Carola Aafjes nieuwe directeur De Kelder Carola Aafjes nieuwe directeur De Kelder

Huidige interim-directeur Te Winkel blijft aan voor begeleiding bouwproces nieuwe locatie

, Tekst: Marc van der Laan

Carola Aafjes nieuwe directeur De Kelder

Huidige interim-directeur Te Winkel blijft aan voor begeleiding bouwproces nieuwe locatie

Tekst: Marc van der Laan ,

Carola Aafjes wordt de nieuwe directeur van het Amersfoortse poppodium De Kelder. Aafjes werkte de afgelopen vijf jaar als Hoofd van de afdeling Kunst & Design van ToBe Cultuurcentrum in Dordrecht. Daarvoor heeft zij ruim 10 jaar gewerkt bij het Rotterdamse poppodium Waterfront en werkte zij als adviseur beeldende (amateur)kunst bij landelijk sectorinstituut Kunstfactor. Vanaf 16 oktober volgt ze Dick Te Winkel op, die interim-directeur is sinds het vertrek van directeur/programmeur Harold Oddens in 2011.

Aafjes wordt verantwoordelijk voor het uitwerken van de ambitieuze plannen van De Kelder in ‘innovatieve microstad’ De Nieuwe Stad (de voormalige Prodentfabriek). De Kelder is sinds 2007 gehuisvest in een pand in het Oliemolenkwartier dat aanvankelijk zou dienen als tijdelijk verblijf. Nadat de plannen om het podium te laten verhuizen naar het culturele verzamelgebouw in aanbouw in het Eemhuis in 2010 werden afgeblazen, leek de toekomst van De Kelder onzeker. In januari van dit jaar werden echter de plannen bekend gemaakt om De Kelder te laten verhuizen naar Hal 6 van de voormalige Prodentfabriek.

Op die nieuwe plek komt ook een horecaruimte die overdag open is, er gaat breder geprogrammeerd worden (literatuur, debat, beeldende kunst) en er zullen meer educatieve activiteiten
worden ontwikkeld. Op die manier moet de nieuwe Kelder niet alleen een poppodium worden, maar ook een ontmoetingsplek. Volgens het persbericht zal Aafjes zich de komende tijd onder meer richten op de ontwikkeling van de nieuwe organisatie, het versterken van het netwerk en de transitie naar de nieuwe locatie. “Wij hebben voor Carola Aafjes gekozen omdat we in haar de creatieve, innovatieve en ondernemende directeur zien die Podium De Kelder nodig heeft”, legt voorzitter van het bestuur Paul Burger uit. “Zij heeft binnen culturele disciplines ervaring met de opbouw van een nieuwe organisatie en het benaderen van nieuw publiek.”

Dick Te Winkel blijft aan De Kelder verbonden voor de begeleiding van het bouwproces op de nieuwe locatie in De Nieuwe Stad.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht