Weekagenda week 42 Weekagenda week 42

Onze tips: DNA on Tour, Popronde, Ramblin' Roots festival, Camera, Under My Boots

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 42

Onze tips: DNA on Tour, Popronde, Ramblin' Roots festival, Camera, Under My Boots

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week zijn we te vinden op de Utrechtse editie van de Popronde, bij de vijf bands van Herman Brood Academie bij DNA on Tour, op het Ramblin' Roots festival in TivoliVredenburg, natuurlijk bij de Duitse krautrockers Camera in EKKO en proberen we de EP-release van Under My Boots in ACU er ook nog in te passen.

Wie: our Minor fall, Try Acrobatics, Rondé, Go Go Kill, The Cosmic Carnival
Wat: DNA on Tour
Wanneer: donderdag 16 oktober 2014 (19.00 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis

DNA on Tour is een project van de Herman Brood Academie waarbij acts van de opleiding ervaring opdoen en een netwerk opbouwen door een tour in het buitenland. Eerdere deelnemers
waren onder andere Birth of Joy en Emil Landman (Zweden), The Jacks (Ierland) en Paceshifters (België). De derde editie van DNA On Tour gaat van start met een heuse showcase met de vijf acts die dit jaar op een tweeweekse tour mogen in één van de vier deelnemende landen (Ierland, België, Duitsland en Zweden): our Minor fall, Try Acrobatics, Rondé, Go Go Kill, The Cosmic Carnival. Tijdens de change-overs kun je een biertje drinken aan de bar of (met datzelfde biertje) naar oefentuimte 2 waar Mary Fields speelt (ook al een HBA-band).

Wie: Yuko Yuko, FAUT HAUT, Rondé, Eveline Vroonland, Sväva en nog veel, veel meer
Wat: Popronde Utrecht
Wanneer: donderdag 16 oktober 2014 (19.30 - 1.00 uur)
Waar: diverse locaties
Schade: gratis

Donderdag doet het reizende popfestival Popronde Utrecht aan. Dé kans om nieuw talent te ontdekken in je plaatselijke café of podium. Het beste maak je er meteen een kroegentocht van. Meer over de 2014-editie lees je hier.

Wie: Robert Cray Band, Lee Fields & The Expressions, Greg Trooper, Thomas Dybdahl, Gemma Ray, Mary Gauthier en anderen
Wat: Ramblin' Roots festival
Wanneer: zaterdag 18 oktober 2014 (15.00 - 2.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 37,50
 
Eén van grote vragen na de opening van TivoliVredenburg was of er een opvolger zou komen van het legendarische Blue Highways festival. Het antwoord is ja. Zaterdag vindt de eerste editie plaats van Ramblin' Roots festival, georganiseerd door de makers van Blue Highways en Roots in the park. Op de line-up staan onder andere Robert Cray Band, Lee Fields & The Expressions, Greg Trooper, Thomas Dybdahl, Gemma Ray, Mary Gauthier en onze eigen Blue Grass Boogiemen. In TivoliVredenburg zijn vier podia (Grote Zaal, Pandora, Cloud Nine en een podium op het plein op de zesde verdieping), er worden platen verkocht en het eten en drinken is geheel in de geest van dit nieuwe roots & soul festival.

Wie: Camera + Radar Men From the Moon
Wat: krautrock
Wanneer: zaterdag 18 oktober 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Camera was één van de hoogtepunten van Le Guess Who? 2012. De drie Berlijners speelden een hypnotiserende, psychedelische set waarin de krautrock-invloeden prominent aanwezig waren. Een deel van de kracht schuilde in de chemie tussen de mannen. Dat die niet altijd ok is bleek uit het feit dat een eerdere 
tour in 2013 halverwege gecancelled werd. Maar als de chemie goed is dan waan je je voor een uur op een andere plek. Voorprogramma Radar Men From the Moon uit Eindhoven (psychedelische rock) bevelen we minstens zoveel aan.

Wie: Under My Boots
Wat: electro-rock
Wanneer: zaterdag 18 oktober 2014 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

De afgelopen maanden heeft het Utrechtse electro-rock gezelschap Under My Boots hard gewerkt aan de eerste EP, die ze vanavond presenteren. Verwacht smerige, duistere, sexy electro-rock waarbij je niet stil blijft staan. Na het optreden van Under My Boots kun je naar Manifest, de tweemaandelijkse dansavond voor synth, minimal, new wave en post-punk.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht