Weekagenda week 21

SPRING, Duchess Says + White Lung, Stillwave, Shaking Godspeed, Lean Back, Le Guess Who? May Day

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We kijken deze week vooral uit naar Le Guess Who? May Day. De passepartouts zijn uitverkocht maar er zijn nog wel kaarten voor de hiphop/elektronische avond in TivoliVredenburg. Verder kun je ons onder andere vinden bij SPRING festival en de releaseshow van Stillwave. Check ook onze andere tips.

Wie: We Were Evergreen, MTT, Rue Royale, Blackie & The Oohoos, Naive Set en meer
Wat: SPRING
Wanneer: donderdag 15 mei tot en met zondag 25 mei 2014
Waar: Festivalhart - het parkje voor de Stadsschouwburg
Schade: gratis
Vorig jaar vond de eerste editie plaats van SPRING: het nieuwe festival dat ontstond door de fusie van Festival aan de Werf en Springdance. Naast een internationaal, innovatief podiumkunstenaanbod in de disciplines theater, dans en de cross-overs, biedt het festival ook elke avond muziek. Dat muziekprogramma bestaat dit jaar uit een aantal Franse en Belgische acts en veel bands uit Nederland. Deze week kun je onder andere nog naar We Were Evergreen, MTT, Rue Royale, Naive Set en de SPRING party met Pentatones en gasten vanuit Kytopia (live). Het volledige muziekprogramma vind je hier. Inluisteren kan (grotendeels) via deze Spotify-playlist.


Wie: Duchess Says + White Lung
Wat: synthpunk + (post)punk

Wanneer: woensdag 21 mei 2014
Waar: dB's (21.00 uur)
Schade: € 8 (vvk ex fee) / € 10 (deur)
Lijkt het nou maar zo, of heeft dB's de laatste paar maanden steeds meer mooie dubbelprogramma's staan? Hoe dan ook, woensdag zijn dames in de hoofdrol bij de uit Montreal afkomstige synthpunkband Duchess Says en bij (post)punkband White Lung.


Wie: Stillwave + Bodypolitics (solo) + Jor Mesin (liveset)
Wat: mix van alternative, new wave, post-punk en shoegaze met karakeristieke zang
Wanneer: donderdag 22 mei 2014
Waar: EKKO (20.00 uur)
Schade: € 5
Stillwave bestaat uit drie jongens die elkaar tegenkwamen in het Utrechtse studentenleven en besloten een band te starten. In 2013 wint de band de Clash of the Titans met een mix van alternative, new wave, post-punk en shoegaze en de kenmerkende stem van zanger/bassist Marcel Jongejan. Na een single aan het eind van 2013 brengt de band op 22 mei de zelfgetitelde EP Stillwave uit, wat wordt gevierd met een releaseparty in EKKO. De van de EP afkomstige single 'Modes of Transport' is in april verschenen. Lees meer over de band in dit interview.


Wie: Shaking Godspeed + Black Bottle Riot + Texas Radio
Wat: garageblues, psychedelica, glamrock, prog, hardrock-‘n-roll

Wanneer: vrijdag 23 mei 2014
Waar: Peppel Zeist (20.30 uur)
Schade: € 5
Met het nieuwe album Welcome Back Wolf op komst in september, heeft Shaking Godspeed hun nieuwe single Future Boogie onlangs gereleased in Merleyn te Nijmegen. Gooi garageblues, psychedelica, glamrock, prog, dikke hardrock-‘n-roll en nog een partijtje terminologie op een hoop, flink de fik er in, na laten smeulen en de stinkende resten opdienen op een podium - this is your Future Boogie!

Wie: Dret & Krulle, DJ Drivah, Mairo Nawaz, Sands & Skidz
Wat: hiphop
Wanneer: vrijdag 23 mei 2014
Waar: Tivoli de Helling (23.00 uur)
Schade: € 8
Het door Spinnin' georganiseerde Lean Back is op dit moment de hiphopparty van Utrecht. Naast hiphop krijg je overgiens ook r&b, trap, bass en meer. Vrijdagavond live: het Bijlmerduo Dret & Krulle dat op 25 april hun langverwachte debuutalbum Showtime heeft uitgebracht. Ook aanwezig deze editie is Mairo Nawaz (Bassline/Paradiso, BBQ/Bitterzoet) en DJ Drivah (Bassline/Paradiso, Encore/Melkweg). Lean Back-residents Sands & Skidz draaien de boel weer aan elkaar.
 

Wie: The Range, Jeremiah Jae, Tree, Paul White a.o
Wat: Le Guess Who? May Day hiphop/elektronica programma
Wanneer: zaterdag 24 mei 2014
Waar: TivoliVredenburg (22.30 uur)
Schade: € 10
De passepartouts voor Le Guess Who? May Day zijn uitverkocht, maar de hiphop/elektronica-liefhebbers hoeven niet te treuren: voor het eerst wordt TivoliVredenburg gebruikt als één van de locaties van het festival, en daar zijn apart kaartjes voor te koop. In het gloednieuwe gebouw staat een hiphop/elektronica programma met The Range, Jeremiah Jae, Tree, Paul White, SparkUp, MC Atactic. De foyer van Pandora wordt de hele avond gehost door Red Light Radio, dat live uitzendt vanaf het Le Guess Who? festival.