Utrecht Uitfeest 2014: de popmuziek uit het programma Utrecht Uitfeest 2014: de popmuziek uit het programma

Bijna elke locatie heeft een eigen muziekprofiel

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Frans van Arkel

Utrecht Uitfeest 2014: de popmuziek uit het programma

Bijna elke locatie heeft een eigen muziekprofiel

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Frans van Arkel ,

Het Uitfeest is al zestien jaar de start van het nieuwe culturele seizoen in Utrecht. Op zondag 7 september laten de culturele instellingen tijdens de 17e editie op bijna 100 locaties in de stad zien wat ze het komend jaar te bieden hebben aan muziek, literatuur, theater, dans, beeldende kunst, fotografie en film. Wij bekeken het programma door een popmuziek bril en hebben wat we zagen voor jullie op een rij gezet.

Gitaarpop bij Ceres
We beginnen om 12.30 uur voor de deur van Ceres op de Oudegracht (nummer 346 - 348). Daar speelt Number Nine een set van een half uur met catchy gitaarliedjes van het tweede album Wiser Than Before, dat de band op donderdag 11 september in EKKO presenteert. Later op de dag speelt daar trouwens ook nog de jonge pop/rockband Close Up.

Jazz in Mirliton Theater
Vereniging U Jazz is de hele middag te vinden in het Mirliton Theater in Hoog Catharijne, waar de ‘aanjager van jazzactiviteiten’ laat zien dat Utrechtse jazz leeft, danst en groeit. Om 14.00 uur kun je daar bijvoorbeeld terecht voor een concert van Marlene & The Nighthawks, een band die bijzondere arrangementen weet te maken van (niet zulke) jazz-klassiekers maar ook zijn hand niet omdraait voor verjazztje pop.

Beats in Prime
Net als vorig jaar organiseert hiphop-platform Habek een in-store event in schoenenzaak Prime in de Schoutenstraat. Naast sneakers natuurlijk is er exclusieve art van Careaux, zijn er beats door Raw Basics, versnaperingen van Bigoli en biertjes van Warsteiner. Je kunt tussen 13.00 uur en 18.00 uur in Prime terecht.

Minifestival Duizendpoot in de Kargadoor
Ook de Kargadoor doet ook dit jaar weer mee met het uitfeest via het jaarlijkse minifestival Duizendpoot. Er is veel comedy maar ook muziek: om 15.15 uur brengt I’m With Stupid een vrolijke en dansbare mix van reggae, dub, funk, punk en rock.

Muziek, literatuur en film op Stadhuisplein
Het Stadhuisplein is de plek voor muziek, literatuur en film. Om 15.15 uur speelt daar de Utrechte singer-songwriter Lukas Batteau. Balkan-geïnspireerde popmuziek is er om 16.45 van Amariszi dat optreedt onder de naam Amariszi Balkan Chaotika. Vanaf 19.00 uur draaien DJ’s Funkel & Funkel oude jazz, swing, gipsy en exotica van authentieke vinylplaten.
 
Indie/folk bij Averechts
Bij Cafe Averechts kun je terecht voor een indie/folk dubbelconcert van de de Nijmeegse band In Orbit (15.00 uur) en de in Londen/Utrecht gebaseerde band Galleons (16.00 uur). Galleons heeft in februari een eerste EP uitgebracht waarna band in Engeland heeft getourd.

Utrechtse Nieuwe in EKKO
Samen met EKKO presteert 3voor12/Utrecht onder de naam Utrechtse Nieuwe twee talentvolle bands met wortels in onze eigen stad. Tussen 15.00 uur en 15.45 uur speelt Stillwave nummers waarin een mix van alternative, new wave, postpunk en shoegaze te horen is. Liefhebbers van bands als The National, Tindersticks en Slowdive komen hier zeker aan hun trekken. Tussen 16.30 en 17.15 uur is het podium voor Ode to the Quiet. Het Utrechts/Arnhemse trio is mede geïnspireerd door (modern) klassieke muziek en bands als Efterklang en Pink Floyd en combineert in de eigen nummers neo-klassiek, elektronica, triphop en drones op een betoverende en filmische wijze.

RASA: muziek en dans uit alle werelddelen
In RASA kun je de hele middag terecht voor een staalkaart van wat het podium aan muziek en dans uit alle werelddelen te bieden heeft. Om 14.30 uur bijvoorbeeld brengt Black Flower een opzwepende mix van jazz en Ethiopische ritmes en melodieën die bij losse schwung zo strak klinkt als Fela Kuti.

Blues in Café Willem Slok
In Café Willem Slok geven Bas Paardekooper en the Blewcrue om 16.00 uur een voorproefje van de Vreedenbluesserie die daar vanaf oktober weer iedere eerste zaterdag van de maand plaatsvindt.

Divers in Winkel van Sinkel
Sidewalk (aka Coen van der Horst) speelt om 17.00 uur nummers van zijn nieuwe album Love, et Cetera. Om 17.30 speelt daar ook singer-songwriter Theo Sieben.

Bluegrass in dB’s
Het Uitfeest is het uitfeest niet zonder een optreden van Blue Grass Boogiemen. Het wereldberoemde bluegrass-viertal staat traditioneel in dB’s. Daar kun je vanaf 15.00 uur terecht voor de Biergarten, BBQ, de Blue Grass Boogiemen dus en The Cannonball Johsons, vier jonge gasten uit Leiden bij wie ook het bluegrass bloed door de aderen stroomt.

Open huis bij Studio Moskou
Opnamenstudio Studio Moskou start het nieuwe seizoen met een open huis. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur kun je binnenlopen om kennis te maken en er zijn onder andere optredens van HEMTOE (bondagerock van de onvolprezen Jan Schellink) en er is een try-out van Knippen!, een concert voor Haar, 2 kappers en elektrische schaar van Ton Vermeulen met de (Kinki-)kappers Youssef en Casper!
 
Dansplein Neude
De Neude is de hele dag een dansplein met om 19.15 uur een optreden van Koffie, dat een dansbare mix brengt van afrobeat, 70’s funk en eigenzinnige pop, zoals we al zagen op de laatste editie van het Bevrijdingsfestival. Het dansfeest op de Neude wordt afgesloten met een optreden van Kraak en Smaak tussen 20.00 en 21.00 uur.

Te zien: Uitfeest Utrecht, zondag 7 september van 12.00 tot 23.00 uur op diverse locaties in de stad. Het volledige programma vind je hier
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht