Weekagenda week 36

Onze tips: Audacity, Op Park Voorn, Reverend Shine Snake Oil Co., Lief festival, Uitfeest

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Als we ons niet vergissen zit een niet onaanzienlijk deel van Utrecht dit weekend op Vlieland voor Into the Great Wide Open. Maar achterblijvers niet getreurd: er is nog voldoende te doen in Utrecht. We hebben vijf tips uit het aanbod verzameld.

Wie: Audacity + Sven Agaath
Wat: garagepunk + shoegaton
Wanneer: donderdag 4 september (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 7

Audacity was één van de eerste bands die getekend werd door het über-hippe Burger Records dat je kent van Cosmonauts, Ty Segall, Mmoss, King Tuff, Jacuzzi Boys en releases van traumahelikopter en Mozes and the Firstborn. Het laatste album Butter Knife staat weer vol met verdomd aanstekelijke garagepunk-liedjes. Support komt van het shoegaton-duo Sven Agaath. Shoegaton staat voor een mix van shoegaze en reggaeton. Debuutalbum Simple Field Calculator komt op 28 oktober uit op het nieuwe Utrechtse indielabel Tiny Room Records, maar de band probeert de liedjes vandaag al uit.

Wie: Yori Swart + Pelvic Fins
Wat: Op Park Voorn
Wanneer: vrijdag 5 september (vanaf 17.00 uur)
Waar: Park Voorn
Schade: € 8

Het onontdekte Park Voorn ligt op een klein kwartiertje fietsen vanuit de Utrechtse binnenstad. De oude kasteeltorens op het park dateren nog uit de 13e eeuw. De ridderhofstad is normaal niet geopend voor het publiek, maar op deze avond vormen de onlangs gerestaureerde torens, de statige oprijlaan en eeuwenoude bomen het mooie decor voor optredens van Yori Swart en Pelvic Fins. Yori Swart laat dan vast een aantal nummers horen van haar nieuwe EP die ze op 24 september in De Melkweg presenteert.

Wie: Reverend Shine Snake Oil Co.
Wat: voodoo, gospel, rock 'n roll, soul en whiskey
Wanneer: vrijdag 5 september (vanaf 23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Reverend Shine Snake Oil Co. was het hoogtepunt van de eerste editie van Woodlum festival. De in Denenmarken residerende band maakt een mix van bluesrock, jazz, en duivelse gospelfunk. Tijdens Woodlum leek de hevig zwetende zanger gaandeweg steeds meer op een uitzinnig prekende dominee in een zwarte kerk die een uitstapje naar de hel heeft gemaakt. Voor wie dat gemist heeft, is dit een mooie kans om de band alsnog te zien. Let op: de show begint pas om 1.00 uur, zorg dus dat je de zaterdag(-ochtend) vrij hebt. Programma: 
DJ Hugo: 23:00 - 01:00
Reverend Shine Snake Oil Co.: 01:00 - 02:00
DJ Hugo: 02:00 - sluit

Wie: Nicole Moudaber, Twoloud, Aka Aka, Sandrien, Arjuna Schiks en meer
Wat: Lief festival
Wanneer: zaterdag 6 september (12.00 - 23.00 uur)
Waar: recreatieterrein Strijkviertel, De Meern
Schade: € 39,50

Lief festival is een elektronisch muziekfestival met aandacht voor creativiteit en intimiteit, maar waar het voornamelijk om de muzikale beleving gaat. Liefhebbers van House, Techno, Tech house en Deephouse krijgen een mix van nieuwe, opkomende talenten en gevestigde namen.

Wie: Number Nine, Blue Grass Boogiemen, Galleons, Stillwave, Ode to the Quiet en veel meer
Wat: Uitfeest Utrecht

Wanneer: zondag 7 september (vanaf 12.00 uur)
Waar: diverse locaties in de stad
Schade: niks

Het Uitfeest vormt al zestien jaar de start van het nieuwe culturele seizoen in Utrecht. Op
zondag 7 september laten de culturele instellingen op bijna 100 locaties in de stad voor de 17e keer zien wat ze het komend jaar te bieden hebben aan muziek, literatuur, theater, dans, beeldende kunst, fotografie en film. Voor deze editie presenteren we samen met EKKO twee talentvolle Utrechtse bands: Stillwave en Ode to the Quiet! Maar er is die dag nog veel meer te doen. Check het volledige programma hier.