Programma Popronde Utrecht 2014 bekend Programma Popronde Utrecht 2014 bekend

30 bands en 19 locaties om je route langs uit te stippelen

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Programma Popronde Utrecht 2014 bekend

30 bands en 19 locaties om je route langs uit te stippelen

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Donderdag 16 oktober doet het reizende popfestival Popronde voor de 12e keer Utrecht aan. Vandaag maakte de organisatie het volledige programma bekend. De editie van dit jaar kent 30 bands die optreden op 19 locaties in het centrum van Utrecht.

De Popronde biedt al meer dan 10 jaar aan een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Op één avond treedt een groot aantal bands op in kroegen, muziekcafés en theaters in het centrum van de deelnemende steden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

De Popronde in Utrecht begint dit jaar 's middags met een besloten sessie van
Cas Ronckers in Museum Speelklok, waarvoor kaarten te winnen zijn via 3FM en CJP. Het avondprogramma start om 20.00 uur met optredens van Yuko Yuko in EKKO, Reindier in de Coffee Company en Call It Off in de Stadsgenoot.

EKKO is dit jaar wederom de gastheer van het 3voor12 Hollandse Nieuwe-podium met bands die op een Hollandse Nieuwe-compilatie van 3voor12 hebben gestaan. Behalve
Yuko Yuko (nostalgic-psychpop) spelen daar Sväva (droompop uit Leeuwarden en halve finalist in de Grote Prijs van Nederland), capcap… cap (postrock/triphop uit Eindhoven) en The Black Cult (garage fuzz uit Groningen).

Ook OOR heeft dit jaar een podium met artiesten die door het magazine zijn geselecteerd. In Hofman Café kun je luisteren naar
Eveline Vroonland (zang met loopstation), die recent nog veel indruk maakte tijdens haar optreden in Amersfoort, en Rondé (indiepopband van de Herman Brood Academie).

Een nieuwe locatie dit jaar is het café van TivoliVredenburg, Het Gegeven Paard, waar wordt opgetreden door singer-songwriter Sofia Dragt en rockabilly-band The Sensational Second Cousins. Nog nieuwer is Venue, een (eet-)café dat begin oktober zal openen, waar Straight from the Fridge (funk/soul) en Trenchcoat (jazz) staan.

In Stathe speelt het Amsterdamse Apneu, dat afgelopen juni nog te zien was op Club 3voor12/Utrecht in dB’s. Op datzelfde podium speelt eerder die avond ook Reveller, de gitaarpopband die dit jaar debuteerde met het door Ken Stringfellow (The Posies) geproduceerde album Cold Engine Start.

Net als vorig jaar wordt de Utrechtse Popronde afgesloten met een elektronisch programma in theater Kikker. Om 23.30 uur kun je daar luisteren naar de
donkere synthesizers, vervormde vocalen en trippy ritmes van G∆RTM∆LEN. De avond eindigt met een optreden van stemkunstenaar/beatboxer Maask (0.30 uur).

Natuurlijk doen we als 3voor12/Utrecht weer verslag van deze goedgevulde muziekavond. Meer over de geprogrammeerde bands en de exacte tijden en locaties kun je vinden op de
site van Popronde.

Te zien: Popronde 2014 met o.a. Sväva, Reveller, Rondé, Maask, Eveline Vroonland, The Black Cult, Apneu en meer; donderdag 16 oktober 2014 @ diverse locaties, Utrecht
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht