Op mini-wereldreis met Lief Festival 2014 Op mini-wereldreis met Lief Festival 2014

Negende editie Lief weinig verrassend, maar wel lekker én succesvol

, Tekst: Sanne Verbruggen / Foto's: MartinJan Gaasbeek

Op mini-wereldreis met Lief Festival 2014

Negende editie Lief weinig verrassend, maar wel lekker én succesvol

Tekst: Sanne Verbruggen / Foto's: MartinJan Gaasbeek ,

Afgelopen zaterdag vond alweer de negende editie van Lief Festival plaats. In De Meern was het Strijkviertel opgemaakt om de festivalbezoekers mee te nemen op een kleine reis om de wereld, het thema van dit jaar.

Aan creativiteit geen gebrek. De Lief-reis begint met het jaarlijks terugkerende boottochtje; dit jaar een bootexcursie met gids, om het spotten van dolfijnen en walvissen of het jagen op krokodillen van je heb-ik-altijd-al-eens-willen-doen-lijstje af te kunnen strepen. Verder kun je je verkleden en laten schminken in Aziatische stijl, Afrikaanse dansjes leren, après-skiën in de Sneeuwbal Pisteparty-tent, "Groeten Uit..."-kaarten maken, pingpongen, shoppen op de hippiemarkt of heel retro net als vroeger een potje Super Mario en Pacman spelen op de Nintendo 64. Het is een beperkte reis om de wereld, maar er heerst zeker een vakantiegevoel.

De Oxotho is het terrein voor de techno-liefhebber. Het feest komt snel op gang met de stevige beats van Joran van Pol. Het ijs is gebroken en ook Gregor Tresher weet de voetjes van de vloer te houden. Aan het begin van de avond vult Sigha de tent met ietwat vage techno, vol biepers en zoemers die in het hoofd rond blijven zweven, totdat de Engelse Rebekah de beuk er weer in gooit met haar stevige techno beats.

Het mysterieuze Liebe, georganiseerd door HAL16, ligt verstopt tussen de bomen. Een kleine, maar fijne plek die het boven verwachting goed doet. De hele dag staat het er bomvol bezoekers die volledig in de dj en muziek opgaan. De Utrechtse dj MvdL laat diepe klanken horen waar je, mede door het huiskamergevoel, helemaal in op kunt gaan. Sandrien zet op het juiste moment een energieke, uptempo set neer. De avond in het bos eindigt met de stevige, donkere techno van Abstract Division. Pas daarna ontwaakt Liebe langzaam uit zijn roes.

In Lebi Suka kun je even ontsnappen aan het brede scala aan house, techno, deep en tech house. Daar draaien Jeroen & Jeroen namelijk de hele dag feestmuziek. Pop, Nederlandstalig, jaren '90, hardstyle en meer van dat alles. De gekkigheid gaat in het Lief Hotel ernaast door met onder andere een maffe pyama-party.

Op het mainstage Lief openen de House Soldiers. Een half jaar geleden wonnen deze twee jongens van 21 uit Utrecht een dj-contest van Xsense en sindsdien gaan ze als een speer in de house-scene. Ze krijgen drie uur om het feest op gang te brengen. En dat doen ze. Vanaf half twee begint het terrein echt vol te lopen en gaat het bij Lief al helemaal los. De energieke house van de jongens is als een feestmaal voor het hongerige publiek en er wordt luidkeels meegezongen met bekende housenummers. Het vertrouwen groeit bij de House Soldiers en ze draaien tussendoor, terecht, hun eigen plaat. Heerlijke, ritmische, opzwepende house. Het ijs is gebroken en het publiek warm.

Voor deep en tech house moest je bij Amour zijn, een stage boven het water. Op blote voeten dansen in het zand op de melodieuze house van de Nederlandse Illesnoise. Ze zet een goede set neer met de rustige maar voelbare bass-lijn die we van haar gewend zijn. Steviger gaat het eraan toe met de pompende techno van AKA AKA met tussendoor de live trompetsolo’s van Thalstroem. De opzwepende muziek is lekker om te horen, maar niet heel spannend of vernieuwend. Arjuna Schiks begint later dan gepland en draait maar een klein half uur. "Kort, maar krachtig", oppert de MC zelf, maar zijn set leek wel een uur te duren. Heel eentonig, en daardoor echt een beetje saai. Erick Eerdhuizen lijkt daar even in te blijven hangen, maar laat zich daarna gelukkig gelden door een energieke, uptempo set neer te zetten.

Tijdens de eindshow wordt het mainstage Lief op zijn kop gezet door Dirtcaps. En met de vuurwerkshow eindigt een succesvol, maar niet heel verrassend Lief Festival 2014.

Gezien: Lief Festival 2014, zaterdag 6 september 2014 @ Strijkviertel, De Meern.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht