Chiptune duo Men of Mega releast eigen bier en nieuwe EP Chiptune duo Men of Mega releast eigen bier en nieuwe EP

“Door 48 Hour Music Video Project stonden we op Zwarte Cross”

, Tekst: Kelly Leeuwis

Chiptune duo Men of Mega releast eigen bier en nieuwe EP

“Door 48 Hour Music Video Project stonden we op Zwarte Cross”

Tekst: Kelly Leeuwis ,

Bitmakers Men of Mega komen twee jaar na hun overwinning bij het 48 Hour Music Video Project opnieuw met een onconventioneel concept. Vanavond releasen zij namelijk hun nieuwe EP in De Melkweg, tijdens de voorlopig laatste editie van chiptune-avond Eindbaas. Klinkt redelijk normaal, totdat je hoort wat de EP precies behelst. 3voor12/Utrecht sprak met Bart de Jong over de winnende video van het 48 Hour Music Video Project én hun bijzondere release van vanavond.

Met de video voor 'Consultation' wonnen jullie twee jaar geleden de eerste Utrechtse editie van het 48 Hour Music Video Project (48HMVP). Hoe kijk je terug op jullie deelname hieraan?

“Het was erg leuk om te doen. Het was even moeilijk om een leuk concept te bedenken, maar na een aantal pints Guinness hadden we eerder te veel ideeën dan te weinig! Hierna was het voornamelijk zaak om het behapbaar te maken in 48 uur...”

Wat is volgens jou de kracht van de clip waarmee jullie hebben gewonnen?

“Volgens de jury had onze clip de meeste potentie om viral te gaan. Verder was het een simpel maar doeltreffend concept én zat er humor in. Dat hoop ik, althans. Ook was het vooral hilarisch om te maken. Ik denk dat de lol en het enthousiasme goed terug te zien is in de clip.” 

Hoe hebben jullie je destijds op het project voorbereid?

“Helemaal niet, hahaha!”

Op welke manier paste de deelname aan het 48HMVP bij jullie eigen ambities?

“De clip heeft vooral voor extra exposure gezorgd. Dus wat dat betreft heeft het meegeholpen aan onze ambitie om bekender te worden. Ook niet onbelangrijk trouwens; de clip heeft ons onder andere aan een plek op de Zwarte Cross geholpen.” 

Wat hebben jullie na 48HMVP gedaan?

“Vooral heel veel opgetreden, waaronder dus op de Zwarte Cross. Maar ook veel leuke internationale optredens, zoals 8static in Philadelphia en Cheapbeats in Tokio.” 

Vandaag brengen jullie je nieuwe EP uit. Net zoals de clip voor 48HMVP is deze EP-release onconventioneel te noemen. Kun je daar iets meer over uitweiden?

“Vrienden van ons zijn amateurbierbrouwers (Stapzwan Brouwerij). Toen we bezig waren met het componeren van de nieuwe EP, zaten we (Bart de Jong en Jasper ten Kleij, red.) een keer samen met hen in de kroeg. Na wat biertjes was 1 en 1 al gauw 2 en hebben we gevraagd of Stapzwan een biertje voor ons wilde brouwen.

We zijn dol op Porter biertjes (een donker type bier, red.), dus daarom heet onze EP Porter en is het bier - jawel - een Porter. Achterop het etiket staat een downloadcode. Op porter.menofmega.com kun je de code invoeren en krijg je vervolgens een downloadlink naar onze EP. De EP is ook fysiek als cd en als digitale download te verkrijgen via Cheapbeats Tokyo.”

Je kunt dus eigenlijk stellen dat bier voor zowel jullie video als deze nieuwe EP de voedingsbodem is geweest, haha! Op welke manier heeft deze release nog meer raakvlakken met de video die vorig jaar is geschoten tijdens 48HMVP?

“Ik denk dat het laat zien dat we altijd op zoek zijn naar creatieve en originele manieren om onze muziek aan de man brengen. Nu vinden mensen het al ludiek dat we muziek maken op een ouderwetse Nintendo Gameboy, maar we willen graag ook op andere manieren verrassend uit de hoek komen. Ons Men-of-Mega-bier en de 48 Hour Music Video zijn daar goede voorbeelden van wat mij betreft!”


Te zien: Men of Mega EP-release tijdens Eindbaas BRK-editie, vrijdag 5 september 2014 @ De Melkweg.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht