The Medics wint award voor Beste 48 Hour Music Video 2014 The Medics wint award voor Beste 48 Hour Music Video 2014

Spannend 48-Hour-weekend krijgt mooie afsluiter op Nederlands Film Festival

, Tekst: Kelly Leeuwis / Foto's: Gerard Kollaard en Anahí Clemens

The Medics wint award voor Beste 48 Hour Music Video 2014

Spannend 48-Hour-weekend krijgt mooie afsluiter op Nederlands Film Festival

Tekst: Kelly Leeuwis / Foto's: Gerard Kollaard en Anahí Clemens ,

Een videoclip in 48 uur maken onmogelijk? Lariekoek, zullen de deelnemers van 48 Hour Music Video Project zeggen. Die hebben dit weekend namelijk staan zwoegen om het tegendeel te bewijzen. In slechts 48 uur hebben zij een videoclip van kop tot staart in elkaar gezet. Het resultaat is een enorm divers palet aan stijlen; van stopmotion tot échte sneeuwuilen, en van vechtpartijen tot slimme vertragingen. The Medics heeft uiteindelijk de prijs voor Beste 48 Hour Music Video gewonnen, die dinsdagavond op het Nederlands Film Festival is uitgereikt. Naast The Medics namen ook de acts The Q!, Big Hare, Donnie, Beyond Violet en Drunk Soda deel aan het project. 3voor12/Utrecht was erbij en maakte een fotoreportage van het weekend.

Naast de award voor beste clip zijn er ook vier individuele prijzen vergeven:
- Best Band Performance: Drunk Soda - 'The Alley'
- Best Concept: Donnie - 'Kaviaar met Poedersuiker'
- Best Editing: Big Hare - 'Tahiti'
- Best Cinematography: The Medics - 'Prison'

Organisator Richard Schut introduceert allereerst alle bands en filmmakers met elkaar.

Met klamme handen start iedereen vrijdagavond in Rembrandt Theater aan het drukke weekend dat voor hen staat. 

Om de beurt grabbelt een filmteam en een act in de kom, op zoek naar hun partners voor het weekend. Filmteam Royal With Cheese koppelt zich aan Big Hare.

Zodra iedereen hun partners hebben gevonden, begint het brainstormen. The Medics gaan direct aan de slag met filmteam Kokosnoot.

Mike, van 3voor12/Utrecht-radio, is erbij voor een uitgebreide reportage van het weekend. Hier interviewt hij een filmmaker van Poedersuiker, die met Donnie een clip gaat maken.

Op zondagavond tot stipt 19.30 uur kunnen de teams hun video afleveren in TivoliVredenburg, wat tevens het festivalhart is van het Nederlands Film Festival.

Big Hare en Royal With Cheese leveren, net als de anderen, op tijd hun video in. Alleen The Q! en B-Film productions (niet op de foto) zijn helaas te laat; het renderen van de video kostte meer tijd dan ze dachten. Dit betekent dat ze niet meedoen voor de prijzen. 

Tijdens het Nederlands Film Festival worden alle videoclips vertoond in het Rembrandt Theater en vervolgens de awards uitgereikt. 

Na elke videovertoning is er een Q&A, waar de teams uitleg kunnen geven over de totstandkoming van de video.

The Medics en Team Koksnoot winnen met hun videoclip voor 'Prison' de award voor Beste 48 Hour Music Video 2014.

Donnie gaat er, samen met zijn team, naast de tweede plek voor Beste Video ook vandoor met een award voor Beste Concept.

De jury vindt de stopmotionvideo van Big Hare en 'Tahiti' zo indrukwekkend in editing, dat zij niet alleen de derde plek voor Beste Video winnen, maar ook de prijs voor Beste Editing.

De juryleden, (vlnrSarah Domogala (regisseur 100% Halal), Job Roggeveen (Happy Camper) en Farid Benmbarek (manager Top-Notch))geven op elke video afzonderlijk opbouwende kritieken, om vervolgens de winnaars bekend te maken.

Voor The Medics is het winnen van de award voor Beste Video een goed begin van een enerverende week, waarin ze namelijk ook hun nieuwe album Choose Your Battle releasen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht