Weekagenda week 45 Weekagenda week 45

Onze tips: Wallis Bird, Timber Timbre, Dans voor HAL16, Breton, Geestdrift, PLAATJES, Harold K

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 45

Onze tips: Wallis Bird, Timber Timbre, Dans voor HAL16, Breton, Geestdrift, PLAATJES, Harold K

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We houden het kort deze keer. Onze live-tips voor dit weekend zijn Wallis Bird, Timber Timbre, Breton, Geestdrift festival, PLAATJES en de cd-presentatie van Harold K. Speciale aandacht voor 'Dans voor HAL16' op vrijdag 7 november. De creatieve broedplek/podium aan de Archimedeslaan heeft een financieel conflict met de verhuurder en moet misschien wel verdwijnen. Dit feest, waarbij ze iedereen willen betrekken die ooit bij HAL16 betrokken is geweest, moet een langer verblijf op die plek mogelijk maken.

Wie: Wallis Bird + Sofia Dragt
Wat: folk met elektronische invloeden
Wanneer: woensdag 5 november 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11
 
De virtuoze gitariste Wallis Bird kent alleen maar 100% of meer: iedere liveshow die ze geeft, kenmerkt zich door een enorme hoeveelheid energie en passie. Regelmatig komt het voor dat Bird aan het eind ademloos is en haar gitaar kapot. Op haar vierde album Architect laat ze naast haar folky roots nieuwe, elektronische invloeden toe. Het album is geschreven in Berlijn en Bird is behoorlijk geïnspireerd door de levendige (pop)cultuur daar.
Support komt van Sofia Dragt, de voormalig winnares van de Grote Prijs van Nederland. Ze speelde al in het voorprogramma voor Dotan en Lucky Fonz III en presenteerde vorige week in Paradio haar debuutalbum I See You.

Wie: Timber Timbre + Last Ex
Wat: duistere folkblues
Wanneer: vrijdag 7 november 2014 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 15

Het Canadese Timber Timbre maakt duistere folkblues in de 'less-is-more'-stijl. Met niet veel meer dan een droge, kale beat, enkele akkoorden en een repeterende melodielijn creëert het trio een filmische sfeer waarin je je helemaal kunt verliezen. De beklemmende stem van voorman Taylor Kirk geeft het geheel nog een extra dimensie. Met het dit voorjaar verschenen album Hot Dreams laat de band zijn klasse weer horen.

Wie: Ontzettend veel artiesten zoals SHMLSS, Erik Heijting, Nuno Dos Santos, Singlefeestje, Dr. Moon, Diggy Dex, Kleine Jay, Fotosynthese, Spacekees, Timmietex etc. etc.
Wat: Dans voor HAL16
Wanneer: vrijdag 7 november 2014 (20.00 uur)
Waar: HAL16
Schade: € 15

HAL16 zit behoorlijk in de problemen. De verhuurder van het pand aan de Archimedeslaan heeft bij de rechter gevorderd dat de organisatie zijn huurachterstand betaald of anders meteen vertrekt. Het is misschien vijf voor twaalf, maar in de ogen van HAL16 nog zeker niet te laat. Op vrijdag 7 november wordt onder de naam 'Dans voor HAL16' een avond en nacht georganiseerd waarbij ze iedereen willen betrekken die ooit bij HAL16 betrokken is geweest: dj's, organisatoren, kunstcollectieven, theatermakers enzovoorts. Onder andere SHMLSS, Erik Heijting, Nuno Dos Santos en singlefeestje verzorgen optredens. De hiphop wordt verzorgd door Dr. Moon, Diggy Dex, Kleine Jay, Fotosynthese, Spacekees en Timmietex. "Wellicht een allerlaatste dans", schrijven ze bij het event op Facebook, "Maar daar gaan we niet van uit."

Wie: Breton + The Vagary
Wat: hoekige elektronica/dansbare indiepop
Wanneer: zaterdag 8 november 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Twee jaar geleden stond Breton al eens in EKKO. Een halfvolle zaal was toen getuige van de met hoekige elektronica gecombineerde dansbare indiepop. In juni lieten de Londeners op Best Kept Secret zien dat ze inmiddels ook de grote massa aankunnen. Met het tweede album heeft de band misschien nog niet de stap gezet die velen hadden verwacht, maar wij durven erom te wedden dat het zaterdag in EKKO weer een feestje wordt. Support The Vagary heb je vorige week misschien nog gezien bij Club 3voor12/Utrecht.

Wie: o.a. Broeder Dieleman, Rachèl Louise, Bart van der Lee, Jonas David
Wat: Geestdrift festival
Wanneer: zaterdag 8 november 2014 (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Janskerk
Schade: € 25

Op zaterdag 8 november vindt in de Utrechtse Janskerk de tweede editie plaats van het Geestdrift Festival. Na een zomer vol haat vraagt Geestdrift zich af op welke manier religie kan inspireren tot vrede? Verschillende mensen buigen zich over deze vraag. Op het programma staan onder andere provocatief denker, filosoof, theoloog en verhalenverteller Peter Rollins, de Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman, de Duitse singer-songwriter Jonas David, de Utrechtse singer-songwriter Bart van der Lee, zangeres Rachèl Louise met haar ‘Songs of Faith & Fear’ en verzorgt de Utrechtse dichter Alexis de Roode een workshop met als thema ‘Smeken om Verbeelding’. Bekijk het volledige programma op www.geestdriftfestival.nl.

Wie: Falco Benz, Kypski en Qbical
Wat: PLAATJES
Wanneer: zaterdag 8 november 2014 (22.00 uur)
Waar: Podium De Kelder
Schade: € 11
 
PLAATJES is de vaste dansnacht van Podium De Kelder. De editie van aanstaande zaterdag is een speciale met maar liefst drie live elektronische acts met speciale visuals en lichtshow. De line-up bestaat uit Falco Benz, Kypski (net zijn debuutalbum uit) en lokale held Qbical.

Wie: Harold K.
Wat: troubadour
Wanneer: zondag 9 november 2014 (16.00 uur)
Waar: Café de Stad
Schade: gratis
 
Harold K produceert niet veel, maar als hij wat produceert dan moet je extra opletten. De oorspronkelijk uit Limburg afkomstige K musiceert in de traditie van (Limburgse) troubadours als Gé Reinders en Gerard van Maasakkers. Maar ook liefhebbers van Spinvis en Tom Pintens zullen zich thuis voelen bij zijn poëtische teksten en droog-melancholische stemgeluid met een nooit versleten zachte G. Samen met zijn Kompanen presenteert hij zijn derde, in Kytopia opgenomen album Heppeneert.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht