Een gezellige en knusse zondagavond met Sue The Night & Klarälven Een gezellige en knusse zondagavond met Sue The Night & Klarälven

Terwijl het buiten stormt is het binnen zomers warm

, Tekst: Lane Reckman / Foto's: Gerard Kollaard

Een gezellige en knusse zondagavond met Sue The Night & Klarälven

Terwijl het buiten stormt is het binnen zomers warm

Tekst: Lane Reckman / Foto's: Gerard Kollaard ,

Het is zondagavond, buiten waait en regent het alsof het oktober is, maar in het café van Tweetakt/Kaap is het lekker warm. Het is gezellig druk en terwijl de een nog lekker geniet van een bordje poffertjes, is de ander al klaar voor een biertje. Vanavond twee bijzondere acts op het muziekprogramma van Tweetakt/Kaap: Klarälven en Sue The Night. Rond half 9 stroomt de kas op de Neude langzaam vol, wat zorgt voor een gezellig 'zondagavond-borrel' gevoel en ook nog eens bijdraagt aan een lekker temperatuurtje. De kleden, de lampjes en presentator Frank van der Lende maken de huiselijke sfeer helemaal af, en het belooft een gezellige en knusse zondagavond te worden.

Klarälven
De band Klarälven bestaat uit veel elektronica, veel drums en luchtige spacey randjes in de zang van singer-songwriter Leine. Ze heeft een bijzonder sterke stem, van het type 'mooi schreeuwen'. De band heeft plezier met elkaar op het podium, en terwijl de voorste rij mensen mee beweegt met de muziek, vat het achterste deel van het publiek het zondagavond-borrel idee wel heel letterlijk op. Het is erg rumoerig, wat jammer is, want Klarälven speelt goed. Misschien toch iets te heftig voor de zondagavond. Tegen het einde meldt zangeres Leine dat dit voorlopig het laatste optreden is. Leine: "Klarälven betekent helder water, en helder water kan altijd verschillende vormen aannemen." Na het laatste nummer wordt er dan ook flink geknuffeld onder luid applaus van het publiek.

Sue the Night
Na een korte pauze is het tijd voor Serious Talent Sue The Night. Met een 3FM Mega Hit en een nominatie voor Beste Nieuwkomer bij de 3FM Awards kan het eigenlijk niet beter gaan met Suus de Groot en haar band. Meer dan terecht ook, want de Groot weet iedereen mee te krijgen. Het publiek gaat meer naar voren en er wordt gedanst en meegezongen met 'The Whale'. Het is intussen een stuk drukker en ook warmer geworden in de kas. Met de zomerse, blije nummers van Sue The Night zou men het herfstige weer buiten haast vergeten. Als toegift verrast Suus de Groot iedereen met een solo. Waarmee de Groot laat zien wat een prachtige heldere stem ze heeft, en waarmee het publiek laat zien dat het, naast meezingen en dansen, ook heel stil kan luisteren.

Er wordt na afloop nog gezellig nagepraat in de nog altijd warme en gezellige kas, terwijl de wind het buiten nog flink tekeer gaat.

Gezien: Sue The Night + Klarälven op Tweetakt/Kaap 2015, zondag 29 maart 2015 @Festivalcentrum Neude, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht