Weekagenda week 46

Onze tips: Eagulls, Odd Hugo, Lightwires, Woods on Fire, Narrominded label night, Jungle by Night

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Over iets meer dan een week begint Le Guess Who? festival. Maar er is zeker geen sprake van de spreekwoordelijke stilte voor de storm: ook deze week is er veel te zien in Utrecht. Zoals gebruikelijk zetten we een aantal live-tips op een rij, waaronder de release-show van Woods on Fire en Lightwires op vrijdag in EKKO.

Wie: Eagulls + Bad Breeding
Wat: donkere 80's postpunkwave met attitude
Wanneer: donderdag 13 november 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Drie jaar geleden speelde het Britse Eagulls al eens in Utrecht, in dB's tijdens het Le Guess Who? festival. Destijds tourden ze met maatjes en genregenoten Iceage. Fans van die laatste band komen ook bij Eagulls aan hun trekken: Britse wave en postpunk met een attitude.
Eerder dit jaar verscheen het langverwachte debuutalbum en nu zijn ze terug in Utrecht voor een show als hoofdprogramma in EKKO.

Wie: Odd Hugo
Wat: folk
Wanneer: donderdag 13 november 2014 (21.00 uur)
Waar: Stathe
Schade: € 7,50
 
Het uit Estland afkomstige Odd Hugo maakt harmonische folkpop in de stijl van Beirut, Andrew Bird, Arcade Fire en Jack White. In 2013 bracht de band zijn eerste, zelfgetitelde album uit dat het goed deed in de Estse en Finse charts. De band speelde al op het beruchte Fusion Festival en op Welcome To The Village in Leeuwarden, en was eerder dit jaar al in Utrecht te zien in Stathe en bij The Bakery Club. Deze week gaan ze dus op herhaling in Stathe. 

Wie: Lightwires + Woods on Fire
Wat: meeslepende, gelaagde nummers + artrock/postpunk/dreampop
Wanneer: vrijdag 14 november 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Twee Utrechtse bands releasen vanavond een album. Woods on Fire speelt meeslepende, gelaagde nummers vol subtiele details en geluiden. Op het in Berlijn opgenomen album laat het vijftal zich beïnvloeden door onder meer noise, postrock, pop, IDM en shoegaze. Lightwires heeft twee Amerikanen in de gelederen, maar opereert vanuit Utrecht. De band bevindt zich op het raakvlak van artrock, postpunk en dreampop. Een aantal tragische gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan vinden hun weerklank in het nieuwe album Modern Memory.

Wie: Coen Oscar Polack, Former Descent, Hunter Complex, Life Savings, Machinist en Puin + Hoop
Wat: Narrominded Label Night > A Night of Musical Adventure
Wanneer: vrijdag 14 november 2014 (20.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 8

Narrominded is een Nederlands platenlabel dat sinds 2000 muziek uitbrengt van meer experimentele rockbands (zoals Boutros Bubba en Katadreuffe) en elektronische of electro-akoestische acts zoals Hunter Complex, Spoelstra en Coen Oscar Polack. Op vrijdag 14 november organiseert het label een avond in dB’s met een aantal artiesten van het roster: Coen Oscar Polack, Former Descent, Hunter Complex, Life Savings, Machinist en Puin + Hoop.

Wie: Jungle by Night + Hunting the Robot
Wat: swingende mix van veel
Wanneer: zaterdag 15 november 2014 (20.00 uur)
Waar: De Kelder
Schade: € 12,50

Jungle by Night de beste live-band van Nederland? Zou zomaar kunnen.
Afrobeats zijn de basis, maar ook rock, dance, hiphop en dub mixen ze tot een swingend geheel dat zijn weerga niet kent. De muzikale voorkeuren van de negen bandleden zijn zeker te horen, maar staan altijd in dienst van het unieke Jungle by Night-geluid. Support komt van het nieuwe Nederlandse talent Hunting the Robot.