziek. Tijd voor een eigen clip dus.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht