Eerste editie zomeravondconcert Op Park Voorn Eerste editie zomeravondconcert Op Park Voorn

Park Voorn het perfecte decor voor een sprookjesachtig concert

, Tekst: Danielle Peters / Beeld: Eric Duijvestijn

Eerste editie zomeravondconcert Op Park Voorn

Park Voorn het perfecte decor voor een sprookjesachtig concert

Tekst: Danielle Peters / Beeld: Eric Duijvestijn ,

Zodra je door de poorten het park betreedt, waan je je meteen in een middeleeuws sprookje. Een indrukwekkende oprijlaan met aan weerszijde eeuwenoude bomen. De duiventorens, de enige overblijfselen van het kasteel, staan achter het podium en prijken trots boven het park uit. Een groot weids veld, speelse hoekjes, boomhutten... Met een beetje fantasie zie je zo de ridders en jonkvrouwen te paard voorbij hobbelen. Al met al een prachtig magisch decor voor het zomeravondconcert.

Een lesje geschiedenis…
Park Voorn is een ridderhofstad langs de Oude Rijn. Vroeger stond hier een groot kasteel wat in 1851 is gesloopt. Het enige van wat er van over is gebleven, zijn de twee duiventorens. Het park is privébezit van familie Van Seumeren en daarom normaal gesproken gesloten voor publiek.

Het initiatief
Op Park Voorn wordt georganiseerd door Kleiner dan drie. De initiatiefnemers zijn Marnix en Lisa, om ze maar even bij naam te noemen. Ze zijn bekend van Kleurenblind Festival en het kussengevecht in de binnenstad. Omdat zij ook grote interesse hebben in bandjes en Marnix het parkconcert van Angus & Julia Stone in het jaar 2010 maar niet kon vergeten, besloten ze zelf een dergelijk initiatief op te zetten. Een intiem parkconcert op een bijzondere locatie waar sfeer en muziek elkaar versterken. Een initiatief wat in veel andere steden al wel op de kalender staat, maar Utrecht nog niet echt kent.

Park Voorn leent zich uitstekend voor dit soort creatieve ideeën. Lisa kon gemakkelijk in contact komen met de familie Van Seumeren en omdat deze familie ook al langer de wens koesterde om kleine, exclusieve evenementen te laten plaatsvinden in hun park, was het idee van Op Park Voorn snel geboren.

Magisch sprookje
De poorten van het magische park gaan bijtijds open waardoor je nog volop kan genieten van een heerlijke wandeling. Het park op zich is al een sprookje. Dit middeleeuwse gevoel laat zich versterken doordat je zelfs de mogelijkheid hebt om Voorns Lam te nuttigen voordat het concert begint.

Pelvic Fins & Yori Swart
De Utrechtse band Pelvic Fins doet vanavond de aftrap van deze eerste editie. Ze bestaan nu ongeveer twee jaar en hebben al vele muzikale harten veroverd. Vrolijke popliedjes worden afgewisseld met zwaardere singer-songwriterachtige nummers. Inspiratie komt uit alles wat er in het leven gebeurt. Ziekte, dood, vriendschap, liefde en ex-liefdes. Dat laatste wordt veelvuldig genoemd. Het laatste nummer, zanger Gijs zonder gitaar (primeur!), komt recht uit het hart. Voelbaar voor het publiek dat ademloos luistert. Een band met een uniek en donker stemgeluid. Na deze prachtige intieme aftrap, laat Pelvic Fins het publiek over aan Yori Swart.

Yori Swart is een opkomend talent. De Amsterdamse Popprijs en de Grote Prijs van Nederland zijn al binnen. Ook is ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Swart is net terug uit Amerika, waar ze was voor opnames voor haar nieuwe album, dat eind dit jaar uitkomt. Vol passie en energie verrast zij het publiek met een intiem optreden. De bluesachtige muziek met invloeden van country zorgt voor magische momenten in Park Voorn. Haar nieuwe single ‘Golden Ticket’, ook een primeur, bewaart ze als een van haar laatste nummers. Dit klinkt veelbelovend.  

Volgend jaar weer?
Intimiteit binnen een grote, surrealistische omgeving. Het middeleeuwse park, de eeuwenoude torens, het publiek zittend op zelf meegebrachte kleedjes en stoelen, twee fantastische bands die perfect passen in dit geheel. Helemaal af en kloppend, een geslaagde eerste editie van zomeravondconcert Op Park Voorn. Zoals Yori Swart zegt: “Bedankt voor het komen, bedankt voor het luisteren en bovenal bedankt voor deze mooie plek”. Stiekem hopen we al op de tweede editie.


Gezien: Yori Swart en Pelvic Fins, vrijdag 5 september 2014 @ Park Voorn, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht