Kort Utrechts Popnieuws Week 42

De Nachtapotheek, 9 Meter Sessies, Stathe Sessies, Goede Vrijdag, Sofia Dragt, Narrominded en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor De Nachtapotheek, 9 Meter Sessies, Stathe Sessies, Goede Vrijdag, Sofia Dragt, Narrominded en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

De Kelder lanceert nieuwe hiphop avond De Nachtapotheek
Met de slogan ‘hiphop is het enige medicijn” lanceert het Amersfoortse Podium De Kelder een nieuwe hiphop avond. Live hiphopconcept ‘De Nachtapotheek’ opent de deuren op vrijdag 24 oktober. De line-up van de eerste editie bestaat uit de live-acts van Önder, SpaceKees & Yung Felix en Aziz & Ramiks, allen acts van het Amersfoortse label Noah’s Ark. Host van de avond is Stomp (van hiphop duo Aaumffie). De aanvullende dj’s zijn jonge, lokale talenten Bankers en Jengi Beats. De deur gaat vrijdag om 21.00 uur open en de entree is € 10.

Proef de magie tijdens de 9 Meter Sessies
Heb je zin om je te begeven in gezellige balkan sferen, of onderdeel te zijn van een knusse singer- songwriter avond? ‘9 Meter Sessies’ biedt het allemaal. De nieuwe avond staat in het teken van het ontdekken van nieuwe muziek. Met intieme sessies vooraf en de mogelijkheid om even te praten/op de foto te gaan met de artiesten achteraf kom je een stapje dichterbij de artiest te staan. De eerste editie, op zaterdag 18 oktober, staat in het teken zal staan van singer-songwriters. In De Kargadoor spelen dan Aiden (folk) en de Zac Chapman (60’s sound). De optredens in de 9 meter lange ruimte worden opgenomen en zijn achteraf te horen op Soundcloud en Facebook. Praktische informatie: 9 Meter Sessies, zaterdag 18 oktober 2014 @ De Kargadoor. Deur open om 20.00 en entree 3 euro. Als je ook bij de intieme sessies wilt zijn moet je er om 19.30 zijn en betaal je 5 euro. De tweede editie vindt plaats op 15 november en heeft de Balkan als thema.

Stathe programmeert op donderdagavond: de Stathe Sessies
Dat je op vrijdag en zaterdag in Stathe terecht kan voor live-muziek mag inmiddels geen verrassing meer zijn. Vanaf oktober wordt de programmering uitgebreid, met natuurlijk meer fijne live-avonden als doel, maar ook om poppodium aan de Ronzenstraat naar naar een hoger niveau te brengen. Onder de naam STATHE SESSIES moet de donderdagavond de plek worden waar je nog onontdekte bands leert kennen en waar je goede acts eens van heel dichtbij kunt meemaken. Stathe zelf spreekt niet over shows, optredens en concerten, maar noemt het sessies, de Stathe Sessies dus. De komende weken kun je onder andere kijken naar Okon & the Movement (23 oktober), Too Tangled (30 oktober), Odd Hugo (13 november) en Mon-O-Phone (20 november). In tegenstelling tot de andere avonden zijn de Sessies overigens wel betaald. Meer informatie over de bands en tickets vind je op de website van Stathe.

Goede Vrijdag host optredens
Goede Vrijdag is een relatief nieuw café/winkel/podium dat sinds een tijdje is gevestigd in het oude brugwachtershuisje aan de Oosterkade. Sinds kort host Goede Vrijdag ook optredens: een keer in de twee weken treedt een artiest op in de intieme kelder. De optredens beginnen rond 20.30 uur en vanaf 19.30 uur kun je blijven eten voor brood met soep à €3,50. Let op: de plekken zijn beperkt. Er kunnen maximaal 25 mensen aanwezig zijn. Kaartjes zijn de hele week en de avond zelf aan de bar te koop voor €4,-. De komende periode zijn er optredens van Royal Parks (Diederik Nomden, eerder actief in Johan en Daryll-Ann, 31 oktober), Pino Plaza (breekbare, Nederlandstalige liedjes van Lost Bears Arno Breuer, 14 november) en Port of Call (Pieter van Vliet maakt muziek geïnspireerd door, onder andere, Jeff Mangum, Jason Molina en Bill Callahan, 28 november). 

Eerste single van nieuw album Sofia Dragt
Op 30 oktober verschijnt I See You, het debuutalbum Sofia Dragt. De albumpresentatie is op diezelfde dag in Paradiso. Afgelopen week is de eerste single van het album verschenen: ‘All Day Long’.

Video: ‘L.O.V.E.’ van APRIL
‘L.O.V.E.’ is de nieuwe single van APRIL. Het is nummer is afkomstig van de EP Crimsom die in september verscheen.

Knalland maakt video met kinderen uit Kanaleneiland
Het collectief Knalland maakte afgelopen zomer met kinderen uit Kanaleneiland een videoclip bij het nummer ‘Vrede’ van het laatste album VOLHARD. De kinderen bedachten het verhaal, acteerden en zongen mee in het koor. Kanaleneiland is, zoals bekend is, de wijk waar Knalland haar oorsprong vindt.

Narrominded organiseert avond in dB’s
Narrominded is een Nederlands platenlabel dat sinds 2000 muziek uitbrengt van meer experimentele rockbands (zoals Boutros Bubba en Katadreuffe) en elektronische of electro-akoestische acts zoals Hunter Complex, Spoelstra en Coen Oscar Polack. Op vrijdag 14 november organiseert het label een avond in dB’s met een aantal artiesten van het het roster: Coen Oscar Polack, Former Descent, Hunter Complex, Life Savings, Machinist en Puin + Hoop.