Weekagenda week 41 Weekagenda week 41

Onze tips: Eefje de Visser, Lean Back, One Man Band fest, Opkikker, Woot! Woot! Woolf, Utreg Massive, Daniel Romano

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 41

Onze tips: Eefje de Visser, Lean Back, One Man Band fest, Opkikker, Woot! Woot! Woolf, Utreg Massive, Daniel Romano

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Even dachten we dat afgelopen week druk was. Maar we hebben ons vergist, deze week is nog drukker. Daarom snel over op onze tips, maar liefst zeven deze keer: Eefje de Visser (seated), de driejarige verjaardag van hiphopfeest Lean Back, One Man Band festival in dB's, Opkikker met een Kompakt-avond, een nieuwe, extra grote editie van Woot! Woot! Woolf, de terugkeer van Utreg Massive en een matinee-concert van Daniel Romano.

Wie: Eefje de Visser
Wat: warme, Nederlandstalige liedjes met soms verrassende wendingen
Wanneer: donderdag 9 oktober 2014 (20.15 uur)
Waar: TivoliVredenburg, Hertz
Schade: € 17,50

Voor de zomer eindigde de clubtour van Eefje de Visser, maar vanaf medio september is ze samen met haar band te zien in de theaters, met een tour die Waterwereldsteden heet. Tijdens de optredens wil Eefje de bezoekers onderdompelen en doen afdwalen. Net als op haar laatste album Het Is, zoekt ze ook in het theater naar een warm en ruimtelijk geluid.

Wie: Urban Junior (Ch), John Schooley (USA), Robbing Banks, Dead Cat Stimpy
Wat: One Man Band Fest
Wanneer: vrijdag 10 oktober 2014 (21.00 uur)
Waar: rookruimte dB's
Schade: € 10
 
Als de connaisseurs van dB's weer een paar One Man Bands gevonden hebben, organiseren ze een festival: een One Man Band Fest. Met in ieder geval Urban Junior (één van de besten in het genre), John Schooley, Dead Cat Stimpy en onze eigen Robbing Banks. En wie weet wat nog meer…

Wie: Mr. Polska, Boaz van de Beatz, FS Green, Jebroer, Digitzz, Stepherd (Nouveau Riche Allstars)
Wat: 3 year anniversary Lean Back
Wanneer: vrijdag 10 oktober 2014 (21.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg, Pandora
Schade: € 12,50

Vanavond wordt het driejarig bestaan gevierd van Lean Back, dé hiphopparty van Utrecht. De line-up is indrukwekkend. Boaz van de Beatz (de man achter Mr. Polska, Yellow Claw, Ronnie Flex, JeBroer en inmiddels ook Major Lazer!), Mr. Polska komt zelf ook en neemt de Nouveau Riche Allstars mee: Jebroer, Digitzz, Stepherd, Skinto, Kid de Blits, NoizBoiz en 
Kalibwoy. Ook op het programma staat FS Green, topproducer van de beste hiphopacts van Nederland (Zwart Licht, Hef, SLBMG, Pete Philly, Sef, Winne en Jiggy Dje). Vanzelfsprekend zijn residents Sands & Skidz er en ze nemen Lion Kojo mee. Dat moet wel een mooi feestje worden.

Wie: Dauwd (LIVE) + Weval (LIVE) + Tsepo + Pitto
Wat: Opkikker, Kompakt-editie 
Wanneer: vrijdag 10 oktober 2014 (23.00 - 5.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8 in de vvk, € 10 aan de deur
 
De negende editie van Opkikker staat in het teken van jong talent. Zowel Dauwd als Weval stonden al eens eerder in EKKO, maar tekenden in de tussentijd bij het fameuze Keulse label Kompakt. Samen met gerennommeerde producers als Gui Boratto, Michael Mayer en Superpitcher staan ze een week later op ADE, maar eerst nog even in EKKO! Ook op het programma staan Trouw-resident Tsepo en Opkikkers eigen resident Pitto.

Wie: Alexi Lalas, IX, Änimal, Bird on the Wire, Eerie Wanda en meer
Wat: Woot! Woot! Woolf
Wanneer: zaterdag 11 oktober 2014 (16.30 uur)
Waar: StayOkay Bunnik (Rhijnauwen)
Schade: € 15 (of € 32,50 inclusief overnachting en ontbijt)

Woot!Woot!Woolf presenteert eens in de zoveel tijd nationale en internationale acts tussen de avond en het ochtendgloren in de bossen van Rhijnauwen.
Ten opzichte van voorgaande edities is er niet één, maar zijn er twee speelplekken: zowel het voormalige landhuis De Ridderhofstad als het voormalige koetshuis worden omgebouwd tot podium. Hierdoor kunnen in totaal elf acts geprogrammeerd worden die variëren van indie tot electro tot noise tot lo-fi pop. Het begint zaterdag al om 16.30 uur en de bezoekers kunnen op het terrein ook avondeten. Op het programma staan onder andere de voormalige 3voor12/Utrecht selecteert Alexi Lalas, het Amsterdamse Bird on the Wire en het Vlaamse Oaktree.

Wie: Sinister Souls, Druid, Flavour, Westrum, Illusive en veel meer
Wat: Utreg Massive
Wanneer: zaterdag 11 oktober 2014 (23.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 5  

Op zaterdag 11 oktober is De Helling het decor voor de terugkeer van Utreg Massive: de crew die bekend staat om zijn variërende avonden vol breakbeats en knallende bassen. Na hun eigen break heeft Utreg Massive niet stilgezeten en wereldsterren als bijvoorbeeld Sinister Souls voortgebracht. Naast de kenmerkende drum & bass is het muzikale spectrum van Utreg 
Massive verder verbreed tot een diverse mix van energieke breakbeatstijlen. De terugkeer wordt gevierd met maar liefst negen dj’s die de afgelopen jaren op meerdere locaties in Nederland hebben gestaan.

Wie: Daniel Romano + Blue Grass Boogiemen
Wat: country
Wanneer: zondag 11 oktober 2014 (14.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg, Cloud Nine
Schade: € 14

Is Daniel Romano de redder van country? Dat misschien niet, maar de 27-jarige Canadees krijgt wel meer aandacht dan de gemiddelde country-act. Ook door mainstream-media. Feit is dat Romano het genre serieus neemt en dat zijn laatste album Come Cry With Me gewoon een steengoede plaat is die aan een groot publiek appelleert. Samen met onze eigen Blue Grass Boogiemen verzorgt Romano aanstaande zondag een mooi matinee-concert.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht