Le Mini Who? is terug, op twee locaties

Zusterfestival van Le Guess Who? breidt uit naar Oosterkade

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Een kleine teleurstelling rond de verder erg goede Le Guess Who? May Day van dit voorjaar was het ontbreken van Le Mini Who? Dit kleine zusje van het grote Le Guess Who? zorgde er sinds november 2011 voor dat het festival ook een (gratis) dagprogramma had, met een eigen signatuur. Op en rond de Voorstraat kon je kennismaken met overwegend Nederlandse indiebands. Gelukkig is Le Mini Who? terug, en dit keer zelfs op twee locaties.

Op zaterdag 22 november kun je vanaf 13.30 uur terecht op de Voorstraat, de plek waar het in 2011 allemaal begon. Tussen de winkels en café’s die dit jaar meedoen, zit een groot aantal vaste deelnemers zoals The Village Coffee & Music, Plato, Kapitaal en Klijs en Boon, maar er zijn ook nieuwe plekken zoals designwinkel Eindhoven in Utrecht, restaurant Gys, evenementenruimte Maar ‘s Zondags Niet en platenzaak/Crosley-verkoper Swordfish & Friend.

Mede-organisator Rinke Vreeke heeft wel eens over Le Mini Who? gezegd dat het festival niet per se hoeft te groeien, maar zich wel moet ontwikkelen. Dat gebeurt deze keer onder andere in de vorm van een tweede locatie, de Oosterkade. Een goede keuze, want sinds café/winkel/podium
Goede Vrijdag zich in het oude Brugwachtershuisje heeft gevestigd lijkt er steeds meer te gebeuren. Aan deze eerste Le Mini Who? aan de Oosterkade doet naast Goede Vrijdag ook horecazaak/huiskamer Broei mee.

Bij de samenstelling van het programma is net als voorgaande keren samengewerkt met Nederlandse labels/platforms:
  • via platenlabel Blowpipe spelen Harry Merry en elektronisch duo Big Hare
  • Goede Vrijdag verzorgt optredens van Robert Leslie (UK) en Charlie Rayne (LB)
  • Boekingskantoor Lexicon presenteert twee van haar acts: Eerie Wanda en NewMoon
  • via het bekende Subbacultcha spelen Mountain States, Yuko Yuko en Nancy Aid
  • de labels Subroutine & YCR brengen The Homesick, Boring Pop en Niek Hilkmann
  • de Utrechtse experimentele avond Tiefschnee presenteert Hellvete, Machinist en Yedo Gibson
Tussen de andere acts die tijdens Le Mini Who? optreden vinden we twee voormalige 3voor12/Utrecht Selecteerts: Alexi Lalas (juni) en Ode to the Quiet (januari). Daarnaast zijn er optredens van Dollkraut, FAUT HAUT, Het Gloren, Marisa Anderson (US), Niek Pronk, our Minor fall, Sväva, The Youth en Zoro Inca. Sväva is tijdens het festival trouwens ook nog volledig versterkt op een podium te zien, en wel op donderdag 20 november tijdens de Le Guess Who?-editie van Club 3voor12/Utrecht.
 
De line-up van Le Mini Who? is nog niet volledig. Binnenkort worden meer bands/partners, een expositie en de randprogrammering bekend gemaakt.

Te zien: Le Mini Who? 2014, zaterdag 22 november @ Oosterkade (11.30 - 13.30 uur) en Voorstraat (13.30 - 18.00 uur), Utrecht. Entree is gratis.